Fortsätt till huvudinnehåll

Julhälsning från mac-gänget...

Tja, jag tillhör nog i något stycke mac-talibanerna numera som sagt, men oavsett så är deras reklamkampanj ("Hi, I'm a Mac" - "and I'm a PC") riktigt rolig och oerhört träffsäker för det mesta. Ett ganska gott exempel på detta finns nedan: Det finns gott om andra på Apples hemsida så har man lite hum om OSX och en del insyn i hur Windows fungerar så finns det gott om skratt och igenkännanden där. Den om UAC:n (vakten) är faktiskt helt obetalbar! //Zac

Kommentarer

 1. ha ha... har av flera skäl kört med Internet Explorer 6 helt fram till nu, men frestades att uppgradera till version 7 många år efter alla andra. Vilken nertur... det gick hur sakta som helst. Det räckte med en dag, och nu är det Firefox som gäller och det går blixtsnabbt. Den om uppgraderingen från Vista till XP säger ju det mesta om monopoltomtarna på Microsoft. God Jul och allt det där! /Michael N

  SvaraRadera
 2. Jag läste bara för någon timme sedan ett riktigt bra uttryck, tyvärr hittar jag det inte, så jag ber den okända upphovsmannen om ursäkt redan nu:

  "What hardware gives you, software takes away..."

  Och det stämmer tyvärr, idag är småpatchar för skitproblem större än vad Win95 var - 50MB. Och det är inte slut där, allt fortsätter att öka i en grym takt. Men visst ger utvecklarverktygen idag en oerhört snabb och smidig utveckling, men på bekostnad av optimering och inte minst storlek.

  Mysko utveckling, samtidigt som den är helt logisk...


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Det minsta, snabbaste och mest optimearde program jag någonsing skrivit var ett reboot-kommando till DOS. När man skrev in det vid kommandoprompten så stod det på nästa rad: Startar MsDOS.

  Programmet var på två bytes, allt det gjorde var ett anrop till INT 19.

  Det var perfekt när man höll på att pussla med i vilken ordning man skulle ladda olika drivers och liknande för att packa dem så kompakt som möjligt i minnet för att frigöra så mycket minne som möjligt.

  Jag lyckades manuellt frigöra mer än dubbelt så mycket som något av de spacialprogram för ändamålet jag testade. :-)

  Ahh, det var tider! När män var män!

  SvaraRadera
 4. Och möss var något man satte ut fällor för.

  Datorn skötte man med tangentbordet, utom möjligen i vissa spel. :-)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England