Fortsätt till huvudinnehåll

Dags att avgå Juholt!

I dag är det den 9 oktober.
Igår den 8 oktober så skriver Håkan Juholt på Facebook:
Jag har sedan 1994 lämnat alla uppgifter skriftligen till Riksdagen som ersätter för dubbelt boende. Mitt hem är i Oskarshamn. Jag har varit säker på att jag gjort rätt. Ingen har sagt att jag gjort fel. För en mån sedan fick jag besked att jag gjort fel. Sedan dess har jag gjort allt jag kan för att göra rätt, men förgäves. Igår sa Riksdagen att de inte hade ngt krav på mig. Väldigt förvirrande, trots det betalade jag det kvällstidningarna tyckte jag borde göra. Jag har aldrig försökt lura någon. Är inte felfri alls, men just i den här frågan har jag hela tiden försökt göra rätt
[Mina formatteringar]

Ett par saker står ut i detta uttalande tycker jag, och då skall man bedöma saker genom skenet av att Håkan Juholt slåss för sitt politiska liv just nu - varje ord vägs på guldvåg.

Slarvig hela tiden?

En ytterligare försvårande sak är att han beslagits med slarv och klumpigheter tidigare. Redan 2001 så fick han smäll på fingrarna för kontoinköp på 100 000kr - och svarade då med att han inte kände till reglerna...
Sedan året efter, 2002, så försökte han göra avdrag utan kvitto och fick bäng.
Jag tycker att sådant borde ha gjort honom lite noggrannare och precis i sina affärer, men? Är detta en person som verkligen är lämplig som statsministerkandidat?

Möten i våras om ersättningar...

..Juholt själv i maj ledde möten i riksdagen, om de regler som gäller för ledamöternas förmåner.
..
Samtliga ledamöter fick också ett mejl med partiets nya etiska riktlinjer med länk till Riksdagsförvaltningens föreskrift om arbetsrum och övernattningsbostäder för riksdagens ledamöter.
I utskicket fanns även en tydlig uppmaning om att "som ledamot sätter du dig självklart in i riksdagens olika regelverk...".

"För en månad sedan"?

För en månad sedan så var det den torsdag den 8:e september och tisdagen därpå, den 13:e september så skickar alltså Håkan Juholt in en ny anmälan om att få höjt bidrag till 7.255kr/mån.
TT: När exakt insåg du hur riksdagens ersättningsregler för boende fungerar?
– Efter sommaren. Någon gång i skiftet augusti, september. Ingen fram till dess har i något sammanhang menat att jag har gjort fel och jag har själv inte förstått att jag har gjort fel.
(Källa.)

Tidsdifferensen är lite frapperande måste jag säga, stämmer uppgifterna så är säger Juholt själv rakt ut att han fick besked om att gjort fel och lämnar ändå in en ytterligare felaktig ansökan. Kanske så har han bara höftat såväl med tiden på FB såsom med ärligheten i ansökningarna, men tänk på att besked om felaktiga uppgifter knappast kom med vändande post. Det borde tagit ytterligare någon/några dagar och då blir tidsdifferensen än större.

"Gjort allt för att göra rätt"?

Och om han fick besked för en månad sedan - varför har han inte gått ut i media själv?
Han har haft fyra arbetsveckor på sig! Eller var det så länge som hoppet att ingen skulle märka något levde?

"Riksdagen hade inte ngt krav på mig"?

Jag misstänker att väljarna, svenska folket, dina kollegor och inte minst dina partikamrater har krav på dig. Krav som uppenbarligen inte klarats av. Krav som alla småföretagare, studerande och skattebetalare har på sig - som är bestraffningsbara, hårt bestraffningsbara.

"Betala det som kvällstidningarna krävt"?

Vilken ynkedom!
Att betala det som är kvällstidningarnas krav är inte botens sakrament. Betala tillbaka det som är rätt! Har du ingen som helst åsikt i ärendet eller ens en miniräknare att räkna ut det på?

