Fortsätt till huvudinnehåll

Juholt vs Sahlin

Oj! Jag insåg inte hur pass spyfärdig jag är på historieomskrivningen att Mona Sahlin fick avgå för att hon köpt Toblerone på företagskortet (läs Riksdagens).

Fel, fel, fel!

En sista gång - det var inte "bara blöjor och Toblerone" - det handlade om 53 174kr som hon handlat upp för. De reglerades inte förrän efter ett antal påminnelser efter att affären exploderat.
Hennes hantering var nonchalant och överlägsen - "jag tog ut ett förskott på lönen, och det kan väl de flesta göra".
Och lögnaktigt skyllde hon på oklara rutiner vilket var uppseendeväckande då det fanns solklara regler att följa som klart och tydligt påtalade hur kortet skulle användas.

Nu vaknade pressen på allvar

Och som det rullade fram lik ur garderoben!

  • Svartbetalad dagmamma
  • obetalda TV-licensavgifter
  • 98 obetalda parkeringsböter
  • 32 fall som gått till kronofogden för indrivning
  • mm

En Toblerone?

Så var någonstans hamnade Tobleronen? Sannolikt i magen under tiden som de inledande lögnerna om blöjorna och den nu berömda Tobleronen rullade sina första varv i pressen. Men tyvärr så har vi inte kommit längre än att människor uppenbarligen fortfarande tror att det bara var "en Toblerone och ett par blöjpaket"...

Juholt?

Ljugholt menar du?

Tydligen så skickade riksdagsförvaltningen i somras en fråga till Juholt om frågetecknen kring samboförhållandet - ändå så skickar Juholt in en begäran om högre ersättning(!) i mitten av september.
Luktar medvetet "misstag"...
Härligt med en statsministerkandidat som inte ens bemödar sig med att läsa reglerna för ett sketet bostadsbidrag... Det är respekt och pålitlighet, trygghet och ansvar i ett enda paket det!

Hårdare tag mot oärlighet i SKUGGBUDGETEN...

"Vi vill att kraftfulla åtgärder vidtas mot dem som undanhåller inkomster från beskattning eller bryter mot andra bestämmelser som hederliga företag och privatpersoner följer."
  - Gissa vem som sade det?
  - Och vilka det gäller?
Jo, alla som inte är sossepampar...

Men Mona ÄR JU KVINNA!

Jo, och förföljd och avsatt för att hon är kvinna också - en man hade behandlats annorlunda!
Jo, det tror jag också - han hade aldrig tillåtits göra comeback som partiordförande som hon - en kvinna - gjorde...

Glastaket, ja

Det börjar bli många exempel på det där med glastaket nu - Mona och i stort sett hela Centertoppen va? Synd om kvinnorna i politiken...

En skillnad till...

Ljugholt, f'låt - JUHOLT, har lärt läxan och glider inte runt på sanningen längre - det är en fullständig pudel omedelbart. Bra. Problemet är om det kommer fram mer så är det ingen pudel alls längre. 


Juholt - vilken höjdarvecka, va?

Partikamraten i Malmö som applåderas av SD, avhopp i TV som många ser som en ren mattflykt för att slippa stå i rampljuset och ha en publik som bara tänker "bidragsfuskare!". Lägg till detta debacklet med skuggbudgeten där man stod med byxorna nere offentligt och fick skämmas.

Ingen vecka som automatiskt får guldstjärna i kanten när biografierna skall skrivas sedan va? 

Men ett rätt...

Att hoppa av är rätt.
Trots att man som opposition lutar sig tungt på och i praktiken samarbetar med SD så skulle bilder av dem sida vid sida mot Alliansen vara ödesdigra. Rätt beslut således, om än lite falskt.
Ja, och så var pudeln givetvis helt rätt - det är enda sättet att hantera mediala, moraliska katastrofer såsom bidragsfuskandet.

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac
Lite inklippt ifrån 'Typiskt sossepampar?' också.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , AB123456789, Ex12345, DN1234, SvD12GP123 Mary, Laakso, Annarkia, ekonomisten, Lake

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vadå Liberal-fallos??

Jag fattar inte ståhejet?  Och som vimpel: 

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Är det något i vattnet?

Vad sjutton händer?? Verkligheten har blivit som någon typ av dålig LSD-tripp. Vi har en regering som lovar "de största miljösatsningarna någonsin" - och de skall i huvudsak levereras efter valet (då förhoppningsvis både MP o KD försvunnit, SD minskat och Fi imploderat). Vi har en flyktingmottagning som slagit dubbelknut på sig själv för att upprätthålla illusioner - jag menar "boende för vuxna ensamkommande barn"? På riktigt? Socialdemokraterna som "aldrig någonsin, någon gång, någonstans" skulle göra sig beroende av SD vansinniga när SD inte stödjer regeringens förlag om offentlig upphandling. En f d socialdemokratisk ledare och statsministerkandidat rensas ut av SAP i vad som tydligt ser ut som lite historierevisionism. Utan att någon bryr sig. Och jag börjar tycka synd om Juholt! (Kanske beroende på att även han börjar prata sanningar när slutet på S-karriären närmar sig). Det är regelrätt krig i många ytterområden med bakhåll mot räddnings