31 okt. 2009

Filmrecension: Surrogates

+ Underkänd, näe, undvikes som pesten!

'Surrogates'

Gud så brutalt uselt. Förutsägbart så man storknar, obefintlig regi, kassa skådisar och ett övertydligt och riktigt tunt manus. Näe, låt Willis bygga på sin solbränna långt ifrån närmsta kamera och låt hans karriär gå nerför minnenas esplanad i fortsättningen - inte mer sådan här skit, snälla rara!?

Storyn?

Vem bryr sig? Detta är kvalificerad skit! Och Willis har ändå en del brutalt dåliga filmer i sitt CV. Filmerna med honom har fått 1,89 i medelbetyg av mig...

Men storyn!!

Människan har isolerat sig och låter robotar sköta arbete, fritid etc. I denna framtid så mördas ett par robotar och det visar sig också ha tagit kål på människan bakom. Utredningen leder högre upp än någon kunnat ana och vem kan man i dettta läge lita på?
Nöjd?

Nja...

Jo, det lät kanske inte helt övertygande och fräscht...
Symboliken och historien fungerar helt enkelt inte - det känns så krystat att det måste ha krävt en hel del smink för att dölja den pinsamma rodnad som alla skådespelare måste ha dragits med...

Willis?

Näe, måtte han dra sig tillbaka och möjligtvis skämma ut sig med en Die Hard-film till, eller två. Han är normalt så pinsam i sin begränsade yrkeskunskap, men här är det betydligt värre än vanligt. Hans charm kommer inte fram överhuvudtaget och utstrålning, näe - i denna film känns han som en genomsnittlig Ken-docka i frysfacket ungefär.

Betyget?

Jo, det var länge sedan jag såg en så genuint genomusel film. Hade jag inte blivit så upprörd över att jag faktiskt slängt bort både pengar och tid på att se struntet så hade jag roats av det platta fall som spelas upp framför mina ögon.

Usch! Rekommenderas inte ens för sadomasochister... *kodordet är 'Pulp Fiction' f ö*

Mer om...//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om film, filmrecension, bio, , , DT, SSv, HD, SMP, Ex, SvD Kuriren, HD, UNT, DN

+++++ Världsklass, mästerverk, måste ses
++++ Utmärkt, en riktigt bra film, bör ses
+++ Bra, en film som lämnar god eftersmak
++ Godkänd, ok på TV, lite blåsning på bio
+ Underkänd, näe, undvikes som pesten!

29 okt. 2009

Då handlar det bara om kön...

Utan tvivel drabbas Mona Sahlins partiledarskap av socialdemokraternas patriarkala tradition. Hon har litet eller inget stöd och uteblir framgångarna kommer många sticka henne i ryggen. Det bästa hon kan göra är att driva en mycket mer tydligt feministisk politik, då skulle debatten mer handla om politik än om partiledarens kön. Det skriver Gudrun Schyman som var vänsterpartiets första kvinnliga partiledare.
(Källa.)

Ja, herregud - vad skall man säga?
"..då skulle debatten mer handla om politik än om partiledarens kön"
.
Feminism handlar enbart om kvinnligt kön...

I media

Läste för några veckor sedan om hur Sahlin var den enda som kom till tals inom socialdemokratin. Det får mig att börja undra - hur mycket kommer Schyman till tals - och i senaste valet fick de 2,22%...

Mer om...//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om om , , , , , ,

Ååååå HOPP!Ouch!


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

27 okt. 2009

Fett, frukt och grönt

Resultaten, som publicerats i vetenskapstidskriften International Journal of Enviromental Research and Public Health, visar att de som åt frukt och grönt dagligen i kombination med stort eller måttligt intag av feta mejeriprodukter hade en lägre risk för hjärt-kärlsjukdomar än de som hade lägre fettintag, rapporterar TV 4 Nyheterna Växjö.
- I dag finns det en vedertagen hypotes om att fet mat ger högt kolesterol som ger hjärtinfarkt, men det är bara en tes som egentligen inte har blivit bevisad, säger Sara Holmberg till TT.
(Källa.)

"..det är bara en tes som egentligen inte har blivit bevisad."

:O)

Mer om...

LC
Diet
SLV
Humor
Politik
Om bloggen


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

26 okt. 2009

Snusk och åter snusk

Snusk och åter snusk, älskar namnen gumsnippan, rosa musen etc... Inte utan att man blir "godissugen"... :oP

Ur mitt inlägg 'Porrigt godis?':Jag håller stånd(!) och fortsätter mina porr-postningar... ;o)
Tre av fyra senaste inläggen behandlar porr på ett eller annat sätt:

Godissnusk!

I detta fallet så handlar det om en pappa i West Yorkshire köpte dessa till sina barn och returnerade dem irriterat då han tyckte att omslagen gav lite porriga vibbar (källa).

Visst...

Jo, det är t o m så att jag blir förvånad när jag kollar på dem. Ett par tvillingkörsbär - Morrrr... ;o)


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

25 okt. 2009

Genustrams

Att vi nu finner skillnader mellan pojk- och flickfoster i genaktiviteten i flera olika områden av hjärnan visar att det faktiskt finns vissa grundläggande biologiska skillnader mellan hur pojk- respektive flickhjärnan utvecklas, som förmodligen har betydelse för hur kvinnors och mäns hjärnor fungerar. Det motsäger givetvis inte att också miljöfaktorer har betydelse för kvinnors och mäns hjärnfunktioner, säger Elena Jazin.
(Källa.)

Nu måste jag säga att diskussionen (genustramset) kring att könet är en samhällelig konstruktion torde vara avslutad en gång för alla.
Att hitta skillnader - stora skillnader - redan på fosterstadiet är grymt intressant.
Men är det förvånande?
Nej, det tycker jag inte. Varje fritt tänkande person inser att så grundläggande som kön är för vår fortlevnad så måste den läggas tidigt i utvecklingen, redan i fosterstadiet. Samma sak tycks gälla för homosexualitet, där också tydliga tecken pekar på att den grundläggs redan på fosterstadiet.

Genustrams

Så låt oss en gång för alla slänga dumma queerteorier och tokfeminsterna överbord. Låt oss istället utgå från verkligheten (där vi andra bor) och se oss som de varelser vi egentligen är - inte utifrån en statsfeministisk ideologi där arvssynden ekar från forntiden och skall straffa oss (män).

Vakna Sverige!

Det senaste tramset med diskriminerande särbehandling och sexköpsdebatten borde öppna ögonen på den mest förhärdade feminist.
Varför sådan fokusering på jämställdheten? Hela begreppet är en omöjlig konstruktion vars efterlevnad leder till en reglerad ofrihet.
(Källa.)

Underbart formulerat, men sorgligt sant! Den åker direkt in i mina 'Ändliga visdomsord'! :o)

Mer om...//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om om , , , , , , , , , , , , SvD, Kuriren, NSDVT, NT, NK, HD, UNT1

24 okt. 2009

Guillou och KGB

Jaha, mannen som de konservativa verkligen hatar, har för 40 år sedan försökt sig på ett journalistiskt scoop genom att försöka avslöja KGB i Sverige . Tja, det säger i alla fall han själv - men visst undrar man om inte det kittlat lite i den rastlösa och vildsint fritänkande Guillou anno 1967?

"Biografin" då?

En sak som dock förundrar mig är att han noggrant undlåtit att ta upp allt om detta i sin yrkesmemoar, "Ordets makt och vanmakt : mitt skrivande liv";
Efter över fyrtio år med skrivandet som huvudsysselsätttning publicerar Jan Guillou nu sina yrkesmemoarer. Han berättar öppet och underhållande om de första årens författardrömmar då idolerna hette Claude Simon och J M G Le Clézio - båda sedermera Nobelprisbelönade - och hur hans vägar sedan gick från den experimentella litteraturen till en effektiv och verklighetsnära prosa.
Hur kan man ha glömt en sådan sak - förtyckt/glömt/utelämnat månne? Nog borde ett misslyckande med att avslöja självaste KGB gjort sådant avtryck att det ens borde ha nämnts i boken?

Förtryckt och avlyssnad yngre generation

Nej, herr Guillou har nog sett sina bästa dagar, och i dagsläget försöker han medvetet både putsa upp sitt rykte - just slika utlämnanden - och samtidigt omedvetet rasera det - piratdiskussionen och "Gömda"-kalabaliken - där hans ord klingar lika falskt som en 11-kronorssedel.
Fascinerande karl under alla omständigheter i alla fall, men vad gäller tyngden i hans ord numera säger den mycket litet inför en förtryckt och avlyssnad yngre generation...

Passé och förbisprungen

Han är verkligen passé - utan något som helst att säga de levande i nuet, mer som ett spöke från förr; en historisk röst som faktiskt var där, i historien.
Det där i början om att "konservativa hatar honom" är också ganska kul med tanke på vilken extremt konservativ inställning han intar i upphovsrättsliga frågor idag... ;o)

Fortfarande underhållande

Vad gäller hans vassa tunga så är den lika skarp som vanligt, underhållande och välskrivet, men världen bakom orden är fast i ett kallt krig, en levande vänster med idéer, en värld utan globalisering och ett folkhemssverige i utkanten av Europa.

Mer om...
//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om Piratpartiet, övervakning, privatliv, Politik, Boströmssamhället, , , , AB123456789 Ex123456789012345678901 SvD123 DN12345678

Hr Gåman [Här går man]

Varför är det så svårt att förstå den ordlek som gjort det lättförståeligt för 100.000-tals förskolebarn de sista 40-50 åren?

Feminstidioter

Jo, ett kraftfullt slag i luften för en obefintlig symbolfråga - det är bara att gratulera Uppsala kommun för att ha bränt en handfull miljoner kronor för en skitfråga...

Ojdå...

Ungdomsverksamheten i Uppsala står inför omfattande neddragningar. En fritidsgård hotas av nedläggning. UIF och 4H kan tvingas minska sin verksamhet och arrangemang som Fett me kärlek avvecklas. Musikskolan blir dyrare och får färre platser.
(Källa.)

Grattis som sagt. Hade jag haft oturen att bo där så skulle jag ha sett till att rösta bort blådårarna omedelbart redan 2010. Kanske Piratpartiet skulle fungera? ;o)

Förresten?


22 okt. 2009

Febrig redan innan fluensan?


Jag skäms… frågan är om stressen och pressen har satt sig på omdömet månne?
“Jag har ju nu blivit avstängd från läkararbete i offentlig regi, så jag har inga hänsyn kvar att ta.”
..

“Vi får väl se om någon riktig specialist kan vederlägga anklagelserna så ska jag radera hela inlägget.”

Revisionism?

Ska ännu mer galenskaper och paranoia komma nu?

Hur handskas hon med historiken? Tar man bort misstag och rättar till felaktigheter så att det inte syns efteråt?

Jag försöker vara hederlig

Skriver jag något dumt här så får det stå kvar – så enkelt är det. Möjligt att jag stryker över det och rättar felet, men alla och envar skall kunna se vad som stod där från början! Jag tycker att det helt enkelt handlar om hederlighet och ärlighet.

Råd till Dr. Annika Dahlqvist

Snälla, ta en riktigt lång semester. Omge dig sedan av lite försiktiga, förståndiga och mediavana människor så skall det nog gå bra till slut.

Min diagnos är dock att foliehattarna sitter åt bland många i supporterskaran att den stryper blodtillförseln till skallen på en hel del människor just nu…

Tragik!

Det mest tragiska är att LC faktiskt hjälper många till friska liv. Det handlar fortfarande i huvudsak om sjuka människor med sockersjuka eller fetma el dyl. Jag tror också att friska människor skall äta betydligt mindre - och bättre - kolhydrater än idag. Det skulle säkert också främja folkhälsan rejält.
Men för vissa går dessa insikter uppenbarligen överstyr...

Ny inriktning?

Så pass ofta som Dr.Dahlqvist har varit ute i om inte ogjort, så i alla fall stormigt väder, så undrar jag om inte hon inriktar sig allt mer åt alternativmedicinsk riktning? Allt längre ifrån skolmedicinen och med den energi hon raserar kontakter med det etablerade så är frågan om inte..?
En sak är i alla fall säker - hennes fottrupper bereder väg och tar vildsint upp kampen var den än kan föras. En kostartikel i valfri tidning kan inte räkna med mer än ett par vanliga kommentarer innan fettfronten attackerar.

Och ja, jag vet att jag gör mig själv skyldig till att se lite konspirationer här... ;o)

Angående svininfluensan

Nej, jag tror inte den är tillverkad av läkemedelsindustrin, eller av judarna heller för den delen.
Nej, jag tror inte att det kommer ligga döda människor i drivor på stans gator.

Ja, jag tror att den är lindrigare än den vanliga influensan.
Ja, jag kommer personligen strunta i att vaccinera mig, jag tror helt enkelt inte att det är särledes smart att ge sig in och fucka med immunförsvaret i onödan.
Ja, ingen, upprepar, ingen vet vad som händer på lång sikt för de som vaccinerat sig.
Ja, jag hade tagit sprutan om jag tillhört en riskgrupp.

Dr. Annika Dahlqvist

Hon blir tyvärr allt oftare omnämnd i mer eller mindre smickrande sammanhang här på bloggen:

Outch!

Men "får inga infektionssjukdomar" - näe, det bör vara ett hjärnsläpp antingen från Dr.Dahlqvist eller journalisten...
Tyvärr så är detta ett rejält slag mot LC-rörelsen, utvecklingen har nog dessvärre, om inte vridits tillbaka, i alla fall stannat... Den cementerar bilden av den galna LC-dieten hos motståndarna och allmänheten sätter nog också en del frågetecken inför förespråkarna, tyvärr...

LC-organisation?

Detta visar på faran av en LC-organisation - ett galet (eller felciterat) uttalande kletar omedelbart fast på hela organisationen och omöjliggör temporärt (hoppas jag!) fortsatt opinionsarbete för alla.
Bättre är det med flera celler, fristående, men med gemensam värdegrund. Förlamas en, som nu verkar bli fallet här, så kan andra driva frågorna vidare under tiden.

Vad tycker läsarna?

Har jag rätt eller fel?
Är det bara upprepande gnäll på allt färre och allt frekvenslösare LC-bloggar?
Varför?
Är det bra att bli ständigt felciterad och missförstådd i media? För vem? För LC-rörelsen?

Kommentera!

Mer om...

LC
Diet
SLV
Humor
Politik
Om bloggen


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. Tack till Fetsmart som gett mig stoff - igen! - till grunden för detta inlägg (mina kommentarer till hans genuint intressanta inlägg). Samma med gårdagens inlägg.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , AB123456789, Ex123456789, UNT, BT12, HD12, Kuriren, Metro, SvD1

Mer Ukulele!

Gud så vackert! Nu börjar jag på allvar fundera på om jag inte skulle skaffa en Ukulele istället för en ny elgitarr... :o\
Vacker röst, oerhört vackert framfört, synd att hennes kompanjon/klant har så dålig timing bara...//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

21 okt. 2009

Ode över LC

För mig som står allt längre och längre ifrån LC-korståget så framstår bilden klarare och klarare med tiden...

Är de smågalna?

Det är möjligt att det är svårt att objektivt se på händelser om man är nyfrälst och står mitt i missionståget. Tyvärr ter sig mina forna fränder i kostkampen allt oftare som lite smågalna och ständigt "missförstådda". Allt oftare så buntas de ihop med foliehattar och paranoida sammansvärjningslyriker. Som nu med svininfluensan och vaccineringen...

 - Tror du verkligen att LC är fel?

Nej, det tror jag inte. Däremot är jag sedan länge övertygad om att det ofta är fel på retoriken.
Jag märkte själv hur man skruvar upp tonläget och häjde rösten gradvis. En dag hörde jag mig själv och jag tyckte inte alls om det jag hörde - så därför skriver jag allt mindre om LC. Det mesta är dessutom redan sagt, upprepningar är långtråkigt i längden, samt att bristerna framstår allt tydligare...

Mediastormarna

Dr. Dahlqvist är bara människa, en medieovan sådan - men fortfarande en människa som brinnande försöker göra sin röst hörd i ett glödande engagemang för folkhälsan.

Debatt eller monolog?

Problemet är att antingen får man ta en öppen debatt, med de nackdelar det för med sig, eller så tar man den ständigt stängd; iofs borde det då kallas monolog... Att stänga igen kommentarerna varje gång det hettar till är helt enkelt vare sig en trovärdig eller bra strategi i längden.

Spelat ut sin roll

Jag tror också att (LC-)bloggarna till stor del har spelat ut sin roll vad gäller LC-rörelsen, precis som Fetsmart pekade på i ett inlägg för ett tag sedan. Upprepningar och möjligen lite insikt i frälsningshysterin gör nog att de flesta tröttnar, det är nog hype-kurvan som följs tror jag. Nu efter en rejäl hype med överord och uppblåst retorik så följer en nedgång sedan kommer det praktiska tillämpningar även hos den vetenskapliga verkligheten… ;o)

Upppppprepningar

Jag själv känner också hur jag själv upprepar mig ständigt vad gäller LC; den är inte den absoluta sanningen heller, sedan skrämmer den sektliknande attityden rejält - alla som ens andas kritik skall halshuggas och/eller brännas på bål. Själv ser jag mig som tur är, som en i huvudsak politisk blogg numera! :oP

Tråkiga LC-bloggar

Fetsmarts blogg, Dr.Dahlqvists och givetvis Kostdoktorns är de enda som jag följer numera; de andra tråkar ut mig - bevisa mig gärna fel ni LC-bloggare! ;o)

Vilka följer du då?

  • Fetsmarts blogg för att hans erfarenheter är så lika mina
  • Dr.Dahlqvists för att det alltid ger upphov till storm - trots att det är allt mindre kött på benen och mer och mer förutsägbart och slutligen:
  • Kostdoktorns för att den ger energi, är innehållsrik och ibland - men bara ibland - ger nya insikter.

Det finns en annan!

Det finns en handfull läsbara till, t ex Kost och hälsa, men den uppdateras mycket sällan numera - graviditet(grattis!). Det finns några andra också, men de är till stor del insomnade.
Jag har av en händelse nämnt just dessa som jag följer tidigare:

Prisade tidigare!

Jag har prisat bloggen innan [Kostdoktorns, min amn] bl a som bästa livsstilsblogg i Zac's bloggtävling - vinnare redan idag!' och inte minst i inlägget 'För ett år sedan, december' där jag utnämnde honom till "Kung i LC-land"!
Men det finns andra starka bloggar därute, från tidigare källa:
Kostdoktorn, givetvis - jag har ju faktiskt utnämnt honom till kungen i LC-land tidigare...
Doktor Dahlqvists Blogg, hon var ensam så länge på täppan att jag vill kalla henne för änkedrottningen i LC-land.
Fetsmart, är i stringens med ovanstående par hovnarren i LC-land - i ordets absolut bästa bemärkelse, märk nog!
Kost och hälsa, är alltid så oerhört bra, är tyst i bakgrunden; LC-lands ledare för Vetenskapliga Akademien, kanske?

Dr. Annika Dahlqvist

Hon blir tyvärr allt oftare omnämnd i mer eller mindre smickrande sammanhang här på bloggen:

Vad tycker du?

Har jag rätt eller fel?
Är det bara upprepande gnäll på allt färre och allt frekvenslösare LC-bloggar?
Varför?
Är det bra att bli ständigt felciterad och missförstådd i media? För vem? För LC-rörelsen?

Kommentera!

Mer om...

LC Diet
SLV Humor
Politik Om bloggen


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. Tack till Fetsmart som gett mig stoff till grunden för detta inlägg (mina kommentarer till hans genuint intressanta inlägg). Detta är ett ämne som förr eller senare måste upp på bordet.
Jag kommer ändra har ändrat lite på bloggens programförklaring...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , AB123456789, Ex123456789, UNT, BT12, HD12, Kuriren, Metro, SvD1

Lite sent AB?

De är inte snabba på AB direkt...
Från mitt en vecka gamla inlägg 'Tjockis där!':

Tja, Ralph Lauren ber kvinnor så mycket om ursäkt - men inte Photoshopdisasters som de stämt - och nu får modellen kicken för att hon är för tjock?

Men kolla här!

Det är knappast ett  tillfälligt misstag - utan snarast en hållning till att photoshoppa ner modellerna ännu mer i storlek...
(Klicka på bilden för att komma till min källa)

Och den tidigare?

Jag klipper ur mitt inlägg 'Upphovsrättsliga dumheter...':

Pinsamheter är det också upphovsrätt på!

Ralph Lauren - ett av de mer respekterade modehusen. Ja, eller tills nu, när man inte kan göra annat än att gapskratta åt dem (det gjorde jag iofs tidigare också - jag menar faan vad mode är löljigt!)

Varför det?

Jo, först hade de den dåliga smaken att spöka ut den vackra modellen Filippa Hamilton i en jätteful kreation, sedan hade man "Photoshop-experter" till att.. Tja, ändra lite i bilden...

Före-bild


Jo, tjejen är inte direkt smårund...
Söt flicka med vacken benstomme - och tur är väl det - eftersom man får se massor av den... ;o)

Efter-bild


Hahaaa, jag kan inte sluta skratta åt bilden! Den är så avgrundsful att DEN borde haft fredspriset istället!

Vad gör man när man tagits med byxorna nere?

Jag personligen brukar köra en coool förnekelse och sedan hopp-struttar-flyr jag iväg medan jag försöker få upp byxorna...

Men inte Ralph Lauren inte!

Näe, de tar helt sonika och försöker stämma den som publicerat en bild på deras annons i hopp om att inget skall komma fram...
Ehhh... jag tror jag tappade räkningen i antalet fel i den meningen...

Ursäkten...

Igår kröp de i alla fall till korset och bad om ursäkt:
”Vi har insett att vi är ansvariga för att, genom bristfällig framställning och retuschering, ge en förvriden bild av en kvinnas kropp”

Mer om...//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , Piratpartiet, Politik, Boströmssamhället AB1, NWT, EX, N24, DPS, Resume

20 okt. 2009

Downsajsa och streamlajna

Många riksdagsledamöter arbetar naturligtvis väldigt hårt. Och de ska tjäna bra. Men varje tecken på att rikspolitiker är "ett särintresse bland andra" som låter principerna fara när det gäller den egna plånboken, komforten eller tryggheten, gör stor skada. Inte minst i ett läge där missnöjespolitiker försöker slå mynt av att de representerar en "folklighet" som skiljer sig från en etablerad, i ett eller annat avseende korrumperad, "elit".

Så rensa upp. Och förklara vänligen varför Sverige behöver ett så stort parlament. 10,5 miljoner belgare har ynka 150 riksparlamentariker, 10,2 miljoner tjecker får dela på 281 man och 8,2 miljoner österrikare låter sig nöja med 183 tyrolerhattar i nationalrådet.
Sverige har 349 riksdagsledamöter.
Det är dags att downsajsa och streamlajna, killar och tjejer.
(Källa.)

Helt korrekt. Och med tanke på hur lättledda de flesta uppenbarligen är efter piskande av köfösare Reinfeldt så ser jag absolut ingen anledning till att inte minska riksdagen.

Andra förändringar

Jag vill se mer personvalsinflytande, så vi kan rösta bort ynkryggar i högre grad - och jo, jag har ett par centerpartister i åtanke...
Jag vill också ha en sänkt ribba för inval i riksdagen - och jag vet, då kommer äckel-/extremistpartier som FI och SD in - men vi behöver mer konsensus och blocköverskridande i riksdagen.
Jag tror att det kommer ske om vi har dårpartier i riksdagen. Sedan att Piratpartiet lär komma in är bara en bonus! ;o)

Piratpartiet!

Vi måste ha in ljus och öppenhet - Krossa strukturerna - Piratpartiet i valet 2010.

Mer om...//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om Piratpartiet, ipred-lagen, övervakning, privatliv, Politik, Boströmssamhället, , , ,

17 okt. 2009

Bullshit!

Man fortsätter skitsnacket om att det är ett problem med spetsade drinkar på krogen...
Saken är den att det nästan helt utan undantag handlar om ren och skär promillehalt. Fruntimmer som druckit på tok för mycket och skyller detta på "spetsade drinkar"... 
10 000-tals fall pratas det om, men sanningen ligger närmre på en handfull fall... 
Pinsamt!

15 okt. 2009

mer fiberhysteri...

Mer fiber säger SLV...
Från ett gammalt, men tydligen ack så aktuellt inlägg:

Fiberhysteri


Dietary Fiber Intake and Risk of Colorectal Cancer
(Ref: JAMA. 2005;294:2904-2906)


725 628 människor, 20 år och

"after accounting for other dietary risk factors, high dietary fiber intake was not associated with a reduced risk of colorectal cancer."


Och det är inte den enda studien i sitt slag heller; det tycks vara enormt svårt att hitta några direkta samband som sagt. Men jag är ändå övertygad om att vattenlösliga fiber är bra för kroppen, massor av nyttiga bakterier lever på dem. Så - bra frukt och bra grönsaker och möjligtvis vissa spannmål, ex havre/havrekli.

Olösliga fiber

De övriga fibrerna har i mitt tycke inget direkt existensberättigande - jag tror mig veta att man faktiskt aldrig har hittat något direkt samband mellan olösliga fibrer och hälsa. Möjligtvis som ren utfyllnad vid trög mage, men då kan ofta frågetecken sättas inför hur kosten ser ut.
Att sedan många råvaror som naturligt har fibrer och en massa andra nyttigheter, ex fullkornsbröd, är en sak. Men sedan måste man ha klart för sig att känsliga magar ofta tar rejält med stryk av dessa olösliga fibrer, små barn har ofta fruktansvärt svårt med de olösliga fibrerna. Att dessa olösliga, cellulosabaserade "fullkorn" skulle öka "nyttighetsgraden" av sig själva råder det egentligen stora frågetecken kring. Vetekli som är poppis att stoppa i allt möjligt, bara för att få trycka hypeuttrycket 'FULLKORN' på förpackningen vilkas hälsoeffekter som är mycket tveksamma ur närings- och vetenskaplig synvinkel.

Fiberhaussen

Fiberhaussen lär ha börjat när man studerade ett afrikanskt folk, som inte hade någon dödlighet i tjocktarmscancer alls. När man sedan tittade på deras kost så innehöll den enorma mängder med fiber. Då gjorde man en snabb, och förhastad visade det sig, slutsats - "fiberrik föda förebygger tjocktarmscancer". Allt bra så långt, Men när bollen var i rullning så kom det där som liknas vid det fula faktat som omkullkastar en vacker tes... Det afrikanska folket hade vid en efterkontroll en medellivslängd som vida understeg den vi har i västvärlden - och när dyker tjocktarmscancer upp? Jo, i 55-65års åldern... Inte konstigt att afrikanerna i fråga aldrig fick just den typen av cancer - de dog av andra orsaker långt innan den normalt framträder!

Untouchable

Resten är som sagt, historia. Fullkornets förträfflighet kan ej, och får ej ifrågasättas längre, inte ens av mina (delvis) meningsfränder GI-ätarna, som ju fullkomligt älskar fullkorn och äter det till förbannelse... Chips med fullkorn ?!
Men käka en massa grönsaker, kanske någon enstaka frukt – skippa allt annat fullkorn, det skulle vara mitt råd, utifrån mina kunskaper och erfarenheter.

Mina slutsatser

Fullkorn är inte lätt, visst finns det mängder med nyttiga fiber, men det är lätt att käka onyttiga diton också.

Generellt ser jag till att få i mig mängder med fiber genom grönsaker, och hoppa över alla cellulosabaserade fiber, speciellt de från spannmål där vetekli står i särklass bl a vad gäller antinutriella egenskaper.

Spannmålsfiber är kraftigt överreklamerade, och i vissa fall direkt onyttiga enligt min mening.//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. Johanna Söderlund på 'Kost och hälsa' har skrivit ett superbt inlägg om just fibrer.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , Kuriren, Ex, NSD, MVT, VT, NT, NKHD

Rätt åt henne?

Jag är lite tvehågsen till att primärvårdsdirektören i Västernorrland, Lennart Moberg, beslutat att inte anlita  Dr Dahlqvist som timvikarie framledes.

Folket som jury och skarprättare?

Men personligen är jag (också) lite fundersam kring detta med ett omdöme utifrån media om man är lämplig eller ej. Jag misstänker dock att de som gör tummen ner för detta beslut hurrar när en nazistsympatiserande lärare får sparken?

Informationsinhämtning

Men skall verkligen en primärvårdsdirektör få sitta och ta beslut utifrån det han läser i AB?? Förtroendet för honom lär i alla fall vara i botten - han har inte ens pratat med Dahlqvist... Pinsamt!


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Tjockis där!

Tja, Ralph Lauren ber kvinnor så mycket om ursäkt - men inte Photoshopdisasters som de stämt - och nu får modellen kicken för att hon är för tjock?

Men kolla här!

Det är knappast ett  tillfälligt misstag - utan snarast en hållning till att photoshoppa ner modellerna ännu mer i storlek...
(Klicka på bilden för att komma till min källa)

Och den tidigare?

Jag klipper ur mitt inlägg 'Upphovsrättsliga dumheter...':

Pinsamheter är det också upphovsrätt på!

Ralph Lauren - ett av de mer respekterade modehusen. Ja, eller tills nu, när man inte kan göra annat än att gapskratta åt dem (det gjorde jag iofs tidigare också - jag menar faan vad mode är löljigt!)

Varför det?

Jo, först hade de den dåliga smaken att spöka ut den vackra modellen Filippa Hamilton i en jätteful kreation, sedan hade man "Photoshop-experter" till att.. Tja, ändra lite i bilden...

Före-bild


Jo, tjejen är inte direkt smårund...
Söt flicka med vacken benstomme - och tur är väl det - eftersom man får se massor av den... ;o)

Efter-bild


Hahaaa, jag kan inte sluta skratta åt bilden! Den är så avgrundsful att DEN borde haft fredspriset istället!

Vad gör man när man tagits med byxorna nere?

Jag personligen brukar köra en coool förnekelse och sedan hopp-struttar-flyr jag iväg medan jag försöker få upp byxorna...

Men inte Ralph Lauren inte!

Näe, de tar helt sonika och försöker stämma den som publicerat en bild på deras annons i hopp om att inget skall komma fram...
Ehhh... jag tror jag tappade räkningen i antalet fel i den meningen...

Ursäkten...

Igår kröp de i alla fall till korset och bad om ursäkt:
”Vi har insett att vi är ansvariga för att, genom bristfällig framställning och retuschering, ge en förvriden bild av en kvinnas kropp”

Mer om...//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , Piratpartiet, Politik, Boströmssamhället AB1, NWT, EX, N24, DPS, Resume

14 okt. 2009

Sorg!

Efter en varnande vinande (parti)piska i luften så sluts leden, öppenheten försvinner och inne i maktens slutna rum så röstas den största kränkningen av sveriges folk genom tiderna igenom.
Det är i sanning en sorgens dag i Sverige.

Piratpartiet!

Vi måste ha in ljus och öppenhet - Krossa strukturerna - Piratpartiet i valet 2010.

Mer om...//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om Piratpartiet, ipred-lagen, övervakning, privatliv, Politik, Boströmssamhället DN1234 SvD1 Ex AB12345

Diskriminering är.. diskriminering?

All diskriminering är av ondo, nu råkar det handla om kvinnor på högskolorna/universiteten där kvinnor diskrimineras för att man korkat nog vill ha en millimeterrättvisa på 50-50...
Inte ens om det är 50-50 sökanden så är detta rätt - dumheter och åter dumheter. Ta t ex mitt inlägg om 'Inkvoterade poliskvinnor...'?

FEL!

"Positiv särbehandling" av någon innebär alltid - ALLTID - att någon annan diskrimineras.

Mer om...//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om om , ,

9 okt. 2009

Feministmoral

Nu är Schyman ute och feministmoraliserar igen... På svar till den utmärkta idén ifrån Federley att avskaffa sexköpslagen. Federley är f ö ett av de ryggradslösa kräk som gör att vi måste ha Piratpartiet i Riksdagen i nästa val... Men här är han rätt ute i alla fall.

Jag klipper och klistrar lite från mina inlägg 'Att hora...' och 'Prostituerade i skugglandet':

Upprörd!

Jag har svårt att förstå den upprördhet som det alltid blir i och kring prostitution. Jag upprörs iofs av den misär och de hemska levnadsöden som serveras i media, men sexhandeln finns till p g a att den fyller ett behov. Någon vill köpa, någon säljer. Det är inte enklare än så!

For the record

Nej, jag skulle inte vilja att min dotter jobbar med dylika yrken. Det finns å andra sidan en massa yrken jag inte vill att mina barn skall arbeta med.
Nej, jag skulle personligen aldrig, och har aldrig utnyttjat någon dylik tjänst.
Ja, det är säkert i många fall oerhört tragiska livsöden som ligger bakom.
Ja, det förekommer säkert en massa övergrepp, men beror inte det mycket på att man tvingat hela yrkeskåren att gå under jorden?

