30 juni 2010

Nyttigast i godislådan!


Hittade död mus i godiset
..
När en kvinnlig kund skulle köpa godis på Willys i Häggvik fick hon en smärre chock.
– Det är ju helt vidrigt. Tänk om några barn har varit där och plockat godis innan jag såg den, säger hon.
(Källa.)

Är ganska säker på att musen var det nyttigaste i godishyllan... ;o)
T o m nyttigare än Corn Flakes!

Update 1/7

Eller sallad?


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Torrsim?

Robban Broberg skulle intagit scenen på kvällens premiär av ”Allsång på Skansen.
Men den folkkäre sångaren har ramlat ner i en tom swimmingpool och fått hjärnskakning.
(Källa.)

Usch så tråkigt. Kanske inte för "Allsång på Skansen" för det struntar jag högaktningsfullt i, men för Broberg personligen. Han är en sådan där filur som onekligen förtjänar det breda erkännande som komiskt- och underhållningsgeni. Har sett honom live ett par gånger och han är ingenting annat än fantastisk. Grym musiker, duktigt sångare - en riktigt, riktigt bra röst - och mannen sprudlar (fortfarande!) av energi och glimten i ögat. Under ytan lurar också en hel del erfarenheter och syn på livet. Respekt!

Krya på dig, Robban!

Vi andra kan hålla oss till den drygt 40 år gamla geniala skivan 'Tjejjer' - kanske på Spotify?


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,  Skanskan, Kuriren, VTNT, HD, Ex1, DN, AB

Obamas tomte?
//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

29 juni 2010

Får man med bröst?

Den japanska studenten Hiromi Ozaki har bland annat designat en mensmaskin ”Menstruation machine”. En bärbar ställning av metall som spänns fast runt höften släpper gradvis ut blod från en behållare under en femdagarscykel.
Den som bär ställningen får även mensvärk genom att elektroder skickar ut signaler till underlivet. Både smärtan och blodflödet avtar ju längre in i menstruationscykeln man kommer.
(Källa.)

Får man bröst med att leka med so I'm in!//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Mer naket upphovsrättsdebackel...

New York City är tillräckligt stort för 15 miljoner invånare.

Men inte för två nakna cowboys.

Kändistrubaduren "The naked cowboy" hotar att stämma "The naked cowgirl" för varumärkesintrång.

(Källa.)

Upphovsrätt på naken koflicka eller naken kopojk?

Hahahaa, detta styrker mig bara mer och mer i synen på hur uppåt väggarna en hel del i skyddet av vår upphovsrätt immateriella tillgångar är - är det bara Piratpartiet som kan rädda oss? (Riksdagsvalet 2010!)

Andra nakna då?

Undrar förresten vad den nakna kocken tycker om detta?
Galet.
Och det finns tydligen en annan 'Naked cowgirl' också - även om det är lite mer en air av slitet sadelskinn över henne än strippa på nya äventyr;

Gammal koflicka

Yngre koflicka

Avundsjuk kopojke

PS.

Måste inte ens föräldrar vara (underåriga) syskon för att man skall ha lite trovärdighet när man sjunger country? Vad som gäller för unga kockar med problem att sitta still vet jag inte.

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten
(anti)FeminismIped-lagen


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. Nakna kocken var rolig och intressant så länge som han höll sig till enkla - "nakna" - råvaror. Men nu är han som vilken dussinkock i tv som helst. Tråkig och stylad.

Läs även andra bloggares åsikter om Piratpartiet, upphovsrätten, kultur, sharing is caring, , , , , ,

Där försvann trovärdigheten!

Schwooooooschhh!- Vad sjutton var det?
- Det var trovärdigheten hos alla partier som sitter i riksdagen kring integritetsfrågor som for förbi oss medborgare.
- Oj, då. Går det inte att få tillbaka den?
- Nej, ledsen. Det är kört.
- Shit. Då står hoppet fett till Piratpartiet då!

Alltså...

Piratpartiets ordförande o vice dito skriver i en debattartikel om censuren som Black Internet nu tvingas att införa när de efter domstolsbeslut filtrerar trafiken till The Pirate Bay för sina kunder.

Medhjälp till medhjälp?

Det orimliga i sammanhanget sammanfattas bra av Emma på Opassande:
Med tanke på att The Pirate Bay blev dömda för medhjälp till upphovsrättsintrång blir det lite intressant att fundera på skuldkedjan; Black Internet är skyldiga till att vara medhjälpare till medhjälpare för länkning som underlättar upphovsrättsintrång?

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten
(anti)FeminismIped-lagen


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. delvis ifrån mitt inlägg 'Samtidigt i FRA-/IPRED-/Teledatalagringsland...'

Läs även andra bloggares åsikter om Piratpartiet, upphovsrätten, kultur, ipred-lagen, ipred, sharing is caring, , , , SvD, DN, idg, hd

27 juni 2010

Övervakad?

Du går på den där festen där du inte känner så många. Du strosar runt och söker efter något välbekant ansikte. Plötsligt så korsas dina blickar med en vidunderligt vacker kvinna på andra sidan rummet. Du blir nästan lite generad och viker lite blygt av med blicken, men hon följer dig noggrant vidare. Hon övervakar alla dina rörelser och du märker själv att du uppför dig mer och mer onaturligt. Du känner dig bara dum och klumpig.

Well?

Att den superba skådespelerskan, tillika världens vackraste kvinna, Monica Bellucci, skulle spana in dig på en fest är väl månne lite överdrivet. Men vad gör man å andra sidan inte för att få in en bild på henne i en bloggtext? ;o)

Men allvarligt

Men allvarligt - har inte du råkat ut för just denna situation någon gång?
Har inte vi alla gjort det - och också noterat hur onaturlig och tillgjord man uppför sig?
Konstigt nog så är det precis samma sak som händer med oss när vi vet att vi är under uppsikt, övervakade, bevakade och kontrollerade. Vi tänker helt enkelt både en och två gånger på hur vi uppför oss och vem man pratar med. Ett snedsteg och saker kan rasa fortare än man tror.
Detta levde ryssar och östtyskar (m fl) under årtionden.

Det finns bara ett botemedel!

Rösta in Piratpartiet i riksdagen 2010. Det finns ingen annan bot för de övriga partiernas övervakningsiver och utförsäljning av rättssäkerheten till högstbjudande.
Tyvärr - jag är är den första att beklaga detta.

Men...

Men Piratpartiet lär tyvärr inte kunna hjälpa dig att få en date med Monica Bellucci, men att du skall få ditt surfande ifred, dina telefonsamtal ifred och att i högre grad slippa få ditt privatliv utvikt hos myndigheterna kan de hjälpa dig med.

Piratpartiet i riksdagsvalet 2010

Mer om Bellucci förresten!

Jag passar på att rekommendera en av hennes bra filmer - Malèna - och samtidigt hylla geniet bakom musiken i nämnda film - Ennio Morricone, som ju gjort så oerhört mycket mer än bara westernfilm, samt den spännande regissören Giuseppe Tornatore. Filmen handlar om den oerhört vackra Malèna, sedd genom en över huvudet kär 13-åring. Dock blir hennes utseende både hennes uppgång  och fall.
Bitterljuvt.

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten
(anti)FeminismIped-lagen


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. Upprörs någon över att jag övervägande hyllar kvinnor i detta inlägg så kan jag på begäran göra en liknande fast om män i huvudrollen? Den blir kanske lite fullt lika ärlig och direkt från hjärtat, men vad gör man inte i jämställdhetens namn?

Läs även andra bloggares åsikter om Piratpartiet, kultur, sharing is caring, , , , , , , ,

26 juni 2010

iPhone-app för Första Hjälpen?

En liten iPhone-app som skulle kunna rädda liv?


Klicka bara på bilden och installera - håll sedan tummarna för att du just installerat den enda app som du någonsin förhoppningsvis slipper använda! ;o)


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Super Mario Galaxy

Detta lilla Wii-spel är hysteriskt bra. Jag tycker nog att det är det bästa plattformsspelet alla kategorier, genom alla tider. Oerhört bra, man handsvettas och skrattar om vartannat.
Det finns dock en sak som det dock aldrig blir - och det är långtråkigt. Omväxlande och helt enkelt barnsligt kul.
Ett Wii är faktiskt motiverat av detta spel allena. Och tvåan har jag inte ens testat än - den får högsta betyg vart man än vänder sig. Mumma att se fram emot således - bara vädret blir lite sämre så... ;o)

Hemmagjord trailer
//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

25 juni 2010

Midsommarafton, 2010


Tja, nu är den här - den egentliga nationaldagen. DN hade förrförra året en mycket bra ledare om våra två halva nationaldagar som fortfarande fyller måttet. Ledaren illustrerar bra hur man gärna vill stå med en fot kvar i den konservativa, lite påtvingat ovanifrån - 6:e Juni. Men detta samtidigt som det andra benet står djupt förankrat i den folkliga, demokratiska, raggarfylliga egentliga nationaldagen - midsommar! En härlig helgdag som faktiskt inte är baserad på ett kristet övertagande av gamla hedniska dagar. Nog för att kyrkan försökte hitta någon dag i sin historia som skulle passa, man högg Johannes Döparens födelsedag, men det fick aldrig något egentligt genomslag. Kyrkan fick helt enkelt nöja sig med att ha lyckats pinpointa alla andra hedniska dagar, som firats i urminnes tider... Jul, påsk etc.

Stolthet över svenskhet

Detta är den dag då vi faktiskt tycks vara stolta över vårt land - även om det traditionsenligt alltid skall klagas över vädret... Men hur ligger det till med väder och midsommar? Det återkommer jag till strax, men först lite mer om traditionerna. Jag kopierar helt sonika mig själv här:

Redan under de första samtalen kring nationaldagens vara eller icke vara så var midsommarafton en stark medtävlare. Jag själv tycker det är en perfekt dag, vädrets makter visar ofta på högtryck och det är en helt oreligiös, läs okristen, högtid. Det är verkligen fest och toleransen tycks stå högt i tak. Det är inte för inte som mars - exakt 9 månader efter midsommarafton - har högst andel födda barn! Herrman Lundqvist har skrivit en riktigt bra krönika om midsommar som sammanfattar det jag också tycker.

