6 jan. 2010

Filmbolagen och Bono goes nuts!

Filmbolagen kräver att man sätter stopp för prostituerade och deras bordeller/lägenheter! Nej, så var det ju inte - det handlade om fildelning.
Oops, jag gjorde fel - förstår filmbolagen sitt? Hmmmm... Jo, jag håller med andra - det är maffiafasoner och inget annat!

Bono?

Till skillnad från många av mina bloggkollegor så har jag aldrig haft något direkt positivt att säga om Paul David Hewson(Bono) - eller det övriga bandet. De hamnar inte på min personliga lista över stora band som kan fullmata en bestofCD utan utfyllnad. Pretentiös och uppblåst med sin egen storhet är väl mina första reaktioner när jag hör namnet 'Bono'.

Skit i det blå skåpet

Att nämna Kina som ett föregångsland för att kunna övervaka medborgarna för att komma åt fildelning så att inte de fattiga musikerna får svälta - eller ännu värre - ta ett riktigt jobb...
WTF?? 'Skäms lobbyföretag!' och 'Förljugen skivbransch'...

Mer om...

Läs gärna mina andra inlägg 'Upphovsrätten' och 'För övrigt anser jag att skivbolagen bör läggas ner', missa inte heller den sanslöst välgjorda filmen 'Film om copyright'.


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om Piratpartiet, upphovsrätten, kultur, ipred-lagen, ipred, sharing is caring, , , ,  SvD1  Opassande, O Swartz, SFL, 之乎者也

6 kommentarer:

 1. Du har tydligen inte heller läst originaltexten, Bono framhåller inte Kina som ett föregångsland!

  SvaraRadera
 2. Hur tolkar du
  "We’re the post office, they tell us; who knows what’s in the brown-paper packages? But we know from America’s noble effort to stop child pornography, not to mention China’s ignoble effort to suppress online dissent, that it’s perfectly possible to track content."


  ?


  //Zac

  SvaraRadera
 3. "ignoble effort to supress online dissent" kan väl inte tolkas som att den citerade framhåller det som ett föredöme?

  SvaraRadera
 4. Zac var säger Bono att Kina är ett föregångsland? Snarare så dissar han ju Kina och Operatörerna för att de DÄR minsann kan filtrera och blockera!
  De stöder alltså en diktatur men påstår att det inte är tekniskt möjligt här.
  Sen kan man fråga sig hur man övervakar medborgarna genom att man blockerar illegala kommersiella siter från åtkomst? Nej väx upp...

  SvaraRadera
 5. Jag tycker fortfarande inte att jag har fel. Han nämner Kina (Nackskottsnationen) som ett föredöme i att konsten att kunna övervaka.

  Det borde slå honom, som alla någorlunda tänkande människor att dylika försök till att stävja piratkopiering endast kan "lösas" med ett abnormt övervakningssystem, såsom Kinas jakt på oliktänkande och USA's på perofiler/terrorister.

  Rättsäkerhet, kommunikationsfrihet, brevhemlighet mm är ingenting som biter på en stackrs musiker (läs skivbolag) som kanske(?) förlorar pengar.


  //Zac

  SvaraRadera
 6. Du har tydligen inte heller läst originaltexten, Bono framhåller inte Kina som ett föregångsland!

  SvaraRadera

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...