8 okt. 2011

Juholt vs Sahlin

Oj! Jag insåg inte hur pass spyfärdig jag är på historieomskrivningen att Mona Sahlin fick avgå för att hon köpt Toblerone på företagskortet (läs Riksdagens).

Fel, fel, fel!

En sista gång - det var inte "bara blöjor och Toblerone" - det handlade om 53 174kr som hon handlat upp för. De reglerades inte förrän efter ett antal påminnelser efter att affären exploderat.
Hennes hantering var nonchalant och överlägsen - "jag tog ut ett förskott på lönen, och det kan väl de flesta göra".
Och lögnaktigt skyllde hon på oklara rutiner vilket var uppseendeväckande då det fanns solklara regler att följa som klart och tydligt påtalade hur kortet skulle användas.

Nu vaknade pressen på allvar

Och som det rullade fram lik ur garderoben!

  • Svartbetalad dagmamma
  • obetalda TV-licensavgifter
  • 98 obetalda parkeringsböter
  • 32 fall som gått till kronofogden för indrivning
  • mm

En Toblerone?

Så var någonstans hamnade Tobleronen? Sannolikt i magen under tiden som de inledande lögnerna om blöjorna och den nu berömda Tobleronen rullade sina första varv i pressen. Men tyvärr så har vi inte kommit längre än att människor uppenbarligen fortfarande tror att det bara var "en Toblerone och ett par blöjpaket"...

Juholt?

Ljugholt menar du?

Tydligen så skickade riksdagsförvaltningen i somras en fråga till Juholt om frågetecknen kring samboförhållandet - ändå så skickar Juholt in en begäran om högre ersättning(!) i mitten av september.
Luktar medvetet "misstag"...
Härligt med en statsministerkandidat som inte ens bemödar sig med att läsa reglerna för ett sketet bostadsbidrag... Det är respekt och pålitlighet, trygghet och ansvar i ett enda paket det!

Hårdare tag mot oärlighet i SKUGGBUDGETEN...

"Vi vill att kraftfulla åtgärder vidtas mot dem som undanhåller inkomster från beskattning eller bryter mot andra bestämmelser som hederliga företag och privatpersoner följer."
  - Gissa vem som sade det?
  - Och vilka det gäller?
Jo, alla som inte är sossepampar...

Men Mona ÄR JU KVINNA!

Jo, och förföljd och avsatt för att hon är kvinna också - en man hade behandlats annorlunda!
Jo, det tror jag också - han hade aldrig tillåtits göra comeback som partiordförande som hon - en kvinna - gjorde...

Glastaket, ja

Det börjar bli många exempel på det där med glastaket nu - Mona och i stort sett hela Centertoppen va? Synd om kvinnorna i politiken...

En skillnad till...

Ljugholt, f'låt - JUHOLT, har lärt läxan och glider inte runt på sanningen längre - det är en fullständig pudel omedelbart. Bra. Problemet är om det kommer fram mer så är det ingen pudel alls längre. 


Juholt - vilken höjdarvecka, va?

Partikamraten i Malmö som applåderas av SD, avhopp i TV som många ser som en ren mattflykt för att slippa stå i rampljuset och ha en publik som bara tänker "bidragsfuskare!". Lägg till detta debacklet med skuggbudgeten där man stod med byxorna nere offentligt och fick skämmas.

Ingen vecka som automatiskt får guldstjärna i kanten när biografierna skall skrivas sedan va? 

Men ett rätt...

Att hoppa av är rätt.
Trots att man som opposition lutar sig tungt på och i praktiken samarbetar med SD så skulle bilder av dem sida vid sida mot Alliansen vara ödesdigra. Rätt beslut således, om än lite falskt.
Ja, och så var pudeln givetvis helt rätt - det är enda sättet att hantera mediala, moraliska katastrofer såsom bidragsfuskandet.

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac
Lite inklippt ifrån 'Typiskt sossepampar?' också.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , AB123456789, Ex12345, DN1234, SvD12GP123 Mary, Laakso, Annarkia, ekonomisten, Lake

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...