Avgå

Det finns uppriktigt bara en enda sak att göra, ett enda rätta - avgå.
Socialdemokratin behövde stabilitet, lugn och ro, trygghet. Vad har du gett dem? En affär som är värre än Sahlinaffären (vägrar att framgent kalla den för Tobleroneaffären).
Siffrorna för förtroende rasar, du kommer att få leva med detta i resten av ditt politiska liv.
I ett parti som så hårt värnar bidragens undergörande effekt? "Arbetarmoral"?
Nej, ha modet att göra det rätta - avgå; så att SAP får chansen att formera sig till nästa val, det är ju trots allt tre år dit.

Men?

Jag tror att Juholt kommer tokvägra att inse fakta. Hans beteende och hans figur kommer omöjliggöra ett regeringsskifte i valet 2014 och i stället ge en väljarflykt till SD (eller till S i Malmö...).
Han kommer berusad av makt bara fortsätta i en allt snålare blåst, där respekt och förtroende bara är svaga eko i den isande vinden. :-(

Ett par andra saker

Är det verkligen möjligt att sitta kvar, om det nu bevisas att han fått påtryckningar angående sitt samboförhållande både en eller två gånger? Dels skall riksdagsförvaltningen ha hört av sig redan i somras, men internt i S så gjordes en "internrevidering" redan 2009 för att undvika slika affärer - och det sägs det att man påpekat felaktigheterna redan då. Otroligt!

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,  AB12, DN123456, SvD123, GP12, SvT1, SR1234

Kommentarer

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Filmrecension: Jumper

+ Underkänd , näe, detta är inget att hänga i granen - undvikes som pesten! ' Jumper ' zzzzzzzzzzz... *vaknar* Åhh, jag som tänkte skriva en liten recension... En film om en ung pojke som upptäcker att han kan teleportera sig fram och tillbaka i rummet, han är en s k "jumper"; dock så upptäcker han att det finns en organisation som gör allt för att förgöra alla jumpers. Dumunderhållning! Hål som elefanter springer igenom på höjden, dumunderhållning i dess allra, allra sämsta betydelse. Hayden Christiansen måste onekligen tillhöra sin generations absolut sämsta skådisar. Filmen är riktigt tråkig, dock med häftiga effekter och en grundhistoria som borde kunna ge filmen en chans att i alla fall ta sig över den normalt redan låga ribban för dum serietidningsaction, men nej - filmen är en riktig plåga att ta sig igenom... zzzzzzz *somnar igen* *risk för whiplashskador* //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en rikti

co2 per kalori - Kostdoktorn excellererar

Jag använde mig för någon vecka sedan i ett inlägg, ' Vafaan - tjock av frukt?? ' av Kostdoktorns utmärkta genomgång kring sockerinnehåll i olika varor: Nu har kostdoktorn igen krossat lite illusioner , denna gång om hur svår köttuppfödningen är mot miljön: 1 liter/kilo apelsinjuice medför 4,8 kilos utsläpp av koldioxid. Produktionen av 1 kilo oxfilé medför utsläpp av 16,2 kilo. Låter som oxfilén är värst? Men inte så snabbt - en liter apelsinjuice innehåller 450 kalorier. Ett kilo oxfilé ca 2000 kalorier. Omräknat till en mängd som ger 1000 kalorier medför apelsinjuicen 10,7 kilo CO2 medan oxfilén “bara” ger 8,1 kilo! Att äta oxfilé skulle alltså kunna vara miljövänligare än att dricka apelsinjuice! Detta kan bero på att juicen skall transporteras långa sträckor (apelsiner växer knappast i Sverige), och innehåller få kalorier per vikt då den till 90% består av vatten. Skynda dit och läs - alltid läsvärd! Mer om miljön ' Miljökorkade kossor? ' ' Klappjakt p