I de isländska kungasagorna från 1200-talet så avskaffade Olav Trygvasson offerölen; "han avskaffade offerölen och satte i stället med folkets instämmande högtidsöl vid jul, påsk, midsommar och Mikaeli."

Lite sent majfirande...

Varför reser vi en majstång på midsommar? Tyskland, ursprungslandet till seden, reser ju dem redan i Maj?? Man spekulerar i om tyskarna som tog hit seden på 1300-talet, helt enkelt inte hittade de blommor man ville ha i maj och väntade helt enkelt ut blomsterprakten vid midsommar! Våra grannländer har kvar betydligt mer barbariska seder under midsommar; den gamla sedvänjan att ha midsommarbål där man leker och bränner pappershäxor... :o|

Vädret...

Vad gäller det där med högtryck... under midsommaren så spelar oss vädrets makter ofta spratt. Tydligen så beror det på att det under denna tid ligger kvar mycket kall luft över Grönland och norra ishavet. Denna luft kan på mycket kort varsel strömma ner över oss och ge snabba, kraftiga väderomslag. Så att midsommar kan skifta i karaktär minns nog de flesta! Medelvärdet av de högsta temperaturerna de sista 20 åren är inte mer än häpnadsväckande +20°C! De senaste 20 åren så har dessa +20°C bara överskridits 5 gånger... 1987 så var det inte mer än +11°C i Stockholm och i stora delar av Norrland så var det nollgradigt! Jag har en bekant som påstår att det snöade det året, men jag tvivlar - jag har inte hittat något om det på nätet i alla fall. (Källa, SMHI)


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. Jo, detta är lite lätt omskrivet version av förra årets midsommarinlägg; Midsommarafton, 2009

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kanske korrekt ändå?

När Jonny Forsberg kastade ett öga i backspegeln såg han en ambulans med blåljus och sirenerna på.
Framför sig hade han en enfältsväg med mitträcke.
För att kunna släppa fram ambulansen tryckte han på gaspedalen – och blev av med körkortet.
(Källa)

Så lät historien när jag också upprördes och irriterades av den uppenbara paragrafryttaren till polismotorcykelryttare. Men det var lite andra omständigheter som inte nämndes...

SvT Play 1


SvT Play 2


Nya fakta på bordet som det heter...

Och nu är jag inte alls säker längre på att det var fel att plocka Jonny för fortkörning. För mig verkar historien ha tagit en ny riktning i o m att det fanns gott om avtagsvägar och t o m 2 busshållsplatser på den vägsträcka där Jonny i panik gasat på.

Näe

Jag anser att det var befogat att plocka körkortet - Jonny har uppenbarligen uppträtt olämpligt och kört för fort - enligt egen utsago 102km/h på 70-väg. Frågan är om inte han t o m har hindrat ambulansen i sin framfart då de säkert kunnat köra betydligt fortare än så om han bara besinnat sig och svängt av i någon av de många alternativ som bjudits på sträckan?

"Jag fick panik och bara gasade"

Njae? Skall detta räknas som försvar? Eller är man lämplig som körkortsinnehavare om man får total blackout när man ser blåljus i backspegeln?
Nej, jag styrks snarast av min ändrade uppfattning om debacklet. Nu tror jag att han kommer få tillbaka körkortet i alla fall. Det är en stark opinion i detta fall och jag undrar om Transportstyrelsen orkar stå emot.

UPDATE 29/6

Men nu har han fått sitt körkort tillbaka av Transportstyrelsen, skriver Värmlands Folkblad (VF).
Forsberg har nämligen tagit tillbaka sitt erkännande i föreläggandet om fortkörning, vilket betyder att Transportstyrelsen måste ge honom körkortet tillbaka tills fallet behandlas i tingsrätten.
(Källa.)

Jo, Jonny tar kampen i tingsrätten - om nu åklagaren vill driva det dit... Spännande utveckling även om det känns lite förutsägbart. Jag tror inte heller att åkklagaren kommer driva detta impopulära mål vidare heller.

Update 14/7

Lite nya uppgifter (Tack Thomas!) gör gällande att han får svårt att förklara bort sin handling;
* Enligt mc-polisen som stoppade Jonny efter att ha följt efter honom i 5 kilometer var det hela tiden minst 500 meter mellan hans bil och ambulansen
* På den sträckan passerade han cirka 15 avfarter eller vägfickor där han kunde ha stannat för att släppa fram ambulansen
* Han hade kört cirka 3 300 meter innan polisen började mäta hans hastighet och då redan haft många möjligheter att släppa förbi ambulansen
* Det var en vanlig väg med både avtagsvägar, bussfickor och tidvis också en vägren han körde på när hastigheten uppmättes till 32 kilometer över det tillåtna. Inte en enfilig väg med mitträcke.

//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,  AB1234, VF1, NWT12, SvT

24 juni 2010

"..midsommarafton och sådana töntiga saker"

Jo, om knappt en timme så är det midsommarafton - och om 86 dagar så kan denna människa stå som ny statsminister:


Låt oss hålla tummarna för att det inte sker - och kanske har vi den f d kommunisten Ohly som utrikesminister också? Jag skäms och skräms om vartannat!

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten
(anti)FeminismJämställdhet
PolitikOm bloggen


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

18 juni 2010

Dio i 'The temple of the king'.

Så oerhört vackert - och videon passar perfekt med den himmel jag sitter och tittar på just nu.RIP Ronnie James Dio


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det intressantaste med prinsessbröllopet!

Antar att du, läsaren, förstår ironin?


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om prinsessbröllop, yra, dumheter, monarki, Victoria, Daniel, ironi, humor AB1234, Ex12, SvD1, DN12

Super Mario Beatbox

Jag är något helt sinnessjukt imponerad!


Alltså - det är ta mig tusan inte mänskligt! Vilken kille! Dessutom är soundtracket till Mario ganska övernaturligt bra även i vanliga fall.. ;o)


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Feminism som karriärbooster?

Hilda är ett kvinnligt nätverk som består av ledande kvinnliga jurister. Syftet är att främja kvinnliga jurister intressen och att kvinnor skall nå höga positioner inom rättsväsendet. På grund av könet, inte kompetensen sålunda.

I Sverige tillsätts ordinarie domartjänster av Domarnämnden som sorterar under Domstolsberket. Generaldirektören för Domstolsverket heter Barbro Thorblad och aktiv i Hilda. Även vår nuvarande JK Anna Skarrhed är aktiv i Hilda.

Av Domarnämndens ledamöter är hälften kvinnor, alla är aktivia i Hilda. Genom nämndens ordförande Barbro Thorblad - aktiv i Hilda - kan alltså intresseorganisationens ledamöter få majoritet vid omröstningar och tillsättningar av domartjänster.
..
Nyligen väckte Hilda uppmärksamhet när organisationen tillsatte en hög domartjänst med en kvinnlig chefsrådman framför två manliga lagmän. Man skall då veta att chefsrådman är en lägre tjänst än en lagmanstjänst. Kön framför kompetens!
(Källa, läs hela!)

Än mer om...

(anti)FeminismJämställdhet
PolitikMarklundsfejket
Om bloggenAnnika Östberg Deasy


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,, ,

17 juni 2010

Jämställd feminism?

Men hur står det till med jämställdheten bland landets feminister och genusvetare? De som ofta mest högljutt förfasas över att könsrepresentationen inom olika delar av samhället är ojämställd (och då oftast till kvinnornas nackdel). Matte Matik har roat sig med att undersöka hur det står till med könsrepresentationen på de genusvetenskapliga institutionerna vid landets universitet. Resultatet borde vara ytterst nedslående för landets feminister, endast 8 procent av de anställda är män och hela 92 procent är kvinnor! Av de total 156 anställda är endast 12 män!

På samma sätt kan man undersöka hur det står till med könsrepresentationen i styrelsen för Feministiskt Initiativ. Siffrorna är precis lika nedslående, av de 11 personerna i styrelsen är endast 1 man. Alltså består endast 9 procent av styrelseledamöterna av män, långt sämre än hos landets börsbolag!
(Källa.)

Hahaa! Jo, lite roligt är det när deras egna, sjuka sätt att mäta jämställdhet appliceras på tokfeministerna själva... :o)

Än mer om...

(anti)FeminismJämställdhet
PolitikMarklundsfejket
Om bloggenAnnika Östberg Deasy


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

16 juni 2010

Präglad på barndomen?

Mystiskt att man nu kräver att det skall finnas storblommiga kläder också för gossebarn.
Varför inte kräva storblommiga kreationer för äldre män? Eller djur, bilar eller något annat?

OZZY!!!

Själv kräver jag Ozzy på alla mina barnkläder, pojk som flick!
Jag kräver!
Eller ännu hellre tyg täckta av nakna barn. Va - nakna barn för att klä på andra barn? Hahaa! Vilken syn!

Erfarenheter

Jag har jobbat i olika typer av butiker, dock inte klädesbutiker, och i alla de fallen så har jag haft mängder med kunder som krävt just sina frukter eller sina grönsaker, sina styckdetaljer, sina leksaker, sina halsband, sina spel, sina datortillbehör - allt utifrån bara deras egna preferenser och referensramar. Att det inte finns ekonomiskt utrymme för att alla får sina behov tillfredsställda glöms ofta bort. Man är duktig på att klaga annorstädes när det är så enkelt att butikerna faktiskt vill sälja det som främst går att sälja.

Marknadsekonomi

Men SimCity2000 för Mac var ingen ekonomi i att ta hem, men hade fler och fler frågat om det så att jag känt att det finns ett underlag så hade jag givetvis tagit hem en låda Mac-spel(1993). Precis som Polarn o Pyret lär göra om det mer efterfrågas blommiga pojkkläder. Efterfrågas det inte så lär de inte heller ta hem några sådana. Enkelt och logiskt. Därför är det kanske bra när man startar ett upprop om detta - det kanske resulterar i uppmärksamhet och kanske t o m ökad efterfrågan?

Mer erfarenheter

Jag är f ö själv uppvuxen i unisexliknande dräkter, ofta bajsbruna med färgglada blommor på. Jag har kvar ett John Blund-överkast som både gör rent fysiskt ont i magen, framkallar yrsel och gör en småsugen på homosexuella erfarenheter i all sin färgprakt.

Men?

Näe, trots en uppfostran med negerdockor, blommiga tapeter, köksgeråd, bilar(!), dockor, blandade barngrupper, glättiga, fula kläder med unisexskärning och storblommigt så har jag ändå ingen som helst lust att klä barnen i storblommigt alls.
Konstigt egentligen att uppfostran formar en så starkt?

En sista sak bara...

Föreningen Forum för feministiska föräldrar, FOFF - är inte det årets bästa namn?
Oavsett min åsikt om feminismen, så är det ett sällsynt klämmigt och ovanligt roligt namn!
FOFF!

Stor humor, men månne inte lika roligt som att gå runt "i höga stilettklackar på en yta av smörpaket"... :o)

Tanja, den underbara Tanja...

- Det var en intressant diskussion men jag måste koppla ner mig nu, det är något oljud i bakgrunden.

- Jaha, är det din man som kommit ut ur sin grotta och brölar?

- Nej, det är lilla Elsa som drar ut tangentbordsknapparna på den andra datorn, jag måste verkligen sluta nu och se vad som står på.

- Vet du att alfabetet är en förskräcklig norm? Det lärde jag mig när jag gick en genuskurs i vintras. Det finns en struktur på tangentbordet där var bokstav ska veta sin plats. Det din dotter gör nu är normbrytande – hon utmanar alfabetsnormen genom att byta plats på bokstäverna – det är viktigt att du inte avbryter detta viktiga inslag i hennes utveckling! Bokstäver är, till skillnad från vad Patriarkatet vill låta påskina, fritt utbytbara mot varandra – ingen bokstav är bättre än någon annan! Känner du till att det finns statistiska undersökningar som visar att vissa bokstäver förekommer oftare än andra och att man därför kan dechiffrera kodade meddelanden där olika bokstäver bytts ut mot varandra? Om alla bokstäver förekommit lika ofta och det rådde jämställdhet i bokstavsdjungeln hade allt varit mycket bättre, säkert hade vi kunnat förhindra flera krig, eller åtminstone avsluta dem tidigare. Det ska till en kvinna att förstå detta! Jag har en väninna som är gensuvetare och hon håller på att konstruera ett bokstavsneutralt språk där alla bokstäver förekommer exakt lika många gånger i varje bok som översätts till det språket, verkligen alfabetsbrytande, varje bokstav kan ju sägas utgöra ett eget kön och hon bringar ordning i maktordningarna och plattar till talstrukturen. Låt bokstäverna byta plats så får du se hur strukturen i meningarna försvinner omedelbart – din dotter är mycket klok!

- Byta ut bokstäverna? Men hur ska då min man kunna skriva eller förstå en text skriven på den datorn?

- Förstå och förstå, här handlar det om att sätta barnet i centrum och hela tiden ha jämställdheten i åtanke. Varje barn föds i könsneutralitetens tecken och det är vi vuxna, eller närmare bestämt din man, som begränsar deras kreativa flöde och inneboende feministiska skaparkraft.

- Jaha, ja så kan det vara men nu måste jag verkligen gå ifrån, Elsa klippte just av sladden på hårtorken!

- Ser du, det går framåt! Min tvååriga dotter är för övrigt oerhört positivt påverkad av genuspedagogiken på dagis, igår fick hon ett utbrott och kastade sin leksakstraktor i golvet och var sedan aggressiv hela eftermiddagen – ett verkligt framsteg ur ett genusperspektiv! Hon tog verkligen plats om man säger så.

- Jaha är det inte trotsåldern då?

- Nejdå, det är genuspedagogiken – den gör underverk! Igår hällde hon ut rosa nagellack över spisen. Det var en feministisk protest mot kvinnans roll som kockerska och slav i det moderna Sverige. Tänk att hon redan förstått det – genuspedagogiken har verkligen påverkat hela familjen, och dagen innan det vred hon huvudet av alla sina dockor och lade dem i en kastrull på spisen, och senast i förra veckan så öppnade hon bilmotorn och dök in och stannade där i en timme, minst. Det kan ha varit en dag, vi ville ju inte störa hennes möjlighet att utvecklas bortom könsrollerna.

- Jaha, eh, är det inte farligt för ett litet barn att vistas i en bilmotor sådär?

