Fortsätt till huvudinnehåll

AMIGA!

När jag surfade in på AB:s notiser i morse så bidde det något fel:
Men ett brett leende spred sig över ansiktet på mig när jag tittar närmre på felmeddelandet (inringat)... Guru Meditation Number...
Något som man verkligen hatade 1987(86?)-1990 när man var riktig Amiga -freak... :o) Ojojjojj! En Motorola 68000, 256kb minne, 1.44MB dubbelsidig diskettstation, tv-modulator och dedikerade kretsar för grafik, ljud och i/o. Äkta multitasking och 4096 färger på skärmen samtidigt. Vilket maskin!

Redan gammal i gamet

Det var min fjärde dator, den första dök in 1983(?) - en Vic-20, som byttes mot en Commodore 64, som sedemera fick göra plats för en Commodore-128... Den första dator med disketter istället för band, eller i vissa fall cartridge (Action Replay III(?))... Tja, det var nog avdelningen riktiga datanördar - vad sjutton nu ordet "datanördar" egentligen betyder... //Zac

Kommentarer

  1. Zac, vad hette det där "standard"(?)-spelet till Commodore 64 där man flög nånting och släppte bomber på bränsledepåer (typ) och som hade den där för all framtid enerverande signaturmelodin?

    Det skulle vara ren kult om den fanns att få tag på i körbart skick för PC...

    SvaraRadera
  2. Jag har för mig att man kan spela även C64-spel på Amigaemulatorn UAE.
    Så hittar man bara spelen så är det inga problem att spela dem!

    Hade själv en nostalgitripp nyligen när jag spelade Paper Boy och Syndicate!

    SvaraRadera
  3. Var det 1942? Själv har jag en gammal kompis som har kvar sin Amiga1200 i mint-condition, och har en fundering att sticka över och spela steelball och lite andra klassiker!

    Memory lane - here I come!


    //Zac

    SvaraRadera
  4. I 1942 scrollar spelet uppifrån och ner, testade den just i UAE. Tror inte det var den fetsmart menade? I den jag kom att tänka på när jag läste det kör man från vänster till höger, man kan välja mellan helikopter eller pansarvagn, eller spela två opersoner som kör varsin av d:o?

    SvaraRadera
  5. Yes Kenneth, You´re the man! Det låter som den jag "letar" efter.

    SvaraRadera
  6. Jag köpte min första Amiga -88 en 500. Sedermera skaffade jag en 3000 som jag hottade upp med 68040 och Animation Recorder, och höll på med datoranimering redan i dess begynnelse. Så nog har jag sett den där skylten...
    A3000 gav jag bort till en fantast för ca 5 år sen, då hade den varit rätt oanvänd de sista 3-4 åren. Jämfört med andra datorer var den otroligt långlivad.
    Min A500 har jag i en låda i förrådet.
    Jag minns en gång i börja på 90-talet när jag var på Suns kontor och tittade på den stora "nyheten multimedia", som presenterades som något sensationellt. Det var inget mer än vad haft tillgång till på Amiga i flera år, fast i större snabbare dator.
    Numera gör jag animeringarna i en PC, med programmet jag använder var ursprungligen ett Amiga-program. Klicka på länken till min blogg, där finns mitt senaste youtubeuppskick.

    SvaraRadera
  7. Min första datorkontakt var med en ABC800 på jobbet i början av 80-talet. Den hade jättestora disketter som vi sparade våra brev på och alla var hänförda!

    Som hem-PC blev det sedan en Commodore 64 till sonen. Härliga minnen :o)

    SvaraRadera
  8. Jag tycker vi alla fastslår att det var bättre förr! ;o)


    //Zac

    SvaraRadera
  9. ...och ju förr dess bättre!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England