Fortsätt till huvudinnehåll

Mona och V skrämmer bort MP-röster?


Läste ett intressant och läsvärd artikel på Newmill, i korthet går den ut på hur MP växer fram som ett intressant objekt för alla liberaler, men hur samarbetet med S och inte minst V skrämmer dessa från att på allvar lägga sin röst på MP. Den tar också upp Maria Wetterstrands starka framtoning och trovärdighet som partiledare.

Mest trovärdig?

Och skall jag vara ärlig så tror jag faktiskt att Wetterstrand hade slagit även Reinfeldt om det inte vore för de förtroendebonuspoäng som han får som sittande statsminister...

Jag med!

Det slår mig att jag har precis samma erfarenheter som artikelförfattaren - de verkar inte riktigt vara vara det teknikfientliga lusekofteparti de har varit - men två platser bort lurpassar Ohly vilket skrämmer skiten ur de flesta/alla liberaler. Även tålamodet och förtroendet för Mona är av naturliga skäl ganska bristfällig.

Många liberala vänner har efter alliansens förment liberala partiers totala härdsmälta på integritetsområdet sneglat allt oftare på MP som är starka i just de frågorna, starkast efter Piratpartiet - som bör få din röst 2010 om du slår vakt kring de mest grundläggande värdena i vår demokrati.

Skamfläcken

Men framför allt är det i frågan om övervakningssamhället som alliansen har svikit. De partier som så vältaligt brukade tala om individuell frihet och begränsad statsmakt röstade plötsligt för mer övervakning, mer avlyssning och mindre frihet på nätet. Det är inte bara sakfrågorna som har förskräckt många liberaler, det har även metoderna gjort. Det sätt som flera fritänkande och uttalat FRA-skeptiska riksdagsledamöter piskades in i leden och tvingades att offentligt förödmjuka sig har satt djupa spår.
Detta är utan tvekan den enskilda fråga som spätt på mitt eget politikerförakt eller kanske t o m demokratiförakt absolut mest. Det är en skandal av enorma mått att detta skett överhuvudtaget.
En skamfläck.

Utveckling

Jag skrev för två år sedan att jag förmodade "att för de flesta liberaler så innebär socialistparti-stämpeln en automatisk diskvalificering. De liberala vänner jag har skulle aldrig ens tänka tanken. Och det oavsett hur MP positionerar sig, skulle jag tro."
Jag hade fel, de har snabbt under Wetterstrands ledarskap tagit stora steg framåt. De känns idag som ett gediget parti - dock med interna slitningar, som alla partier. Att göra upp med EU-fientligheten på det starka och modiga sätt som gjordes gör i alla fall mig oerhört imponerad.

Feminismen?

Här har vi ett område som iofs skrämmer skiten ur mig när det gäller MP. De har uppträtt moralistiska och sexfientliga i ett antal frågor - men varför skulle inte även de drabbas av den allomgivande genussjukdom som sveper över landet?
T ex uttryckt i dumflirten med tokfeministerna när Peter Eriksson på fullt allvar föreslog omvänd bevisbörda vid misstänkta våldtäktsfall... :-O

Mer om...//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , Piratpartiet, övervakning, privatliv, Politik, Boströmssamhället, , ,

Kommentarer

 1. Alliansens agerande är helt normalt - för kapitalistlakejer. Eller snarare fascistlakejer, eftersom USA sprängt ner sina egna skyskrapor.
  Dom måste tro vi alla är tekniska idioter.
  Kanske är alliansens medlemmar det, jag har aldrig sett så mycket ynkedom och avskrap samlat på ett ställe. Landsförrädare.
  Det är inte direkt Sveriges fornstora dagar vi ser, nutiden manifesteras i överfallet på ett av världens fattigaste länder.
  Jag skulle inte ta i MP med tång, eller något parti som deltagit i någon sorts hets av sexuellt eller annat slag. Sådant som fick Tysklands befolkning att tappa allt förnuft, och all frihet. I dagens Sverige är det sex som är snuskigt, inte pantlånare. Alltså börjar man avskaffandet av medborgeliga rättigheter med att hetsa mot diverse sexuella riktningar.
  I själva verket kan jag inte tänka mig att placera några personer i den värda församlingen (?).
  Utom övetygade och principfasta patrioter, gärna med kommunistiska/anarkistiska förtecken.

  SvaraRadera
 2. Tja, alla tankar är tillåtna! :o)

  Men vad är det för fascistiskt med att spränga skyskrapor medelst flygplan?


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Jag tror att vi kommer att få omvärdera miljöpartiet, och de kan möjligen få problem i nästa val. Orsaken är Climategate-skandalen, där det visat sig att "klimathotet" (mp:s profilfråga) manipulerats fram via forskningsfusk. 160 MB mail och filer från CRU (närstående IPCC) röjer 1,5 decennium av fusk, manipulation och mörkläggning. Särskilt allvarligt anses läckt programkod till klimatmodeller vara, som riggats för att ge "önskvärt" resultat.
  Svensk gammelmedia försöker ignorera skandalen som rubbar hela klimatpolitiken de satsat så hårt på. Kommer inte att funka. Inte i nätets era. Climategate exploderar just nu - senaste dygnet tiodubblades antal googleträffar på det.

  --Ahrvid

  Ps. Bra siter för info:
  http://www.theclimatescam.se
  http://www.wattsupwiththat.com
  http://camirror.wordpress.com
  http://bishophill.squarespace.com/blog/2009/11/23/still-finding-cru-issues.html

  SvaraRadera
 4. Tack Ahrvid. Har med stort intresse skummat de senaste avslöjandena, men inte i detalj. Har aldrig varit särskilt imponerad av klimatvetenskapen och den hysteriska mediadebatten - däremot ser jag vinster i att faktiskt ta det lite mer varligt med moder natur.

  Det blir intressant att följa vad mer det är för avslöjande som kommer.


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Klimatvetenskap och miljövetenskap vi kanske ska skilja på det? Som om politikerna skulle kunna hindra att temperaturen höjs... Nu menar jag samtliga partier. Uttalanden som nu fixar vi det (klimatmötet) hörs från centern. Vi kan knappast ändra det faktum att vår planet bildats, slits och dör. Men det betyder inte att vi ska strunta i miljön? Vi är satta som förvaltare på denna planet och vi bör ta det mycket varligare med Moder Jord. Så snälla försök inte vända helt på debatten. Det är intressant att följa upp avslöjanden som kommer. Men dessa avslöjanden bör också granskas.

  SvaraRadera
 6. Läst om Climategate?

  Ganska ruskig läsning om hur snurrigt allt kan bli...


  //Zac

  SvaraRadera
 7. Mer ruskig läsning...
  googla på klimatskurk Exxon mobil.
  Det finns spekulationer åt alla håll och kanter. Men fakta kvarstår, USA och Obama är inte speciellt intresserade av klimatmötet som ska äga rum. Han Obama, ska istället ta emot fredspriset och göra en kort visit på klimatmötet dessförinnan. Efter emottagandet av fredspriset, så avstår han ifrån att åka tillbaka till klimatmötet. Hm Obama fredspris...

  SvaraRadera
 8. Jag tror att vi kommer att få omvärdera miljöpartiet, och de kan möjligen få problem i nästa val. Orsaken är Climategate-skandalen, där det visat sig att "klimathotet" (mp:s profilfråga) manipulerats fram via forskningsfusk. 160 MB mail och filer från CRU (närstående IPCC) röjer 1,5 decennium av fusk, manipulation och mörkläggning. Särskilt allvarligt anses läckt programkod till klimatmodeller vara, som riggats för att ge "önskvärt" resultat.
  Svensk gammelmedia försöker ignorera skandalen som rubbar hela klimatpolitiken de satsat så hårt på. Kommer inte att funka. Inte i nätets era. Climategate exploderar just nu - senaste dygnet tiodubblades antal googleträffar på det.

  --Ahrvid

  Ps. Bra siter för info:
  http://www.theclimatescam.se
  http://www.wattsupwiththat.com
  http://camirror.wordpress.com
  http://bishophill.squarespace.com/blog/2009/11/23/still-finding-cru-issues.html

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England