– Nejdå, när hon kom ut var hon riktigt igång och fick ännu ett raseriutbrott och betedde sig allmänt underligt, i vilket fall betedde hon sig inte normenligt så något måste ju bilmotorn ha gjort för självkänslan. Vi tog henne till en läkare efter några dagars hosta man han kunde inte fastställa sjukdomsbild, men då sa jag stolt att hela familjen ingår i ett genusprojekt som gör att vi bryter mot normer – vi får tydligen helt nya sjukdomar också som varken män eller kvinnor tidigare haft, det måste vara de där nya könsneutrala sjukdomarna som genusvetarna lovade oss, mycket intressant! Jag undrar om det finns några feministiska botemedel eller om Patriarkatets giftpenicillin fungerar även här? Jag känner att vi i min familj är stormsteg före alla andra i jämställdhetsavseende,det är en ny era, ett nytt sätt att leva, eller dö. I vilket fall är det unikt och normbrytande och vi får en ny gratis intersektionell analys av familjens maktordningar varje vecka tillsammans med vårt horoskop! Vill du också vara med?

(Källa.)

Än mer om...

(anti)FeminismJämställdhet
PolitikMarklundsfejket
Om bloggenAnnika Östberg Deasy


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

13 juni 2010

De viktigaste frågorna?

Nu leder plötsligt Alliansen igen. SCB's rapport var en chock för Alliansen, men alla andra mätinstitut pekar tydligt på att de RödGröna hela tiden tappar i opinionen. Vore det inte för MP så hade det varit katastrof.

Mina värderingar

Nåja, här är mina relektioner på hur de viktigaste valfrågorna i DN/Synovates undersökning. Jag har färgat min värdering i rubriken till varje stycke. Blått för Alliansen och Röd-Grönt för de RödGröna. Procenttalet i svart bakom varje rubrik är hur pass viktig frågan är för de utfrågade.

Arbetslösheten/sysselsättningen 30 %

De RödGröna har visat, eller i alla fall socialdemokraterna i samarbete med vänstern och miljöpartiet att det är möjligt med ökad arbetslöshet under högkonjuktur. Alliansen har lyckats hålla den stången med bibehållna statsfinanser under den värsta ekonomiska kris som drabbat världen sedan 1930-talet... Inger det inte förtroende så vet jag inte...

Socialdemokraterna själva lyckades gå kräftgång med arbetslöshetssiffrorna under sin senaste period i regeringsställning - under en av de kraftigare högkonjunkturerna... Är det deras allians med LO som spökade? Det har ju inte minskat, bekant så är det den betalande kunden som bestämmer var färden skall gå...

Sjukvården 26 %

Inte helt lyckade experiment i moderatstyrda landsting ger väl en viss osäkerhet. Men det är samma visa med effektiviseringar och underskott på båda sidor...

Utbildning/skola 24%

Flum mot rotting och lite smått förvanskad statistik? Personligen är jag trött på slapphet och kravlöshet i skolan. Vänstern har fullständigt förlorat greppet kring skolan och utbildningsväsendet. Det är i huvudsak min aversion mot Björklund som gör att jag överhuvudtaget ger de RödGröna en liten pinne här.

Barnomsorgen 16 %

Se 'Pensionärernas villkor' nedan. Dock är jag givetvis rädd för feministernas dumheter med kvoteringar etc. Men sakta så hoppar även Alliansen på genuståget. Oavgjort alltså.

Miljö 16%

Se 'Pensionärernas villkor' nedan.

Äldreomsorgen 16%

Se 'Pensionärernas villkor' nedan.

Pensionärernas villkor 12%

Nja, lite 50-50 här. Ingen är egentligen intresserad av att driva pensionärsfrågor så mycket - bara i opinionsbildande syfte(Alliansen) - eller för att klaga(RödGröna)...

Skatter 12%

Mer skatt skall stimulera ekonomin? Jag tror knappast det - arbeta mer för att behålla mindre?
Att sossarna fortsätter sprida myter är tråkigt, de rikastes skatter räcker inte långt - det är medelklassen som kommer få betala, de som inte kan göra skatteplaneringar, de som inte har spridda tillgångar. Detta är ett av de senaste årens största politiska myter.

Sveriges ekonomi/tillväxt 9 %

De RödGröna har inte mycket att hämta här. Deras politik känns mer som bidragslinjen och inte så mycket mer än gnäll på Alliansen för att vi klarat oss bättre än resterande Europa under den värsta ekonomiska kris sedan 1930-talet... Titta på de nedskärningar som andra, ekonomiskt starka länder får göra i dessa tider - och inse hur oerhört kloka Borg m fl har farit med de svenska statsfinanserna. Förtroende - javisst!

Socialförsäkringar 6 %

Poängseger för Alliansen, dock så är det inte så stor skillnad mot när sossarna kastade ut cancersjuka i arbetslivet 2004 - minnet är kort som sagt.

Invandring/flyktingar 5 %

Politiskt korrekt vänsterideologi är lite småfarlig här, men Alliansen verkar inte ha någon direkt koll på denna fråga heller. Walk over till brun-svarta partier som SD alltså...

Familjepolitik 4 %

Mer valfrihet vill jag ha. Men risken är att denna bli överstruken om Alliansen inför dumheter som kvoterad föräldraledighet etc. Bort med KD från dessa frågor f ö...

Företagens villkor 3 %

Se Sveriges ekonomi/tillväxt och Skatter ovan.

Jämställdhet 3%

Rättvisa/fördelningspolitik 3 %

Arbetslinjen ger poängvinst även här. Men visst finns en rädsla över att Alliansen drar för hårt i reglerna och att människor kommer i kläm.

Lag och ordning 2 %

Från en tokgalning (Bodström) till en annan (Ask).
En kategori där man tydligen nu i modern tid tävlat om vem som kan införa mest förtryckande lagar. Se också 'Rätt till ett privaliv' nedan. Samtliga partier i riksdagen tycks totalt ha släppt frågan om att ha rätt till oavslyssnad kommunikation och registreringar. Marschen mot Bodströmssamhället kommer fortsätta oavsett valutgång, tyvärr. F ö se 'Rätt till ett privatliv', nedan.

Landsbygdsfrågor 1 %

Alliansen borde kanske vinna stort här i sina intentioner att förenkla för småbönder att förädla och sälja sina egna produkter. Sossarna gillar nog mest stora kollektiv och storjordbruk tror jag... Eller så hatar de småskaliga jordbruk med gårdförsäljning och turism?

Solidaritet 1 %

Vi har de RödGröna där solidaritet idag betyder att "någon annan skall betala det". Men det blir 50-50 blott för den historiska tyngden i denna fråga för de röda. Människor i de lägsta skicken i samhället fick lida även under socialdemokratiskt styre - folk glömmer fort.

Rätt till ett privatliv

Givetvis har inget av de etablerade partierna något att hämta överhuvudtaget vad gäller rätten till ett privatliv, budbärarimmunitet och rättssamhället - här gäller enbart Piratpartiet - och det i den kanske viktigaste frågan enligt mitt sätt att se...
(lista härifrån)

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten
(anti)FeminismIped-lagen


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om valet 2010, Piratpartiet, , , , , , , , , , , , , , , Skånskan, GP, SvD, SSv, DN12, AB1

12 juni 2010

Svenska (roliga) polisfilmer?

Kommissarie Späck har haft premiär, de flesta tycks vara överens om att den är ganska kass och att det ändå var en fräsch idé att göra en parodi på de svenska polisfilmerna av typen 'Den nakna pistolen'.

Men behövs det parodier?

Med intriger om datorspelande ungdomar som halshugger t-banepassagerare med samurajsvärd (”Beck 2 – Spår i mörker”, 1997) eller om ett brottsgeni som i åratal arbetar förklädd till städare på Ystad polisstation för att kunna hämnas på polisen som satte dit honom (”Wallander: Mastermind”, 2005) måste man fråga sig: Behöver vi en parodi på svensk polisfilm? Är det inte bara skrattmaskinen som fattas på ljudspåret till de tidigare filmerna?
(Källa.)

Ja, det kan man fråga sig. Jag tillhör de som är långt ifrån imponerade av den osinande strömmen av svenska polisfilmer.

Svenska snutfilmer

Bästa polisserien?

Givetvis står 'Mannen på taket' i en särklass - men det är en ren långfilm. Van Veeteren har fått 2,8 i medel och har ett par avsnitt av mycket hög klass. Givetvis måste nämnas 'Graven'(++++) där serien tyvärr tappade de sista avsnitten, men var grymt potent underhållning innan.

Beck och Wallander...

Dessa seriesnutar som numera är parodier på sig själva. Jag gillade dock de tidiga(re) Beckfilmerna med Gösta Ekman i huvudrollen som Martin Beck, och en alltid utmärkt Rolf Lassgård som den lynniga Gunvald. Här följer man böckerna som sprudlar av genuin livskraft istället för dussinbjäfset som TV4 kokade ihop med Peter Haber i huvudrollen. Enda ljuspunkten är Ingvar Hirdwall som den underbara grannen - han med "stänkarna"!

Sämst?

Irene Huss är bland det sämsta jag sett faktiskt, genuint uruselt och 2008 års svenska bottenapp!
Ofta, påfallande ofta så präglas produktionerna av teatralisk och usel närvaro. Detta gäller inte minst äldre serier som man vill minnas som bra - i mer vuxen ålder så håller de inte måttet.... Tyvärr.

Kvinnor gör bättre filmer!

Dels tror jag att det i mångt och mycket handlar om att det är ganska mycket dokumentärer som görs av kvinnor - och dokumentärer får ofta högt betyg av mig. Men kvinnors filmer handlar också i stort sett alltid om någon typ av drama; drama-komedi, eller rätt och slätt drama. Jag tilltalas av det snarare än dumma polisfilmer som det går tretton på dussinet...

Mer om...

Film
Kultur
Filmrecension
Upphovsrätten
TV-Tipset
oscarsgalan


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , HD123, Kuriren1, VT1, NT1Norran, FB, AB12, DT1, SMP, DN, Ex1NSD

Joe Bonamassa (spelar Led Zeppelin)

Oj, vilken start på en seg och blåsig dag... :o)


Wow! Och när vi håller på så varför inte en cover till?Glad och bluesig (blåsig?) lördag på er!

Mer bra (klassisk, bluesig) gitarrock


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Vissa kulturyttringar är för mycket!

Att jag inte pallar med vissa kulturyttringar är knappast någon överraskning för de flesta som känner mig, men det finns en del som jag verkligen avskyr och fascineras av.

Claes Eriksson!

Expressiv dans och performance art är två av dem. Båda ger mig oerhört starka vibbar av de sjukaste (och roligaste) Galenskaparskapelser.

Geni

Claes Eriksson anser jag vara ett av vår nutids stora genier vad gäller humoristiska alster. Inte bara vad gäller rena gapflabb utan genomarbetade kommentarer till samtid och samkultur. Politik och samhälle blandas i en salig mix av kultur och lyteskomik.

Under pseudonym?

Jag var tvungen att både två och tre gånger titta efter vem som skrivit artikeln 'Jubileum med is och tårta' om det var nämnde Claes Eriksson, men inte.
Hela artikeln andades extremt pretentiös kulturdynga, men det var några bitar som stod ut än mer:
Tanya Mars (Kanada) desto mer självisk där hon ensam tronar över det sakralt uppdukade långbordet och retsamt äter lite här, lite där. 34 olika tårtor, fladdrande ljus och höga travar med assietter. Ingen får smaka, bordet plastas till sist över av Tanya som vill ha alla tårtor för sig själv.
..
Melati Suryodarmo (Indonesien) är både hjälplöst objekt och sirlig danserska. Som i hennes tidigare verk finns det en skulptural stillhet då hon rör sig i höga stilettklackar på en yta av smörpaket. Nedkletad blir hon sittande innan hon träder tillbaka.

"..rör sig i höga stilettklackar på en yta av smörpaket"

Ja, herregud - den hade inte ens mäster Eriksson kommit på! Men kanske är det bättre med sådana kulturyttringar än att skriva om ("uppdatera") klassiker till modern tid?
Inavel, bidrag och fantasilöshet - är det utmärkande för dagens kultur? Eller har det alltid varit så?

Tidigare nämnd

I inläggen:
Vill också passa på att påpeka att mitt förra inlägg heter 'Galenskaperna kring medicinpatenten' och inte 'Galenskaparna kring medicinpatenten'... ;o)


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Galenskaperna kring medicinpatenten

Medicinpatent är skadliga

Att patent på läkemedel, så kallade medicinpatent, har många negativa effekter är allmänt känt.

  • Medicinpatent gör att hundratusentals människor i fattigare länder inte har råd med läkemedel de behöver, fastän läkemedlen finns och skulle kunna rädda deras liv.
  • Medicinpatent snedvrider hur forskningsresurserna används, eftersom det är lönsammare att lindra välfärdssjukdomar än att bota fattiga från malaria.
  • Medicinpatent gör att läkemedelskostnaderna i sjukvårdsbudgeten blivit en gökunge som oupphörligt växer år från år, och som politikerna inte har någon makt över.
(Källa.)

Och detta understryks ganska bra av en viktig debattartikel om hur patenten faktiskt motverkar utveckling (som om det egentligen är något nytt... )
Redan 1969 visade professor Arvid Carlsson, senare Nobelpristagare i medicin, att vissa medel mot hösnuva och liknande besvär påverkar upptaget av signalsubstansen serotonin i hjärnans nervceller.

Kunde vanliga allergimediciner därför hjälpa mot depressioner? Han föreslog kliniska tester för att avgöra frågan. Ett av de preparat Arvid Carlsson nämnde var klorfeniramin, utvecklat av företaget Schering. Medlet såldes sedan länge receptfritt i flera länder under namnet Polaramin och hade inte några kända allvarliga biverkningar. Med kompletterande kliniska tester hade det gått att inom några år avgöra om substansen var användbar också som psykofarmaka. Men Scherings direktörer sa nej. Varför? Patentet för substansen höll på att gå ut, det fanns inga monopolvinster att se fram emot. Schering satsade i stället, som konkurrenterna, på att utveckla och testa varianter av de redan befintliga, lovande preparaten. Det skulle dröja över 15 år innan Arvid Carlssons upptäckt gav hjälp och lindring.

(Källa.)

Rösta vettigt 2010

Rösta på Piratpartiet

För privatlivet och framtiden, mot dåtid, patent och upphovsrätt

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten
(anti)FeminismIped-lagen


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om Piratpartiet, upphovsrätten, kultur, sharing is caring, , ,

10 juni 2010

200 000 besökare!

Whohooo! För att vara en riktig blandras bland bloggarna så är det kul att ha så pass mycket besökare! Tyvärr missade jag med sisådär 56 pers.

200 000 st!

Nu tar jag sats på en halvmiljon! Om två år kanske, 2012?


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

8 juni 2010

Inbäddad Wave?

Alltså från min publika wave, se detta som en liten tekniktest bara. Kan väl nästan ses som en slags chat?

6 juni 2010

Helt galen trummis!

Hahaa, någon har uppenbarligen inte tagit sina tabletter i morse...


Men samtidigt så fungerar han ju - kanske att timingen har lite att önska - men idag handlar det om att stå ut - och det gör han onekligen! :o)

ZZ-Top abstinens?

Jo, så här skall det låta när Billy Gibbons trakterar instrumentet - Beard på trummor får ursäkta, men det var roligare att se den andra killen... ;o)//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. Tack för tipset kk!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...