Fortsätt till huvudinnehåll

Lämna hororna till de kriminella bara!

Skrev nyligen om hur förespråkarna till sexköpslagen medvetet offrar några horor för att få känna sig präktiga och duktiga. Detta efter att en rapport från RFSU pekar på ett misslyckande för sexköpslagen i grunden. 
Att ordföranden för Roks ("Män är djur") sedan skulle fara ut i försvar till en misslyckad lag var ganska givet, men efter en floskelfylld debattartikel så hittas årets bästa kommentar av en 'Tobias Berglund';
Mellan 1920 och 1933 rådde det alkoholförbjud i USA. Konsekvenserna av en sådan politik blev en våldsam ökning i kriminell verksamhet då maffia intog fullständigt monopol på alkoholförsäljning, vilket var inte bara kostsamt för staten men ledde också till en rad sociala problem som gjorde ett fortsatt alkoholförbud svår att motivera. Det är genom förbudsfilosofi som detta man ger organiserad brottslighet mer makt att fortsätta sitt värv, vilket är både socialt- och politiskt oansvarigt gjort av våra statsmän. Den bästa strategin för att kuva brottsligheten (samt göra marknaden säkrare för alla inblandade) är att slå ut den svarta marknaden, vilket man gör effektivast genom en legalisering. 
Nu anses det förmodligen som politiskt självmord i Sverige att förespråka en legalisering, vilket är desto värre eftersom alla partier nu blir förkämpar till en status quo - där kriminella fortsätter att dominera en hel marknad, vilket innebär sämre skydd, sämre säkerhet, och ingen kontroll. Notera att det finns ingen handlingsplan att komma till bukt med de problem man identifierar mer än att man skall fortsätta enligt nuvarande policy. Man överger alltså här en hel social grupp till en brottslig apparatur, och man gör så stolt, övertygad om att man sitter på en moralisk höggrund. Kriminaliseringen av prostitution är märkvärdigt konservativt i en nation som annars karaktäriseras av en ovanlig liberalism enligt internationella mått.  
Prostitution utgör kanske vår tids mest politiskt vinklade sakfråga, vilket mer än ofta leder till en total och pinsam blånekelse av både fakta och statistik - exempelvis är åsikten att den "lyckliga horan" inte ens existerar tråkigt vanlig i Sverige, trotts att sagda "icke-existerande" sexarbetare organiserar sig själva på både forum, bloggar och föreningar, samt driver annan verksamhet för sina basiska arbetarrättigheter.  
Internationellt är den "svenska modellen" starkt kritiserad för sin ineffektivitet. I Sveriges dock sitter man i en gigantisk eko-kammare, där man nöjt klappar varandra på ryggen, och beröm om lagens "normerande” effekt går i rundgång. Men mer kritiskt lagda tänkare dock, som Susanne Dodillet, är inte övertygad om den svenska prostitutionslagen. Likaså är både RFSU och RFSL - Sveriges kanske två största utbildningsorgan i frågor om sex och samlevnad - kritiska till en kriminalisering, vilket egentligen borde få fler människor att lyfta på ögonbrynet. RFSUs senaste rapport vittnar till en verklighet att svenska sexköpslagen är mindre än perfekt, något som artikelförfattaren bara inte är beredd att erkänna. Detta är en sorglig inställning, där man lägger skön ideologi framför både pragmatik och realitet. 
Sexköpslagen förblir ett pinsamt inlägg i Sveriges politik. Dock är man för ideologiskt bunden för att se sakfrågan från något annat ljus. Jag skäms över våra partier i just denna angelägenhet. Varför kontrollera människors sexuella vanor på detta vis? Varför förolämpar sexarbetare en så stor del människor? Hur blir du personligen skadad av att en annan människa tycker att sex i utbyte mot pengar faktiskt är en jäkligt bra deal - win-win! Jag avslutar med följande citat:  
"Critics of the legalization of prostitution offer no alternative to a troublesome problem. These people would rather adopt the status quo model, which virtually abandons lower strata, low socio-economic prostitutes. Instead of managing the problem, these critics view the continued downward spiral of this subgroup as acceptable.
Enlightened people within civilized societies pride themselves on the contributions made to others who are less fortunate. Low strata prostitutes clearly rest within the domain of the less fortunate, but the countries who cling to anti-prostitution laws choose to abandon these people and thereby negatively affect the crime, health, and general safety of those nations. One must reconsider whether or not those countries are truly civilized."
Aj!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället.
EttsvarspartietJag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga.
SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel".
Lite mer jämförelser i slutet...
Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET??Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott (mm) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna.
Mer socialklass 3 än "kultur"?En annan…

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree.
Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt.
(Källa.)

Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o)
En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil.
Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår.


//Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken.
Läs även andra b…

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt, en riktigt bra film, bör ses
'Familjen Savage' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney. Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o)
Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst.
Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra!


//Zac
+++++ Världsklass, mästerverk, måste ses
++++ Utmärkt, en riktigt bra film, bör ses
+++ Bra, en film som lämnar god eftersmak
++ Godkänd, en film som är ok på TV, men…