Fortsätt till huvudinnehåll

I don't feel a thing!


DN: Fisk som simmar i Riddarfjärden i Stockholm bär på rester av antidepressiva och smärtstillande läkemedel

Sukralos mm

Förutom att det är skoj vid första påseendet, så är det egentligen ganska otrevligt. Jag minns ex att man misstänkte att fortplantningsproblemen hos aborrarna i Kalmarsund berodde på rester av p-piller som släpptes ut...
Även Sukralos släpps rakt ut igenom reningsverken. Och även där handlar det om ett naturvidrigt ämne.
Läs mer i 'Öppet brev om Sukralos' från Göran Petersson, Professor i Kemisk Miljövetenskap.
"I don't feel a thing" som aborren sade!


//Zac

Kommentarer

 1. Lite kul var det att läsa. Fisken blir glad och känner ingen smärta. Vi som äter fisken blir glada laxar. Vi blir stålmän som kan gå genom eld utan att känna någonting.

  Men egentligen kan man ju lika gärna ta ett par gin-och-tonic!

  SvaraRadera
 2. Alla blir s a s glada, kåta och tacksamma? ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Lite kul var det att läsa. Fisken blir glad och känner ingen smärta. Vi som äter fisken blir glada laxar. Vi blir stålmän som kan gå genom eld utan att känna någonting.

  Men egentligen kan man ju lika gärna ta ett par gin-och-tonic!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen :  Benjamin är glad. Benjamin köper nya byxor. Benjamin är nöjd. Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna; På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd: "Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht" . Benjamin blir chockad. Benjamin blir ilsk. Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt" . Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp. Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook. Benjamin hoppas på att den sprids. Benjamin märker att den sprids. Benjamin hamnar i Expressen. Benjamin verkar gladare igen. Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?

Vadå Liberal-fallos??

Jag fattar inte ståhejet?  Och som vimpel: