20 dec. 2007

Julhälsning från mac-gänget...

Tja, jag tillhör nog i något stycke mac-talibanerna numera som sagt, men oavsett så är deras reklamkampanj ("Hi, I'm a Mac" - "and I'm a PC") riktigt rolig och oerhört träffsäker för det mesta. Ett ganska gott exempel på detta finns nedan: Det finns gott om andra på Apples hemsida så har man lite hum om OSX och en del insyn i hur Windows fungerar så finns det gott om skratt och igenkännanden där. Den om UAC:n (vakten) är faktiskt helt obetalbar! //Zac

4 kommentarer:

 1. ha ha... har av flera skäl kört med Internet Explorer 6 helt fram till nu, men frestades att uppgradera till version 7 många år efter alla andra. Vilken nertur... det gick hur sakta som helst. Det räckte med en dag, och nu är det Firefox som gäller och det går blixtsnabbt. Den om uppgraderingen från Vista till XP säger ju det mesta om monopoltomtarna på Microsoft. God Jul och allt det där! /Michael N

  SvaraRadera
 2. Jag läste bara för någon timme sedan ett riktigt bra uttryck, tyvärr hittar jag det inte, så jag ber den okända upphovsmannen om ursäkt redan nu:

  "What hardware gives you, software takes away..."

  Och det stämmer tyvärr, idag är småpatchar för skitproblem större än vad Win95 var - 50MB. Och det är inte slut där, allt fortsätter att öka i en grym takt. Men visst ger utvecklarverktygen idag en oerhört snabb och smidig utveckling, men på bekostnad av optimering och inte minst storlek.

  Mysko utveckling, samtidigt som den är helt logisk...


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Det minsta, snabbaste och mest optimearde program jag någonsing skrivit var ett reboot-kommando till DOS. När man skrev in det vid kommandoprompten så stod det på nästa rad: Startar MsDOS.

  Programmet var på två bytes, allt det gjorde var ett anrop till INT 19.

  Det var perfekt när man höll på att pussla med i vilken ordning man skulle ladda olika drivers och liknande för att packa dem så kompakt som möjligt i minnet för att frigöra så mycket minne som möjligt.

  Jag lyckades manuellt frigöra mer än dubbelt så mycket som något av de spacialprogram för ändamålet jag testade. :-)

  Ahh, det var tider! När män var män!

  SvaraRadera
 4. Och möss var något man satte ut fällor för.

  Datorn skötte man med tangentbordet, utom möjligen i vissa spel. :-)

  SvaraRadera

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...