Fortsätt till huvudinnehåll

Julhälsning från mac-gänget...

Tja, jag tillhör nog i något stycke mac-talibanerna numera som sagt, men oavsett så är deras reklamkampanj ("Hi, I'm a Mac" - "and I'm a PC") riktigt rolig och oerhört träffsäker för det mesta. Ett ganska gott exempel på detta finns nedan: Det finns gott om andra på Apples hemsida så har man lite hum om OSX och en del insyn i hur Windows fungerar så finns det gott om skratt och igenkännanden där. Den om UAC:n (vakten) är faktiskt helt obetalbar! //Zac

Kommentarer

 1. ha ha... har av flera skäl kört med Internet Explorer 6 helt fram till nu, men frestades att uppgradera till version 7 många år efter alla andra. Vilken nertur... det gick hur sakta som helst. Det räckte med en dag, och nu är det Firefox som gäller och det går blixtsnabbt. Den om uppgraderingen från Vista till XP säger ju det mesta om monopoltomtarna på Microsoft. God Jul och allt det där! /Michael N

  SvaraRadera
 2. Jag läste bara för någon timme sedan ett riktigt bra uttryck, tyvärr hittar jag det inte, så jag ber den okända upphovsmannen om ursäkt redan nu:

  "What hardware gives you, software takes away..."

  Och det stämmer tyvärr, idag är småpatchar för skitproblem större än vad Win95 var - 50MB. Och det är inte slut där, allt fortsätter att öka i en grym takt. Men visst ger utvecklarverktygen idag en oerhört snabb och smidig utveckling, men på bekostnad av optimering och inte minst storlek.

  Mysko utveckling, samtidigt som den är helt logisk...


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Det minsta, snabbaste och mest optimearde program jag någonsing skrivit var ett reboot-kommando till DOS. När man skrev in det vid kommandoprompten så stod det på nästa rad: Startar MsDOS.

  Programmet var på två bytes, allt det gjorde var ett anrop till INT 19.

  Det var perfekt när man höll på att pussla med i vilken ordning man skulle ladda olika drivers och liknande för att packa dem så kompakt som möjligt i minnet för att frigöra så mycket minne som möjligt.

  Jag lyckades manuellt frigöra mer än dubbelt så mycket som något av de spacialprogram för ändamålet jag testade. :-)

  Ahh, det var tider! När män var män!

  SvaraRadera
 4. Och möss var något man satte ut fällor för.

  Datorn skötte man med tangentbordet, utom möjligen i vissa spel. :-)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv