31 jan. 2008

Vettigt om fildelning

Äntligen en riktigt bra, sansad och korrekt artikel om den illegala fildelningen!
Jag lämnar genast ordet(?) till Roger Wallis, professor i medieteknik vid KTH, medlem av infrastrukurministerns it-råd samt kompositör:
Det finns ingen fullständig vetenskapligt bevisad korrelation mellan illegal fildelning och minskad försäljning.
..
Fildelarna beskrivs som en homogen grupp av kriminella som stjäl från artister och upphovsmän. Men denna schablonmässiga bild stämmer naturligtvis inte in på över en miljon svenskar.
..
De fyra globala skivbolagen har visser­ligen stora problem men andra delar av musikbranschen går där­emot mycket bra.
..
Kulturell diversitet brukar vara ett mål som de flesta kulturintresserade skriver under på. Faktum är att denna ­diversitet har förflyttat sig under det senaste årtiondet från konventionella medier till de digitala nätverken.
..
Att stoppa fildelning rakt av skulle därmed vara ett förödande slag mot kulturell diversitet. Att kräva att bredbandsleverantörer filtrerar bort allt som vissa bolag anser vara olagligt är tekniskt mycket svårt. Avstängning av en familj från internettillgång, efter upprepade fall av nedladdning, skulle knappast vara realistiskt i ett samhälle där mer och mer sker endast över internet.
(Källa.)


//Zac

30 jan. 2008

Motion!

Jag har berättat hur imponerad jag är av Wii innan, men nu kommer detta och jag lär köpa en sådan senare i år! :o) Att jag ens tänker på att motionera! :oO //Zac

28 jan. 2008

Betala tillbaka, FI f--n!

Nu plötsligt svänger Fi och vill bli ett politiskt parti igen! Mysko faktiskt. Men att fuska till sig bidrag genom att påstå att man plötsligt mellan valen är en typ av ideel(sic!) lobbygrupp, är knappast snyggt gjort... Men Schyman har väl fuskat förr? Jag vet faktiskt inte vad som hände med polisanmälan om skattefusket? Hennes sista minnesvärda insatser som partiledare var väl "talibantalet"? Där svenska män liknas vid talibaner, något som t o m var lite magstarkt för även de inbitna feministerna.

Frågor om bidraget till Feministiskt initiativ (F!)

Varför beviljades Fi bidrag?

Den 19 januari 2007 beviljades Fi 400 000 kronor i etableringsbidrag. Utifrån de uppgifter som Fi lämnat i sin ansökan om bidrag anser delegationen att de framför allt är en ideell kvinnoorganisation och att de inte är ett politiskt parti enligt den definition som förordningen ger. Bidraget har villkorats med att ”om organisationen under 2007 beslutar sig för att ställa upp i EU-parlamentsvalet 2009 eller riksdagsvalet 2010 så ska hela bidraget betalas tillbaka till delegationen.” Fi väntar med att rekvirera sitt bidrag till efter organisationens kongress i mars eftersom de då vet vilka beslut som medlemmarna har fattat.

(Källa.)

Det känns ju verkligen som om man kan lita på FI framledes - NOT! Det är ju knappast något annat än helt häpnadsväckande tvärkast som FI bjuder oss på. Jag vet inte vad 400.000 + ett års ränta hamnar på, men jag betvivlar att det kommer betalas tillbaka... Usch... Handlandet är knappast olagligt - så länge man betalar tillbaka, men det är något så grymt oetiskt att man häpnar. Att utnyttja statliga bidrag för folkrörelser för att hålla sig flytande mellan valen kan bara beskrivas som rent svineri - oavsett könet på de som står bakom. Det enda som förvånar är att man väntar hela 28 dagar in på 2008 innan man kungör sina planer. Givetvis handlar det om att man inte vill bryta mot reglerna, citatet ovan. Äääääckligt.
För att påminna om vad FI står för så bjuder jag på denna skönsång igen - länk.

Länkar

Aftonbladet: Vill ställa upp i både EU- och riksdagsval
SvD: FI i nästa riksdagsval
DN: FI ställer upp i valet


//Zac

27 jan. 2008

Bada naken - har du hört på maken!?

Den amerikanska tv-kanalen ABC får böta nästan tio miljoner kronor för att de visat en kvinnas nakna bakdel före klockan tio på kvällen, skriver Hollywood Reporter.

Rumpan tillhörde en kvinna på väg in i en dusch i kriminalserien "På spaning i New York", i ett avsnitt som sändes vintern 2003.

Beslutet ska påminna de amerikanska tv-kanalerna om att USA:s kongress tänker fortsätta att skydda barn från saker som kan vara skadliga för dem, skriver organisationen FCC, ungefär USA:s motsvarighet till Granskningsnämnden, i ett uttalande.

(Källa.) Ja, tänk om ett barn skulle få se en naken kvinnorumpa!? Traumat skulle sitta i hela livet kan jag tänka mig. Hur ammar amerikanska kvinnor sina barn? Har barnen ögonbindel? Eller har föräldrarna ögonbindel när de byter blöjorna? Jo, de tycks vara helt normala... //Zac, som bjuder på en naken rumpa innan klockan tio! Å andra sidan så är den i svart-vitt så den är nog mer konstnärlig än porrig... ;o)

Frälsta LC:are

I LC-kretsar grumsas det lite över Karin Bojs som idag kommenterat SoS kovändning och ADA mm. Å ena sidan så är man glad för att hon klart och tydligt redogör för turerna kring Dr.Annika Dahlqvists anmälan, men å andra sidan så avslutar hon artikeln på ett inte helt pro-LC-sätt:
Nackdelen med en kolhydratfattig diet är att inga studier sträcker sig längre än ett år. Därför bör man inte hålla på längre. Och läkaren bör hålla extra nog koll på viktiga värden.
Många retar sig på fru-duktig-attityden. Smaken är som baken, visst har hon lite högtravande ton ibland - men hur skulle man själv bli om man läser vetenskapliga rapporter och intervjuar vetenskapsmän hela tiden? ;o) Hon utgår dock här givetvis ifrån vad det finns vetenskapligt underlag för när det gäller kolhydratsfattig kost. Och den bistra sanningen är att det finns mycket litet stöd för LC-kost i vetenskapen. Min gissning är att en av huvudanledningarna till det är att det anses oetiskt att utsätta försökspersoner för det "livsfarliga" mättade fettet...

Anekdotiska erfarenheter...

Det spelar faktiskt ingen roll hur många som bedyrar att LC-kosten har gett fantastiska resultat, det är lite som att titta på mängden som påstår att de mött gud - det finns (trots betydligt mer forskning) inga vetenskapliga bevis för det heller... ;o) Så ur ett strikt vetenskapligt perspektiv - och det måste givetvis fru/fröken Karin Bojs som varande vetenskapsjournalist följa, så finns det helt enkelt inget stöd för LC >12mån för diabetiker. Självupplevda erfarenheter är fulla med felbedömningar och missar. Jag har nog bättre koll än de flesta, men även jag blir riktigt förvånad när jag väl kontrollerar mitt energiintag noggrannare!

Men alla hälsofördelar??

Jag betvivlar inte ett ögonblick att alla hälsoförbättringar rapporterade av ny-/gammelfrälsta verkligen är verkliga, men vi bör nog vara lite mer ödmjuka och klarsynta och faktiskt inse att motsvarande hälsorapporter kommer från andra som gått ner med alternativa, mer traditionella dieter. Jag tror att övervikten är den stora boven i hälsotillståndet. Om jag går till mina anekdotiska erfarenheter så har vid ett flertal gånger gått ner rejält i vikt, kanske i runda tal 10% av min kroppsvikt, vilket jag klassifice och rar som en rejäl viktnedgång. Varje gång har jag upplevt hälsofördelar, och jag är säker på att de flesta LC:are har samma erfarenheter, om de bara vågar minnas. Jag har dessutom ett närliggade exempel i min kära mamma som lyckats gå ner en herrens massa kilon, jag nämner det i mitt inlägg 'Den enda vägen?'.

Mer i media

Jag ser att Henrik Ennart på SvD har skrivit om 'Transfett bakom prostatacancer', vi LC:are är väl mer fettmedvetna än de flesta och skyr alla margariner som pesten. Så för oss manliga LC:are är nog knappast detta något stort problem, men för övriga? SLV har ju gång på gång duckat för detta i branschens ledband. Jag har mer än en gång skrivit upprört om detta, ex i 'SLV och Transfetterna', 'Uppror i etablerade led!' och i 'SLV kartlägger transfetter?' Även AB skriver om detta. Jag har väl inga förhoppningar om något annat än att SLV skickar fram någon som säger att detta är ingen stor risk med våra kostråd, ät mer frukt och grönt och minska på fettet... //Zac, som skrev om det sista stycket flera gånger då det lät så oerhört kritiskt mot frälsta LC:are som bara vill sprida evangeliet...

Tokfeminist-vokabuläret?

En viss medveten baktanke med att föra in ordet tokfeminist har jag givetvis. Det är dels för att skapa splittring i feministleden, där man traditionellt har en enorm spännvidd mellan fraktionerna. Feminismen idag omfattar allt från en försynt syn på män och kvinnors roller i samhället, till tokor som jublar när man pratar om att lemlästa och mörda män... Tyvärr för feminismen som rörelse för kvinnors jämställdhet med männen, så kletar tokfeministernas idiotier fast och kletar ner allt gott arbete som trots allt görs. Mitt andra skäl för att använda tillmälet tokfeminist är givetvis för att selektera ut dem så att i alla fall den andra, mer vettiga halvan, inte ska känna sig fullt så träffade. Visst lär de ändå ta åt sig då de tillåter att blodtrycket sticker och de får tunnelseende och läser inte det som jag egentligen skriver... Det har vi sett flera exempel på i kommentarerna här, dock även med lysande undantag! ;o)

Kön, kön, kön...

Feminismen borde göra gemensam sak med Per Ström och för all del lilla mig, som faktiskt bara ivrar för ett mer jämställt samhälle - för alla! Det handlar om att börja se individer istället för kön, vilket för feminismen och tonåriga finniga grabbar är totalt allomgivande...
Strunta i hudfärg, kön, släkt, inkomst, härkomst etc; vi är alla människor och har rätten att slippa bli kränkta och diskriminerade.

Målsättning

Det är väl det om något som är Per Ströms målsättning; att peka på hur oerhört lite feminismen idag har att göra med (äkta) jämställdhet. Det är dags att vända blad och strunta i uppdelningen män-kvinnor och därefter arbeta för att sudda bort diskriminering, punkt! Inte någon könsindelning, inte någon kollektiv arvsynd el dyl - utan fokus läggs på individers rätt och skyldigheter. *Drömmer* //Zac

26 jan. 2008

Kungen!

Har det funnits en scendomptör som Freddie vare sig innan eller efter? Nej vill jag påstå. Just glimten i hans ögon när han kontrollerar publiken som en dirigent kontrollerar sin orkester... Herregud! Att låten dessutom är förstklassig förtar knappast någonting heller... ;o)

 

 

//Zac

Per Ström lockar virrpannor

Tja, nu har ytterligare en virrpelle, omtänksam om sina uppdragsgivare, kommit ut och kritiserar Per Ström. Han presenteras som:
Lars Einar Engström

54 år, Stockholm/Orust

författare och krönikör i Jyllandsposten och Stridsropet.

Låter fint de, ungefär som förra virrpannan, Susanna Alakoski, som inte heller direkt uppgav i sitt debattsvar att hon jobbat som Gudryn Schymans vänstra(!) hand... Engströms huvudsakliga inkomstkälla är väl snarast de konsultuppdrag han gör inom jämställdhetsarbeterna? Han har författat boken "En sexists bekännelser" och är väl snarast om någon ett direkt beställningsjobb? Det måste vara ett jätteproblem och ett typiskt mål för våran(mäns!) världsomspännande konspiration i syfte att bibehålla en patriarkisk världsordning så att företagets toppar kan köpa unga kvinnliga (flickliga?) vietnameser? Engström har med egna ögon sett dessa ting...
Och kanske är det därför som man inte vill släppa in kvinnor i toppen? Då skulle det ju finnas vittnen. Vi män vill ha en zon som är fri från spioner där bara vi bestämmer och kan göra vad vi vill.
Herregud!

En bok som han skrivit utifrån sin bakgrund som chef, headhunter och man. Han har suttit i ett antal ledningsgrupper i små och stora företag och vet vad som sägs bakom de stängda dörrarna.
(Länk.)

Hu vilket världsproblem att enligt ett sanningsvittne(SIC!) att män kring honom köpt kvinnligt sällskap. Och att de vid resor runt om i världen har stött på kulturella yttringar där kvinnor behandlas som handelsvaror är också ett tydligt tecken på hur pass illa ställt det är för jämställdheten i sverige?

En virrpanna som inte längre klarar av att dra riktiga slutsatser, det är vad han är... Att han råkat vara omgiven av idoter som förringar kvinnor är knappast något tecken någonstans på hur det står till med detta ute i samhället. Anekdotiskt struntprat kommer han med för att bemöta Per Ströms allmängiltiga och grundande kritik. Men Engström kommer säkert få ytterligare något konsultuppdrag genom detta illa genomtänkta debattinlägg. Grattis.


//Zac
UPDATE: Jag hinner alltså inte ens knappt publicera denna innan Maria-Pia BoËthius låter sin stämma höras på SvD... och om något så tonar tokfeministernas perverterade verklighetsförankring igenom och det är mäns arvssynd och kollektiva skuld som behandlas som vanligt... Hon har väl likt de flesta av Per Ströms kritiker inte ens läst vad han skriver. De tycks så ideologiskt förvridna att de inte ens ser vad som står svart på vitt längre... Tråkigt...
DUBBELUPDATE: Per Ström replikerade snabbt, och snyggt:
Däremot säger jag att det feministiska samhällsklimatet har lett till att mäns problem sopas under mattan. De olika feministiska inriktningarna har under många år pumpat ut budskapet att män ”härskar” med hjälp av något som kallas ­”patriarkal könsmaktsordning” och kvinnor är ”strukturellt underordnade”.


Per Nuder

Jag tror faktiskt att det är bra för (s) att teknokraten/Terminator- Cyberdyne Systems Model 101(beta) Nuder försvinner. Han är en duktig politiker, framför allt i skymundan. Alla jag känner stöts bort av hans personlighet - har mannen någonsin ens blinkat med ögonen offentligt? Hans främsta bidrag i det offentliga kanske t o m stannar vid att han är en av de svenska rösterna i den tecknade versionen av 'Lejonet, häxan och garderoben'(1979)? Eller är det kanske myntandet av uttrycket "köttberget"?

Rollbesättning

Han är nog en av de sista som verkligen tycks stå för oförnyelse inom socialdemokratin. Östros som pekas är egentligen inte i praktiken så mycket bättre, men tycks nog av gemene man som lite mer humanistiskt intelligent? Eller vill man vara elak så kan nog Östros misstas för en människa, men det kan knappast Per Nuder... ;o)

Men nog verkar det som om Sahlin besätter nyckelpositionerna för kanske lite mer offensivt spel nu under andra halvlek? Jag kan mycket väl tänka mig att Sahlin relativt snart måste lägga korten på bordet om var hon vill föra socialdemokratin någonstans under sitt mandat. Visar hon lite osentimentala och hårda nypor nu så slipper hon nog dessutom en hel del internt strul framledes. Persson var en mästare att möblera runt i regeringen för att hela tiden underminera för det interna motståndet; Sahlin kan knappast ha missat att lära sig något av det. Jag tror och hoppas att Ulvskog och Bodtröm är nästa män(!) till rakning... Den ena är en f d kommunistisk feministtoka med mycket grumlig världssyn och den andra med tillika fördunkad verklighetsanpassning - führer Bodström, ivrar kraftigt för att minska den personliga integriteten... Och är väl den i sveriges historia som gjort mest för att kränka våra mänskliga rättigheter? Bort, bort, bort - men tyvärr så lär Bodström vara kvar, såvida inte hans uppdrag som advokat omöjliggör fortsatt riksdagsarbete.

Mer positiva vågor?

Jag tror faktiskt dessutom att Sahlin också räknar med lite extra kvinnoröster då hon sparkar ut lite "dödkött" från det socialdemokratiskt manliga köttberget... :oP

En inte alltför kvalificerad gissning ger att hon siktar på kvinnorna, kanske t o m de välutbildade som traditionellt ser sig själva som socialliberaler? Den gruppen är nog lite vilse efter det att Folkpartiet liberalerna har betongsatt de flesta frågor. Jag har för all del efterlyst ett äkta liberalt parti innan, men inte kan väl Sahlin dra (s) dithän?! Hon gjorde iofs sig känd som en förnyare, lite av en klassförrädare då hon stod upp mot facket och riktigt traditionella socialdemokratiska frågor. Efter det att hon fick kicken för Toblerone, hyrbilar, svarta barnflickor, p-böter, kvarskatt, olovlig körning, kronofogdärenden och obetalda tv-licenser så har väl hon mest stått upp för HBT-frågor? Så var Sahlins egentliga politiska hemkvist ligger är nog i alla fall för undertecknad lite av ett enigma idag.

Ryktesvägar

För att ytterligare fördunkla sparkandet av Nuder så förtäljer rykten att det är den biträdande partisekreteraren, Stefan Stern, hos (s) som läckt uppgiften, och därför står i tur för "omplacering". Stämmer detta så är det trots allt en oavsiktlig iscensättning av bytet av Nuder. Har Stern druckit lite för mycket vin med någon reporter från Aftonbladet månne? ;o)

UPDATE: Enligt uppgifter direkt från Nuder senare under morgonen, i förhatliga TV4 så påstås det att det var kretsen kring Sahlin som inte ville ha honom kvar. Då tonar det fram en bild av en svag s-ledare som likt en marionettdocka sprattlar när de som håller i trådarna drar.
Hmmm... detta öppnar onekligen upp rejält, dessutom så börjar man förstå varför Nuder hela tiden påpekat att han inte fått någon som helst antydan ifrån Sahlin om att hon skulle ha varit missnöjd med honom innan han fick sparken. En ny Sahlin-affär på uppsegling månne?

Källor

DN: Pär Nuder känns inte vid uppgifterna
DN: Pär Nuder talar ut.
DN: "Nuder har inte fått sparken"
SvD: ”Det kommer att skada socialdemokraterna”
Aftonbladet: Nuder arg över "planterad nyhet"
Aftonbladet: Mona får kritik för petning av Nuder
Aftonbladet: Nuder ilsken över "planterad nyhet"
Aftonbladet: Sahlin om Nuder: Orubbat förtroende//Zac

25 jan. 2008

En trepoängare!

Usch... //Zac

Vattenmonster i jpn

Japanerna är inte som andra, detta är riktigt, riktigt häftigt! Tydligen så är det promotion för en film, "The Water Horse: Legend of the Deep". Fattar jag det rätt så projiceras en 3-d film på vattenspray - fräckt! //Zac

23 jan. 2008

Ormskräck!

Denna är hysteriskt rolig, jag har sett den tio gånger nu och jag skrattar hela tiden! Kolla speciellt in killen i "huvudrollen"... :o) //Zac

21 jan. 2008

John Holm - mästaren i skuggorna...

Nu är kanske John Holm lite bortglömd, även av de som lyssnade på honom under "tiden". En av de allra största svenska rock-/vispoeterna är han i alla fall. Hans debutalbum ' 'Sordin' måste ha varit en riktig sensation! En enorm platta där varenda spår är mästerligt utfört. Hans spröda, ansträngda röst passar perfekt till hans lågmälda, vackra poesi. Att Roffe Wikström med sitt karaktäristiska hårda, men känsliga anslag står för sologitarren är bara ytterligare en fantastisk krydda till denna, ändock lite minimalistiska festmåltid. "Sommaren dör, det är därför jag är ledsen ikväll..." En stor nackdel är att han är så pass bortglömd att det bara finns en handfull klipp av honom på Youtube. Det vore onekligen en riktig kulturell välgärning om någon såg till att dessa fick leva kvar för evigt så att alla kan njuta av hans magi. Låten ifråga är kanske inte en av mina absoluta favoriter när det gäller hans musik, han gjorde bara tre plattor, sedan försvann han och flyttade till USA. Sedan kom han tillbaka och gjorde mer musik, men mycket av magin var försvunnen. Men till låten i fråga i alla fall - om någon låt någonsin, någonsin förtjänar epitetet bitterljuv så är det väl denna? Håll till godo: //Zac

19 jan. 2008

Wii SÅ KUL!

Nu är det faktiskt inte så svårt som ovanstående video antyder att få folk omkring en att omfamna Wii. Den som inte provat anmodas genast att göra så! Grymt roligt och ju fler man är desto roligare är det. Att spelglädjen igen helt är i centrum för ett spelkonsoll är ju fantastiskt. De övriga Playstation och XBox handlar bara om hur mycket grafik som maskinen kan skyffla per sekund, eller 3000 knappkombinationer på handkontrollen... Näe, må bästa man vinna(Wii) //Zac

Vinterkräksjukan

Vinterkräksjuka, eller norwalkinfektion orsakas av calicivirus vilka ger upphov till en akut mag/tarminflammation. När man sedan tömmer systemet totalt så åker dessvärre den naturliga bakteriefloran i tarmarna med. Det rör sig i runda tal om ett kilo bakterier som bara försvinner. Efter en sådan "akutfasta" så gäller det att vara mycket varsam med de bakterier som finns kvar och som skall bygga upp bakteriefloran till normala nivåer igen.


Ett tips som jag gudskelov inte behövt testa sedan jag fick det (har inte fått kräksjuka alltså) är att dricka sockerdricka och äta potatischips och banan. Sockerdrickan är mer pH-mässigt riktig jämfört med ex avslagen cola och dessutom har kolsyran kvar. Kolsyran gör att magmunnen öppnar sig snabbare och vätskan rinner ut i tarmen där den måste gå den långa vägen för att komma ut, d v s chansen för att man hinner ta upp energi och vätska är betydligt större än om den hade varit kvar i magsäcken, där man sannolikt ganska snabbt hade spytt upp den. Sedan för att stoppa diarréerna så äter man potatischips som med sitt fett- och fiberinnehåll håller tätt s a s... ;o)


För övrigt så undrar jag om inte frukt & grönt och lösgodis normalt är de vanligaste smittovägarna... Tvätta noga är det enda råd man kan ge, lösgodiset är av naturliga skäl lite svårare - köp färdigförpackat godis när kräksjukan florerar som mest.


Extra kul är det att de anställda alltid har plasthandskar på sig när de plockar bland varorna, men att kunder går och hostar och klämmer på samma varor spelar tydligen mindre roll för kunderna... :o)

Mer om otäckheterna...

DN: Kraftig ökning av vinterkräksjuka
SR: Varierande ersättning för kräksjuka
SvD: Kraftig ökning av vinterkräksjuka
SydSvenskan: Vinterkräksjuka i vattenledningarna
Smittskyddsinstitutet: Vinterkräksjuka


//Zac

Dietisterna har rätt!

Dietisternas kommentar till att SoS kom med den enda rimliga slutsats som går att göra om man skall hålla sig till vetenskap och beprövad erfarenhet angående anmälan mot Dr.Annika Dahlqvist:

"Hos typ 2 diabetiker är energibalans, d v s att man äter rätt mängd mat i förhållande till sitt energibehov, viktigast för att få en bra blodsockerreglering."

(Källa.)

Jag anar i detta anledningen till varför dietister rent mentalt verkar komma så till korta när det gäller diabetiker och deras kost. De tjatar om att det enda som gäller är "energibalansen", och tallriksmodellen. Och visst äter man med energi i en tallriksmodell så givetvis ökar mängden kolhydrater kraftigt då den normalt står i 55-60E% - ökar man portionen och därmed energimängden i portionen så betyder det givetvis att man äter grymma mängder med kolhydrater - och därmed så sticker givetvis blodsockret!

Så på ett perverterat och kunskapsfattigt sätt så har faktiskt dietisterna rätt! ;o)

Men nu öppnar SoS upp för att faktiskt jämställa LC med LFHC - hoppas vid högre makter att dietister framledes i sin utbildning tvingas att ta del och fundera lite över dessa alternativ. Med nuvarande styre på dietisternas riksförbund så tycks det dock vara omöjligt. Men för framtida generationer av sockersjuka får vi stilla be en bön om att ett paradigmskifte skett innan det är deras tur att ta till sprutan...
Vi får se vad eventuella framtida studier ger. Ett litet urval ifrån Kostdoktorns utmärkta sammanställningar av befintliga studier:

Gardner 2007. Studien som är det hittills bästa stödet för att lågkolhydratskost är den bästa metoden att gå ner i vikt. Dessutom gav den bättre blodtryck och blodfetter än jämförelsedieter. Stor randomiserad studie enligt alla konstens regler från Stanford University, publicerad i en av de bästa medicinska tidskrifterna JAMA (Journal of the American Medical Association). Här är SvD´s rapport, här är DN´s.

Cochrane 2007. För de som fortfarande tvivlar efter Gardner et al. Cochrane är ett fristående internationellt nätverk som kritiskt värderar, sammanfattar och förmedlar information om effekterna av olika behandlingar och förebyggande åtgärder. I juli 2007 kom deras utvärdering om alla studier på lågkolhydratskost (lågt GI och GL) för viktnedgång. Denna visade att lågkolhydratskost gav mer viktnedgång och bättre blodfetter än konventionella viktnedgångsdieter. Detta även när personerna i lågkolhydratsgrupperna fick äta sig mätta, och de andra skulle hålla in på kalorierna!

Dashti 2006. (abstract) Om nu mindre kolhydrater i kosten ger bästa viktnedgången… vad händer då med riktigt lite kolhydrater? Faktiskt har en stor studie på 66 gravt överviktiga personer (snitt 106,9 kg) gjorts på Kuwaits universitetssjukhus (av alla ställen!), där man vågat sig på att under ett år endast låta dem äta 20-40 gram kolhydrater om dagen. I övrigt fick de alltid äta sig mätta. Resultat? De gick ner i genomsnitt 25,9 kg! Dessutom förbättrades deras blodfetter och blodsocker mycket kraftigt. Resultatet var så bra att jag hade tvivlat om jag inte personligen sett många göra samma sak, med liknande resultat.

Lagiou 2007 JIM. En studie som i mars 2007 påstods visa det livsfarliga i att äta Atkins-kost, åtminstone i Expressen, Expressen igen och Aftonbladet. DN tog det dock lugnare. Studien baseras på ett ensamt utskickat frågeformulär om kost 12 år tidigare, som följts upp endast i dödsregistret, utan någon kontakt med “deltagarna”. I princip förutsätter man alltså att personerna fortsatt äta just som de angivit, även under de kommande 12 åren? Vidare var antalet dödsfall få och sambanden knappt signifikanta. Personligen tycker jag det är tveksamt om man kan dra några slutsatser alls av studien. Det faktum att en större, bättre utförd studie visat motsatt resultat talar också mot det. De konspiratoriskt sinnade kan läsa här.

Halton 2006 NEJM. Allt som Lagiou-studien borde varit, och snarast motsatt resultat. 82000 kvinnor, 20 års uppföljning, nya kostenkäter vart 4:e år. Någon ökad risk av lågkolhydratskost kunde inte ses. Ett högt glykemiskt load (dvs högt GI och/eller mycket kolhydrater) i kosten var tvärtom starkt kopplat till ökad risk för hjärtsjukdom (RR högsta-lägsta decil 1,90 (1,15-3,15) p=0,003 för trend).


Jag ser då inte att det egentligen ens behövs några ytterligare studier, men, men... Ska det överbevisas så står det klart att det måste tydligen överbevisas rejält! ;o)

Är dietister pappersskallar?

Läs detta stycke ur 'Etisk kod för dietister' antaget av Dietisternas Riksförbunds årsmöte 2005-04-03:

"Dietistens arbete utgår från människors grundläggande behov av energi och näring. Att få sitt energi- och näringsbehov tillgodosett är en mänsklig rättighet, oomtvistad och självklar också ur ett allmänmoraliskt perspektiv. Sjukdom och där till kopplad medicinsk behandling kan dock försvåra eller omöjliggöra för den enskilde att täcka detta behov utan hjälp samtidigt som sjukdomen i sig kan förändra behoven. Också sociala, psykologiska och kulturella faktorer påverkar förutsättningarna för ett optimalt energi- och näringsintag. Mat, måltid och ätande rymmer många dimensioner. Detta sammantaget utgör grunden för dietistens yrkesutövning."


Få ihop det med rekommendationen för diabetiker att äta 55-60E% kolhydrater... Vi predikar för döva, de är uppenbart inte mottagliga - i alla fall inte i det ledande skiktet.//Zac

Mer om fisket

Jag retade mig så pass mycket i mitt förra "fisk-inlägg" att jag var tvungen att bygga ut det lite grann - håll till godo med mitt orerande... ;o)

Sportfisket i USA kan i detta fall fungera som mall hur man vittjar ett mycket rikt nät, som dessutom är helt 100 %-igt återvinningsbart. Amerikanarna har för länge sedan insett att när man ställer sportfiske mot yrkesfiske finns det bara ett klokt val att göra - man löser in yrkesfisket! Att dessutom en stor del av de pengar som amerikanska sportfiskare betalar för att få fiska går till fiskevård är ett tecken på mycket långsiktigt planerande. De är öronmärkta! Något för våra Svenska politiker att ta efter…

Man skall i och för sig inte enbart lasta yrkesfiskarna för den minskade tillgången på fisk, miljötänkandet bara för några årtionden sedan lämnar åtskilligt att önska… man använde havet som soptipp, för det man dumpade ”försvann ju bara”. Detta är tyvärr inte en förlegad tanke; det var ju bara 10-12 år sedan som Shell ville sänka en uttjänt oljerigg. Detta gick som bekant inte vägen, utan den allmänna opinionen fick Shell att ändra sig och montera ner riggen på land. Bron över Östersund är ett annat exempel på hur man inte lärt sig något; torsken i Östersjön är beroende av att det kommer in salt vatten genom sundet. Ett av kraven för att få bygga bron var att man inte fick hindra vattenströmmarna. Såvida jag inte har helt fel, så räcker det med ett enda brofäste för att hindra vattenströmmarna… men hundratals gör det tydligen inte!

Miljötänkande på det som finns under vattnet är väl inte helt utbyggt, om man undantar vattenkraften förstås(förlåt ordvitsen)… Vattenkraften som förs fram som ”grön el”. Att man med denna ”gröna el” ödelägger stora unika naturområden, förstör lekplatser för unika öring- och laxstammar och gör om en levande älv till en död vattenspegel är tydligen miljövänligt. Är det ”grön el”? Jag tycker det är mycket beklämmande att något som är så miljövidrigt som vattenkraft ska få ha etiketten ”grön el”. Men det ser tydligen bra ut i annonserna…

Bakgrund

Jag har under ett antal år varit en driven sportfiskare. Efter några år börjar man fundera om hur vi i Sverige nyttjar denna fantastiska naturresurs som finns att tillgå nästan överallt. Första gången jag stötte på motsägelsefulla intressen var för fem år sedan när jag och några vänner skulle fiska i sjön Bunn. När vi väl är framme visar det sig att sjön var stängd för kräftfiske. Så långt var det inget att reflektera över, men kräftfisket var bara för vattenägarna. Pengarna vi betalar för att få fiska går till kräftutsättningar som bara vattenägarna kan nyttja! Varför går inte de pengarna till fiskevårdande insatser?

Vid utlandssemestrar blir man sorgligt påmind om hur dåligt organiserat det är med sportfisket här hemma. I varje hamn med turistintressen finns det tydligt utbyggd fisketurism. Hemma i Sverige måste det vara mycket svårt för en utländsk turist att finna något utbud av sportfiske. Att sedan staten satsar allt mindre pengar på forskning och utveckling på detta område spelar också in. Kalkningen av mindre sjöar vill regeringen (oavsett block) ständigt ge sig och och skära i På allt fler områden ser man nedskärningar och med tanke på statens finanser kanske det är rimligt, men att skära ner på ett område så outbyggt som sportfisket, där det finns en stor potential till stora pengar, är ren och skär dumhet!

Sportfiske vs yrkesfiske

För många år sedan, innan våra hav hade utfiskats, så fanns det inga motsättningar mellan sportfiskare och yrkesfiskare. Detta mycket p.g.a. att det inte fanns någon konkurrens om fisken; det fanns ju massor i det outtömliga havet. Det berättas att på medeltiden stod sillen så tätt att man inte ens kunde ro ut. Dessa två följde under de följande åren olika utvecklingar:

  • Sportfisket - Fick en mer ekologisk och biologisk inriktning. Från att ha varit något man kunde dryga ut hushållskassan med blev det mer fråga om rekreation. Fångsten blev inte det primära utan upplevelsen, den naturnära upplevelsen blev det viktiga. C&R (Catch & Release) slog igenom. Detta innebar att man på bekostnad av tid och material, försökte att minimera fiskens obehag.

  • Yrkesfisket - Med minskade fångster och hårdare krav på ekonomisk hållbarhet, var alla yrkesfiskare tvungna att utöka sin utrustning. Detta ökade de ekonomiska kraven och gjorde att många gick under, dvs. gick i konkurs. De övriga tvingades till att utveckla fångstmaskiner av gigantiska mått. Bottentrålning som tidigare varit mycket svår att genomföra på kuperade bottnar blev plötsligt en realitet med den nya tekniken. Detta gav som resultat stora döda områden på västkusten; områden där botten som ser ut som krigszoner numera...

Internationella erfarenheter

Vart femte år sedan 1955 har US Fish and Wildlife service mätt hur mycket tid och pengar amerikanare spenderar på jakt och fiske. Senaste undersökningen jag hittade, utförd 1996, visar att under den föregående femårsperioden ökade antalet fiskedagar med 115 miljoner. Dollar spenderade på fiske ökade från 27,6 miljarder år 1991 till 37,8 miljarder år 1996. 626 miljoner fiskedagar förde- lades på 103 miljoner i havet och 515 i sötvatten, varav 20 i Stora Sjöarna. Av pengarna lades lite drygt hälften på redskap, 41 procent på kostnader i samband med fiskeresor och 9 procent på fiskelicenser, tidningar, böcker och arrenden. 1genomsnitt lade amerikanska sportfiskare 18 dagar på fiske.

Sportfisket efter lax är omfattande i Norge, Kanada, USA, Skottland och Island. I dessa länder har omfattande studier i sportfiskets betydelse gjorts. I motsats till det rena köttvärdet som yrkesfiskarna nyttjar sägs det t. ex. i Norska undersökningar att fritidsfisket efter lax har mellan 10-15 gånger större värde än det rena köttvärdet. Kanadensiska ekonomer hävdar att värdet är 3-20 gånger större. I USA och de stora sjöarna, där man kommit längst i satsningen på fisketurism, visar att för varje satsad dollar får man tillbaka 15-50 dollars! Sen skall man komma ihåg att fisketuristen är mer benägen att spendera pengar än ”den vanlige turisten”, vilket undersökningar i Skottland visar; i genomsnitt 10 gånger mer.

Gammalt!

Det är knappast några nya kunskaper att pengar till samhället vad gäller fiske i huvudsak dras in via sportfiskare och inte via yrkesfiskeriet. Jag har under de 20+år jag fiskat alltid förundrats över hur man kan hålla en sådan näring som yrkesfiskarna under armarna på bekostnad av sport-/fritidsfiskare!? Ren logik pekar tydligt på de enorma samhällstjänster som sportfisket bidrar med i jämförelse. Men visst är det sannolikt ett perverterat förhållande till yrkesfiskarna från fiskeriverket och i förlängningen till jorbruksverket som givetvis tar producenternas sida i debatten, precis som när det gäller SLV.

Det är dags att man ger makten tillbaka till folket och bryter upp Jordbruksverkets förlegade struktur!

Men jordbruksministern tycks vara nöjd...

Sedan 80-talet har torskbeståndet minskat med 90 procent i Kattegatt och med 80 procent i Skagerrak och Nordsjön. Ändå ökades årets EU-kvoter i Skagerrak och Nordsjön, medan de minskades marginellt i Kattegatt. Är det tillfredställande?

(Källa.)


Jag bifogar inte ens svaret på reporterns fråga, då det är ett på sedvanligt politiskt sätt ett slingrande som man skäms över...

Mer läsning

DN har trevligt nog lagt in en länk till rapporten 'Fritidsfiske och fritidsfiskebaserad verksamhet (.pdf)', samt en artikel om densamma. Orkar man inte traggla igenom den så har DN också gjort en sammanfattning:

"Fritidsfiskets samhällsekonomiska värde är cirka en miljard kronor per år, medan yrkesfiskets vinster ligger på 75 miljoner. Fisketurism skulle kunna blomstra ännu mer, men då måste mer fisk fredas mot yrkesfiskets trålning, visar en ny rapport från Fiskeriverket som på uppdrag av regeringen utrett förutsättningarna för fisketurism i Sverige.

Fritidsfisket är enligt utredningen ett förhållandevis skonsamt fiske, och det har dessutom ett värde genom att det ökar både kunskapen och engagemanget för naturen. Fiskeriverkets har också visat att yrkesfisket har slagit sönder många av de små lokala bestånd av torsk som förr fanns längst västkusten.

I dag finns närmare en miljon fritidsfiskare i Sverige och cirka 1.000 yrkesfiskare.
"

Glasklar eller?//Zac


Manshat - nejdå...

Vad skall man som man säga? Som sagt, män, nu drabbade av feministarvssynden, är tydligen lovligt villebråd; lek med tanken att byta ut 'man' mot 'jude' så blir saker och ting lite mer tydliga?
"Jag hatar dig, du djävla jude. Bäst du börjar springa, för här ser du en arier, som hatar dig så mycket, vi ska slita dig i stycken!"
Usch! Tack gode tid för att ingen av de hurrande och applåderande 350 mötesdeltagarna kom in i riksdagen och därmed kunde ta beslut som gäller oss alla... Herregud vilken otäck tanke! //Zac

18 jan. 2008

Mer Bacon!

mmmmmmmmmmmmm Nu går jag och äter lite nyskivad rostbiff! ;o) //Zac

Dream on - din dumma sill...

Man måste ha fiskrens till hjärna om man går på det kvalificerade skitsnack som jordbruksministern försöker sig på idag:
Om vi bara lyckas undanröja hoten ska nog fritidsfiskare och yrkesfiskare kunna samsas om det svenska fiskebeståndet.
(Källa.) I artikeln så påstår han mer hårresande saker:

"Jag är stolt över att vi planerar för torsken"

Jag skrev ett mycket irriterat inlägg om torskfiskekvoterna för en tid sedan, om just överenskommelsen att fisket på torsk skall minska med 8% - och detta i ett läge då fiskeriverkets egna experter förordade ett omedelbart fiskestopp om hoppet om torsk överhuvudtaget skall finnas kvar i framtiden...

Fritidsfisket är hoppet

Fiskeriverket har också släppt en rapport i dagarna som visar på att det samhällsliga värdet på fritidsfiske i runda tal är tio gånger så stort som yrkesfiskarna... Länk / Rapporten ifråga. //Zac

Kollektiv mansskuld

"Jag skulle ha sagt att män är värre än djur"
Tokfeminist? Javisst! (Källa.) (Bättre källa.) (Ännu bättre källa till källa.) //Zac, I rest my case...

17 jan. 2008

Carte blanche för LC-råd!

Nu öppnas givetvis portarna på vid gavel när Socialstyrelsen till slut erkänner den mängd av forskning, som SLV fortfarande förnekar, som helt godtagbar som grund för kostråd till diabetiker. I december 2005 så ansåg sig några dietister så kränkta att de anmälde Annika Dahlqvist för att hon gav (felaktiga) kostråd till diabetiker. Läs Annikas egna blogginlägg om detta. Men visst är det lockande att leka med tanken att Socialstyrelsen skulle döma annorlunde nu när ADA har sagt samma sak? :o)

Grattis Annika, ditt modiga, ståndaktiga handlande i allt detta är ett fördöme för oss alla!

Pina månde nu de kostansvariga på SLV! Nu öppnas förhoppningsvis portarna foch möjliggör mer studier, så att faktaunderlaget blir ännu större.
Hade inte uttrycket "AD-kost" fått en mystisk eftersmak så hade jag propagerat för att vi kallar det AD-kost istället för LC-kost... Grattis igen!


//Zac

PS. Lite i media om detta (fyller på efterhand)

Socialstyrelsen kör över sina egna riktlinjer om vilken kost som läkare får rekommendera till diabetiker. Att hålla sig till kolhydratfattig kost strider inte mot vad som är vetenskapligt bevisat, enligt myndigheten.

Läkaren Annika Dahlqvist har i flera år rekommenderat patienter med diabetes typ 2 och övervikt att hålla sig till kolhydratfattig kost, som har betydligt högre andel fett och protein än vad riktlinjerna tillåter.

Arbetsgivaren ogillade hennes råd men nu får hon rätt att rekommendera smör och ost framför bröd och potatis.

(Text-TV )

Aftonbladet(Viktkoll) är den enda större tidningen som inte behandlat detta än... *på med foliehatten*

Smällkaramell?

Tja, dagens roligaste lät inte vänta på sig... AB: Bomben var en dildo Smällkaramell? //Zac

Snart f d politiker

Vill ni se en politikers sista allmänna yttring så läs på Aftonbladet debatt idag. Med all sannolikhet är det det sista vi hör från henne - förutom då hon begär utträde ur det parti hon för närvarande är medlem i. Vilken människa. Maken till generaliseringar har jag sällan sett, och då följer jag ändå tokfeministernas härjningar ganska noga... ;o) //Zac

13 jan. 2008

Pissa stående?! Jämställdhet?

"Att Malmö fria kvinnouniversitet skulle haft en kurs som hette "Fittbyxor - en kurs i frigörelse och frigörelse", i syfte att öka jämställdheten ta fram byxor för att kvinnor (eller de med fitta) ska kunna stå och pissa."

"Hahaaahaaaaa, det måste vara årets roligaste påhitt!"


"Hahaaaahaaaa!"


"Är det sant? Ha-haa.. ?"
- "På riktigt?"

Han skakade desillusionerat på huvudet och försökte hitta balansen i tillvaron igen.


Att kvinnor har tagit över det som förr såldes som herrbyxor och gjort dem till någon typ av unisexmodell är knappast ett av de mer framträdande tecknen på den manliga, hemliga och osynliga sammansvärjningen för att förtrycka kvinnor tillbaka till medeltiden! Herregud...

Per Gudmundson på SvD skriver om hur han inte var välkommen:
Verksamheten vid MFK är könsseparatistisk, fast med begrepp från queerteorin, varför bara de som ”definierar sig” som kvinnor är välkomna. Således hade det varit omöjligt för mig att ta del av den ”vätskedrivande buffé”, och en därefter följande ”gemensam kissaktion ute i det fria”, som avslutade fyradagarssymposiet.
(Källa.)

Så långt kan man nog fortfarande skratta åt eländet - att galningar sysselsätter varandra är inget nytt, men att vår jämställdhetsminister bara några veckor efter detta ger 52.000SEK till dem i bidrag är precis som Gudmundson skriver bara skitpengar, men SIGNALEN det sänder... Tja, mitt förtroende för fru/fröken Sabuni var kanske inte rekordhögt tidigare, men nu dalar det fritt nedåt...

Förresten så sitter jag alltid och pissar - hemma i alla fall. Betyder det att jag är jämställd då? Dj*vla idioter!


//Zac, som ber om ursäkt för det lite ovanligt grova språket - men herregud vad jag irriterar mig på dessa människor! *lite lugnare efter jag har fått skriva av mig*

12 jan. 2008

Tokträna

Tränar så lite som möjligt, tror faktiskt inte det är nyttigt i längden att tokträna intensivt under ett par, tre pass i veckan. Vår kropp är gjort för att användas hela tiden, men inte högintensivt. Så det som idag kallas för vardagsmotion eftersträvar jag hela tiden. Jag tar aldrig hissen, jag letar inte parkeringsplats nära ingången när jag handlar etc etc. Svamppromenader och andra "motionsformer" där man inte belastar sina muskler statiskt tror jag enbart är av godo.
- Men vi är ju skapta för att röra oss?!
Precis som jag sade innan - vi är byggda för en aktiv livsstil, och vi klarar av att pressa oss över gränsen när det är fråga om livsfara. Att köra upp oss mot den gränsen ett par, tre gånger i veckan är inte, jag upprepar inte någon hållbar ersättning för avsaknad av vardagsmotion.

Jag förstår att det var ordet 'tokträna' som många reagerar mot - det är möjligen lite malplacerat, och tar något illa upp av det så är jag ledsen. Byt ut det mot intensivträna? Att resonera som ovan är ungefär att säga att det räcker med ett JÄTTEMÅL en gång i veckan. Men det är bara för all del bara den fysiska biten, när samhällets krav kommer till blir det givetvis mycket svårt att upprätthålla en aktiv livsstil - och då kompenserar många på precis det sätt jag beskrivit.

Man gör givetvis som man vill. Det är dessutom min syn på det hela, baserat på vad jag anser är en biologiskt riktig livsstil - andra gör andra avväganden.

Jag moraliserar inte.

Jag citerar mig själv från inlägget 'LC - fair and balanced', där jag anlägger ett stenåldersperspektiv på det hela:

  • Kopplingen till stenålderkost ger mer eller mindre alla hälsofördelarna ett stenåldersleverne ger.
    • Rätt - Att leva mer artriktigt ger faktiskt bättre hälsa.
    • Fel - De levde ett radikalt annorlunda liv vad gäller stress och vardagsmotion. Så det är omöjligt att påstå att vi vinner allt genom att plocka ett russin ur kakan.

Vidare läsning

I alla fall i och omkring motionens plats på pedistalen:

//Zac

11 jan. 2008

Dj*vla sväng!

Herregud att det får svänga så! Tyvärr är inte bilden den bästa, men med tanke på att det är (pirat-)inspelat live 1986 så är det helt ok. Jag tror att det är Chris Thompson som sjunger och solar något grymt i denna låten. Strax innan tre minuter så ställer sig i alla fall min kroppsbehåring rakt upp! ;o) Håll i hatten: //Zac

Bästa skivan 2007

För mig är det faktiskt ett lätt val. Den bästa skivan 2007 kom ifrån den osannolika duon Robert Plant & Alison Krauss - 'Raising Sand'. Hur och varför "den levande mistluren" och rockmonstret/-legenden ("I'm the golden god") Plant och den skönsjungande Krauss gjorde en platta ihop har jag ingen aning om, men att deras röster gifter sig på ett nästan övernaturligt sätt - det vet jag nu! Oavsett så här är videon till låten 'Gone gone gone' från 'Raising Sand': 'Stick with me baby', från samma skiva: (lyssna på rösterna!) Fantastiskt! Men för att eventuellt blåsa bort den dimma av förföriskt sjönsjungande som ovanstående låtar sannolikt gett upphov till så lägger jag in ett piratfilmat avsnitt från Led Zeppelins "återkomstkonsert" på O2 i London den 10 dec 2007. Att en 59-årig Robert Plant klarar av att sjunga som när han var 20-årig... Sanslöst! Förutom att detta är en av de bästa rocklåtarna genom tiderna, så lyssna speciellt när han blåser på i ett av sina patenterade tjut, lite drygt 2 minuter in i låten. 59år! (Han gör dessutom om det vid fyra minuter och hade enligt rykten halsproblem innan konserten...) Konserten i sig själv går till historien som den mest eftersökta, 20 000 personer fick köpa biljett, i runda tal 100 miljoner försökte boka... :o) Men till låten - Kashmir: UPDATE: Nu, inte ens ett halvt dygn fyllda så är denna borttagen... Antar att man får vänta in konsert-DVD:n - värd att vänta på. Jag har bytt till en annan, dock sämre ljud på sången... :o( (Om även denna "försvinner" så pröva att söka på Youtube) //Zac - rock on!

Feminsmen ÄR galen!

Nu brinner det rejält på debattsidorna efter Per Ströms debattartikel 'Män kuvas av statlig feminism'... I skrivande stund har det öst in 580 kommentarer och 129(!) bloginlägg länkar till artikeln ifråga. Det är mycket bra, Ströms ambition är med all sannolikhet i huvudsak att skapa debatt om denna fråga.

Tokfeminister?

Jo det handlar faktiskt om de flesta i FI:s partiledning och de flesta (medialt) mer framstående feminister. Feminismen av idag är i mångt och mycket byggd på dumheter, och har mycket litet med äkta arbete mot diskriminering att göra. Ta t ex idén om särbehandling och kvoteringar som botemedel mot diskriminering t ex, där kan man snacka om dumt påhitt...

All särbehandling och kvotering skapar faktiskt diskriminering!

Men kvinnor diskrimineras hela tiden jöh...

- Feminism är inte kvoteringar osv utan enbart att kvinnor vill ha samma möjligheter som män.

Vad är det egentligen för något som kvinnor tycks vara så oerhört utestängda ifrån? Var någonstans står det ex att "individer med äggledare gör sig icke besvär i tekniska utbildningar, jobbansökningar eller i andra samhällsliga funktioner"? Var hittar feministerna egentligen alla dessa orättvisor?

- När en kvinna lämnar in bilen på verkstad så behandlas hon som mindre vetande!

Vad gäller exemplet ovan med bilverkstad så handlar det enbart om (iofs ganska välgrundade) fördomar/generaliseringar - inte någon orättvisa eller diskriminering, och absolut inte någon typ av patriarktisk världsordning heller... Man får med all sannolikhet precis samma bemötande om man kommer in som välklädd man, helst i kostym. Praxis och beprövad erfarenhet kanske är ett bättre uttryck i dessa fall än nedvärdering?

Jag ser problemet med människor som nedvärderar andra människogrupper (rasism) som ett betydligt större samhällsproblem än någonsin skitsnack i grupper.

- Kvinnors löner är bara 80% av männens!

Jo, men det förklaras enkelt - om man överhuvudtaget är läskunnig - av att kvinnor mycket oftare är deltidare, väljer lågavlönade jobb etc. Det är inga oförklarliga löneskillnader som beror på patriarkets diktatur... Såvitt jag vet så är det helt och hållet upp till alla individer om de vill söka jobb inom låginkomstsektorn eller inte. Vill man nu ha ett jobb där det är lite högre inkomster så finns det mig veterligen inga hinder någonstans? Jag skulle vara oerhört tacksam om någon enda skulle hitta ett enda sådant bevis på någon osynlig könsmaktsordning! Däremot lever uppenbart desvärre villfarelsen kvar än idag...

- Det är faktiskt inte alls länge sedan som kvinnor inte ens fick rösta!

Att kvinnor inte fick rösta för snart 100 år sedan är knappast något bra argument för att hålla med feminismen av idag. Många av de fantastiskt modiga suffragetterna roterar nog som jetturbiner i sina gravar varje gång FI tar till orda... Jag skäms faktiskt för att ens i samma inlägg nämnt dem i samband med feminismen av idag. Kvinnor var ju på många sätt nästan helt livegna på den tiden, vansinne helt enkelt.

- Det är männen som är våldsamma i förhållanden!

Nja, forskningen pekar ganska entydigt på att båda könen är lika goda kålsupare när det gäller att ta till våld inom förhållandet, t ex DN: "Kvinnor lika våldsbenägna som män i parförhållanden".

- Det är vanliga män som slår ihjäl sina kvinnor, d v s vem som helst kan råka ut för detta!

Enligt BRÅ:s senaste rapport så var det 252st kvinnor som dödats i nära relationer (1990-2004):

  • 70% av förövarna var svenskfödda
  • 90% har psykiska problem
  • 60% är kriminellt belastade

Det är knappast mannen på gatan som tar död på sin kvinna s a s...

Feminism och kommunism

Ordet jämställdhet är ett (vänster-)politiskt påfund om att det skall råda jämvikt mellan könen på alla områden. Ganska typiskt så gäller det att överheten vet bättre än den stora massan och därför måste utbilda och sedan tvinga den tröga, dumma massan att göra "rätt"... Och ja, det är oerhört stora likheter mellan feminism och kommunism – det är bara att byta ut proletariatet med kvinnor och patriarkatet mot kapitalet. Och vips så ser jag inte någon skillnad alls på dessa verklighetsfrämmande ideologier...

Exempel

För att ta ett litet exempel på hur korkade deras världsåskådning är, och hur oerhört lik den är kommunismen:
Vi har en del kvinnor, myndiga sådana, som av någon anledning väljer att blåsa upp sina bröst (personligen tycker jag dock att silikonbröst är såååå avtändande). En individ har således tagit ett individuellt beslut om och kring sin egna kropp. Men då träder moralens feministiska högväktare fram och påpekar genast "att det där ingreppet gjordes bara för att personen är svag och direkt påverkad av den patriarkiska sammansvärjningen". Och vips så tycks inte längre den bröstopererade kvinnan ens ha rätten till sin egen kropp - ty feministerna som har skådat de osynliga maktstrukturerna vet nämligen bättre och därmed vet de också individens bästa...
Låter inte så lite som Lenin i kvinnokläder eller hur? Klassisk kommunsim när den är som sämst - om man nu räknar bort fängslande av oliktänkande och avrättningar och andra hemskheter givetvis!

Min åsikt

Personligen avskyr jag feminismen, kvoteringar, s k genusforskning, särbehandling etc. Jag är för ett samhälle där ingen diskrimineras - PUNKT! Sedan struntar jag högaktningsfullt om det handlar om testiklar vs äggledare, vita/svarta eller gröna o s v. Jag är av bl a den anledningen en aktiv antifeminist, jag slåss för jämlikhet mellan alla människor, alla individer. Jag är alltså inte alls så besatt av genus som feministerna alltid tycks vara.

Kön kön kön kön... stöön...

De flesta feminister är hysteriskt besatta av att dela in allt i kön, något som faktiskt inte tilltalar mig som antifeminist och aktiv motståndare till all diskriminering alls. Frågan är vem som egentligen opponerar sig mot lika lön för lika arbete, eller som är för någon som helst osynlig patriarkisk sammansvärjning enbart i syfte för att förtrycka kvinnor? Rena dumheter. Det retar mig lite att när man diskuterar icke-diskriminering så tvingar feminsterna en alltid att oavbrutet prata kön och könstillhörighet... Jag personligen struntade t ex om Sossarnas nästa ledare skulle vara man eller kvinna - bästa individ på posten är det enda som borde prioriteras. Varför inte lika gärna säga att det är dags för en lång person som partiledare nu... eller en blond - eller varför inte en läderbög?! Man kan således nog tyvärr med fog påstå att tokfeministernas påhitt i många fall har blivit legio idag. Feminismen av idag endast är distanserad av religionen som förmedlare av sagor, påhitt, för att inte säga direkta lögner och annat trams vilket knappast är något som jag sätter på plussidan heller...

Individuella styrkor!

För mig är vi alla individer, inte könstillhörigheter. Jämställda, ur ett genusperspektiv, kommer vi aldrig någonsin att bli - eftersom vi helt enkelt inte är samma biologiska varelse. Män och kvinnor är två helt skilda biologiska kön, med allt vad det innebär av olika fysiska företräden, olika hormoner i omloppet och slutligen olika psyken. Vi är alltså inte jämställda ett dugg. Däremot skall vi vara jämlikar! Det kan tyckas som en liten skillnad, men det är det absolut inte. Att utan goda skäl utelämna någon folkgrupp är diskriminering och skall alltid motarbetas, men när man sänker fyskraven för kvinnor i testerna för polis- och räddningstjänsten så är man mycket, mycket fel ute... Jag som småfet, soffliggande pre-gubbe klarar inte heller av dem - givetvis måste det vara diskriminering och vi måste neka ett antal betydligt bättre (fysiskt) lämpade för att jag och mina likar skall komma in så att det råder jämlikhet!

Är de verkligen så korkade??

Feminismens dumheter är nog en av de få sakerna som verkligen får mig att gå i taket... För ett tag sedan så var det en insändare i AB där en till synes lingvistiskt mycket obegåvad författarinna ville ha debatt kring ordet 'man', i t ex ombudsman, allemansrätten etc. Hade denna författarinna haft ett uns av kunskap så hade denne författarinna också vetat att det svenska ordet 'man' är ursprunget ur samma ord för 'människa/person'... Men i stället får hon dels uppeldade feministiska läsare som tycker detta är hemskt upprörande, och dels för andra lite mer belästa så uppvisar hon en pinsamt korkad sida av sig själv. Usch och fy, dels blir jag irriterad på avsaknaden av elementär kunskap och dels blir jag sorgsen att någon självmant lyckats utmåla sig själv som så pass obildad och naiv som hon lyckas göra. Att vara dum är ens egna privata angelägenhet - varför åskådliggöra det för hela världen?

Mera åsikter...

Jag har numera dels en ämnestagg som heter (anti)feminism, och under den har jag ett flertal inlägg, bl a:

Andras åsikter...

SvD: Inte sant att alla kvinnor blir som män om 20 år SvD: "Många misstolkar den feministiska ideologin" SvD: Inget mansförtryck enligt jämställdhetsminister SvD:"Ström missar helheten"

SvD:Mansförtryck engagerar - Hård debatt om diskrimineringen av män

DN: "Vi kan inte bortse från jämställdhetens baksida" DN:Könsrollerna bromsar jämställdheten AB: Könskrig?

//Zac - dock inte någon mansgris, också en synpunkt som alltid kommer upp av skogstokiga feminister... ;o)

2 jan. 2008

Debattartikel från Per Ström

Per Ström vågar skriva det som många hukar inför, han är lite av samma typ av sanningssägare som Bo Rothstein ungefär. Gudrun Schyman drar genast ut i försvar för tokfeministerna - och hon gör det genomskinligt och korkat som vanligt:

Hon ifrågasätter bland annat Ströms påstående att lagen diskriminerar pappor i vårdnadstvister.

– Att mamman oftast får vårdnaden bygger på att det oftast är mamman som varit den primära vårdnadshavaren. De bygger på tradition och historia (min kurs- o fetstil.) och inte någon slags dold feministisk agenda, säger hon till SvD.se.

Jag tror inte ens att hennes urkorkade argument för/emot(?) könsförtyck behövs argumenteras emot... ;o) Fast detta gäller givetvis bara när det passar tokfeministerna, annars är det orelevant och bara ytterligare ett uttryck för det patriarkiska sammhällsklimatet.... "De bygger på tradition och historia och inte någon slags dold feministisk agenda" ==> De bygger på tradition och historia och inte någon slags hemlig konspiration om att hålla kvinnorna stången på alla viktiga områden... Jag har tidigare skrivit om detta ämnen i: //Zac PS.Ladda ner, genast! Den Nya Välfärden, textfil i pdf-format - Mansförtryck och kvinnovälde (*.pdf) Den Nya Välfärden, ljudfil i mp3-format - Mansförtryck och kvinnovälde (*.mp3) PPS. Läs gärna Per Ströms blogg också.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...