Varför detta skuldbeläggande?

Min arbetsgivare köper mig (och min kropp) varje arbetsdag. Nu arbetar jag inte direkt med kroppen(sic!) men jag ser inte riktigt skillnaden?
Om någon, frisk och vid sina fulla sinnes bruk, vill sälja en tjänst som innebär sexuella tjänster - vad är det för fel på det? Är det inte snarare samhällets lite småperversa syn på etik och moral som lyser igenom när man måste svartlista och svartmåla detta?
Är det inte lite som motboken, bara med skillnaden att man aldrig får lösa in något eftersom det bryter mot statens normer?
Mysko, och egentligen ganska upprörande tycker jag. Är vi smygmoralister allihop?

Ut i det öppna!

Näe, som med så mycket annat - låt det komma ut i det öppna så vi andra kan hålla koll på det. Låt hororna betala skatt så de får en hjälplig pension. Är det svårt att se att det är vårt förbud som gjort att de gått under jord och som gjort att dessa människor fått så mycket svårare? Låter jävligt humant måste jag säga! Det är stigmatiserande att gå till prostituerade så jag tror knappast att samhället kollapsar - våra grannar i EU har knappast sett något sådant. Vi är faktiskt extremisterna inom EU i denna fråga.

Horig släkt...

Lustigt nog så är tydligen ordet 'hor' besläktat med ordet 'kär' från början... :o|
Men jag gillar iofs en definition på verbet '(att) hora':
To compromise one's principles for personal gain.

Legalisera prostitutionen

Jag måste säga att dels av politisk övertygelse - liberalismen ser människan som en fri varelse med en fri vilja, och dels av ren humanistisk övertygelse - låt de prostituerade få samma omsorg och skydd som oss andra.

Vi skadar dem!

Våra nuvarande lagar tvingar helt enkelt in de prostituerade i ett skuggland där mycket litet av samhällets skydd räcker in. Så för att skydda individerna från att ta egna beslut, eller för att det sker så mycket hemskt "i deras värld", eller för att det helt enkelt anses moraliskt fel - så förblir dessa människor i skugglandet.

Typiskt feminism

Och visst är det en feministisk dimma som ligger som ett tungt täcke över frågan - får kvinnor välja själva över sina kroppar?
Jo, så länge det ligger i linje med vad feminismen anser vara godtagbart..
Att det dessutom kommer in lite gammalmoralism i det hela också gör inte saken bättre...

Oskyldigt vältäktsdömda - ett kvinnoproblem

Tänk efter nu. Idag så räcker det ofta med att ord står mot ord, inga fysiska bevis för att en våldtäkt skall ha ägt rum för att en man skall dömas. Forskning pekar på att bortåt en fjärdedel av alla våldtäktsanklagelser är falska.
Men hur kan detta vara/bli ett kvinnoproblem?
Jo, för när det blir uppenbart för allmänheten hur det ligger till, och om - gud förbjude - tokfeminister får igenom ännu lösare rättssäkerhet vid våltäktsmål - så kommer detta att explodera i ansiktet på alla våldtagna kvinnor.
Hur?
Jo, det kommer att resultera i en backlash där man ställer helt sjuka beviskrav och då kommer mängder med skyldiga istället gå fria...

Politik i EU-valsskuggan

Kvinnofrågorna är viktiga när det gäller EU-valet, de stora orättvisorna ligger utanför Sverige - tack och lov - med trafficking och annat förtryck. Men jag ser ingen motpart till FI när det gäller detta? Vilka svenska partier är för ökat förtryck?

Överspelad

Sedan är feminismen överspelad sedan länge, sedan den kidnappats och förvridits till något mycket obehagligt av blinda, rabiata radikalfeminister. Det är dags att lyfta blicken och börja prata om jämlikhet och lika rättigheter istället.

Inte ens benämningen...

Ingen fundering kring varför ordet feminism används, när könssegregering borde försvinna och att könet bara är en samhällelig konstruktion? Det är feminister som oavbrutet skall dela upp mänskligheten i kön, det är feminismen som är helt besatt av att separera könen - de har som sagt inte ens hittat ett könsneutralt ord för att beskriva sin egen rörelse. Pinsamt eller?

Tänk om - tänk rätt.
Idioti!

Mer om...//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. Nej, jag vill inte att min dotter jobbar med prostitution i framtiden - men vem är jag att bestämma över hennes/andras liv?
PPS. Får att få lite perspektiv så läs lite av Petra Östgren - en radikalfeminist som öppnade ögonen i frågan...
PPPS. Förresten heter det inte mödomshinna längre utan slidkrans...
PPPPS. Det är INTE bara kvinnor som prostituerar sig heller...
PPPPPS. Förresten så är Blogge igång igen! Hurra! ÄNTLIGEN!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...