Fortsätt till huvudinnehåll

Juholt vs Sahlin

Oj! Jag insåg inte hur pass spyfärdig jag är på historieomskrivningen att Mona Sahlin fick avgå för att hon köpt Toblerone på företagskortet (läs Riksdagens).

Fel, fel, fel!

En sista gång - det var inte "bara blöjor och Toblerone" - det handlade om 53 174kr som hon handlat upp för. De reglerades inte förrän efter ett antal påminnelser efter att affären exploderat.
Hennes hantering var nonchalant och överlägsen - "jag tog ut ett förskott på lönen, och det kan väl de flesta göra".
Och lögnaktigt skyllde hon på oklara rutiner vilket var uppseendeväckande då det fanns solklara regler att följa som klart och tydligt påtalade hur kortet skulle användas.

Nu vaknade pressen på allvar

Och som det rullade fram lik ur garderoben!

  • Svartbetalad dagmamma
  • obetalda TV-licensavgifter
  • 98 obetalda parkeringsböter
  • 32 fall som gått till kronofogden för indrivning
  • mm

En Toblerone?

Så var någonstans hamnade Tobleronen? Sannolikt i magen under tiden som de inledande lögnerna om blöjorna och den nu berömda Tobleronen rullade sina första varv i pressen. Men tyvärr så har vi inte kommit längre än att människor uppenbarligen fortfarande tror att det bara var "en Toblerone och ett par blöjpaket"...

Juholt?

Ljugholt menar du?

Tydligen så skickade riksdagsförvaltningen i somras en fråga till Juholt om frågetecknen kring samboförhållandet - ändå så skickar Juholt in en begäran om högre ersättning(!) i mitten av september.
Luktar medvetet "misstag"...
Härligt med en statsministerkandidat som inte ens bemödar sig med att läsa reglerna för ett sketet bostadsbidrag... Det är respekt och pålitlighet, trygghet och ansvar i ett enda paket det!

Hårdare tag mot oärlighet i SKUGGBUDGETEN...

"Vi vill att kraftfulla åtgärder vidtas mot dem som undanhåller inkomster från beskattning eller bryter mot andra bestämmelser som hederliga företag och privatpersoner följer."
  - Gissa vem som sade det?
  - Och vilka det gäller?
Jo, alla som inte är sossepampar...

Men Mona ÄR JU KVINNA!

Jo, och förföljd och avsatt för att hon är kvinna också - en man hade behandlats annorlunda!
Jo, det tror jag också - han hade aldrig tillåtits göra comeback som partiordförande som hon - en kvinna - gjorde...

Glastaket, ja

Det börjar bli många exempel på det där med glastaket nu - Mona och i stort sett hela Centertoppen va? Synd om kvinnorna i politiken...

En skillnad till...

Ljugholt, f'låt - JUHOLT, har lärt läxan och glider inte runt på sanningen längre - det är en fullständig pudel omedelbart. Bra. Problemet är om det kommer fram mer så är det ingen pudel alls längre. 


Juholt - vilken höjdarvecka, va?

Partikamraten i Malmö som applåderas av SD, avhopp i TV som många ser som en ren mattflykt för att slippa stå i rampljuset och ha en publik som bara tänker "bidragsfuskare!". Lägg till detta debacklet med skuggbudgeten där man stod med byxorna nere offentligt och fick skämmas.

Ingen vecka som automatiskt får guldstjärna i kanten när biografierna skall skrivas sedan va? 

Men ett rätt...

Att hoppa av är rätt.
Trots att man som opposition lutar sig tungt på och i praktiken samarbetar med SD så skulle bilder av dem sida vid sida mot Alliansen vara ödesdigra. Rätt beslut således, om än lite falskt.
Ja, och så var pudeln givetvis helt rätt - det är enda sättet att hantera mediala, moraliska katastrofer såsom bidragsfuskandet.

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac
Lite inklippt ifrån 'Typiskt sossepampar?' också.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , AB123456789, Ex12345, DN1234, SvD12GP123 Mary, Laakso, Annarkia, ekonomisten, Lake

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England