Fortsätt till huvudinnehåll

Solklar diskriminering!

Pelle Billing sammanfattar förtjäntsfullt Per Ströms debattartikel i Expressen så här:
 1. Att det numera kan räcka med att någon skriker “det måste bli en kvinna” för att det ska bli en kvinna på en ledande position.
 2. Att vi har könshysteri i Sverige istället för att titta på kompetens när en tjänst ska besättas.
 3. Att vi driver det omöjliga projektet att ha 50/50-fördelning av män och kvinnor på alla positioner i samhället.
 4. Att feminism och jämställdhet kommit att betraktas som samma sak.
Debattartikeln handlar om utnämningen av Cecilia Malmström till ny svensk EU-kommissionär - ett utmärkt val om det inte vore för att man började med att utesluta alla män ifrån urvalsprocessen. Som så vanligt idag så har det blivit ett mantra om "en kvinna på posten". (Det är inte postorderbrudar från öststaterna man pratar om.)

Oskyldig

Ingen skugga över Cecilia Malmström, hon kommer säkert att göra ett alldeles utmärkt jobb nere i Bryssel, hon kan dessutom inte rå för att hon råkar ha blivit född med det kön som hela tiden prioriteras i statsfeminismens allra galnaste land - Sverige.

Till skillnad från statsfeminismen så anser inte vi antifeminister att vare sig skulden eller kompetensen sitter i könet... 

Något är snett

Nu måste väl människor börja reagera över hur uppenbart lite som feminismen har med jämlikhet och rättvisa?

Mer om...//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , SvD123456789, Ex1234, AB1, DN1, HD, UNT1, SR123, SVT12 Andra har också kommenterat

Kommentarer

 1. Männen har ju hittills bestämt och inte har det blivit bättre med jämställdheten trots varannan i riksdagen.Fortfarande tjänar männen mer och fortfarande sitter det mest män i bolagstyrelser.

  I EU behövs det verkligen mer kvinnor. Varje minut dör en kvinna för att hon blivit gravid. Var sjunde gör det i sviterna av en olaglig abort. Kvinnor får inte bestämma över sin kropp och sexualitet, preventivmedel är förbjudna. Det händer också bland länderna i Europa, tex
  Malta, Nordirland, Polen. harman inte makt över sin kropp har man inte heller makt över sitt liv. Så mer kvinnor behövs i alla beslutande församlingar för att frågan ska prioriteras.

  Men det är konstigt , så fort en kvinna tillsätts pratas det om kvotering och kompetens. Det gör det aldrig när en man blir vald, för han är mest kompetent pga sitt kön.

  SvaraRadera
 2. Nej, för att jag är emot tokfeminismens alla dumma upptåg och järngrepp över det politiskt korrekta kulturlagren i Sverige så struntar jag i könet på de som väljs - jag förutsätter att man faktiskt inte diskriminerat och förfördelat när man skall tillsätta en tjänst. Sedan är det oberoende av hudfärg, religion eller kön.

  De enda som är helt besatta av att dela upp mänskligheten oavbrutet i könstillhörighet är faktiskt feministerna. För min del räcker det med komptenta - icke kompetenta.

  Att prata om 50-50 och sedan jobba järnet för att jämna ut den historiska manliga arvsynden... Nä, det kommer aldrig någonsin handla om jämlikhet i min bok.

  Att det finns en massa jobb för att se till att sekulärisera (!) länder tvivlar jag inte ett ögonblick på - för det är i länder där religionen har järngrepp som kvinnor uppenbarligen förtrycks. Vi är världens minst religiösa land - och det mest jämställda... Ingen direkt överraskning där.

  Kvotering - tre av tre är ganska övertydligt - nog hade det varit dags för en karl?? (*)

  (*) Och nej, det är dags för den som har bäst kompetens - inte som har rätt kön i första hand. Kvotering är faktiskt bara ett annat namn på diskriminering, det handlar bara om vilket håll man ser den på - från tokfeministernas håll eller från de diskriminerade och de som ser klart på frågan - utan könsglasögon på sig.


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Men vi är ju uppdelade nu? Inte är det feministernas fel? Männen dominerar stort inom EU. Det trots att befolkningen inom EU länderna består av fler kvinnor.

  Arbetarklassen likaså, den är nästan inte representerad inom EU. Det är inte servitrisen eller muraren som får chansen. Läste en bra artikel "EU är inte folkets union" och det stämmer. För folket består av kvinnor och män likväl som av arbetare och akademiker. Det är en viss typ av människor som tar sig dit oavsett om de är män eller kvinnor. Så fler kvinnor löser inte allt.

  SvaraRadera
 4. Jag kopierar mig ifrån (PP)olitisk korrekthet?

  ..varför inte försöka fylla kvoterna av bl a:

  * 10% homosexuella
  * 3,5% semiveggon
  * 13, 8% födda utomlands
  * 33% överviktiga
  * ~35% är för dödsstraff
  * 11% som lider av fetma
  * 40% mjölkdrickare

  Jag kan fortsätta ett tag, men det blir lite tråkigt... men jag måste i alla fall ta med de stora infallsvinklarna här i livet:

  Religionen!
  Givetvis alla kristna, katoliker, muslimer , frikyrkliga, buddhister, judar, hinduer och vi får inte glömma modern asatro traditionell samisk schamanism.
  Drygt 70% av befolkningen är också medlemmar i svenska kyrkan.

  Politisk tillhörighet
  Shit, glömde faktiskt att vi kanske borde ha lite politiska infallsvinklar också...

  * 25,5% M
  * 7,8% FP
  * 6,3% C
  * 4,6% KD
  * 33,7% S
  * 9% MP
  * 5,9% V
  * 4,6% SD
  * 1,7% PP

  (Tyvärr ser det ut som om icke-piratpartister skulle dominera Piratpartiet... )
  Mer!
  Sedan har vi musiksmak, den eviga frågan om blondiner vs brunetter, psoriasis, fotbollslag, de som kramar tandkrämstuben på mitten, tatueringar, bilmärken, håravfall, inkomster, skostorlekar, fördelningen i geografin och inte minst sådana som är för/emot svininfluensavaccinet!
  Jag har inte glömt något eller någon?
  Vikt o längd givetvis!
  Män - 179,5cm och 81,9kg
  Kvinnor -165,5cm och 66,7kg
  It's the competence stupid!
  Att försöka uppnå 50-50 ifråga om könsfördelning har absolut inget inneboende självändamål överhuvudtaget, förutom möjligen att tillfredsställa ett konstruerat behov hos en (galen) politisk intressegrupps nackgrepp på den politiska agendan.
  Kompetens och kvalifikationer
  Jag personligen skiter, och har alltid skitit i vad någon har mellan benen. Har man kompetensen och bäst kvalifikationer så är man alltid den bästa för platsen. Undantaget är givetvis när jag letade efter en partner, då var onekligen innehållet mellan benen av oerhörd vikt... ;o)
  Diskriminering!
  Att neka någon p g a av kön är alltid diskriminering - oavsett kön - ALLTID!
  Nu vet jag att feminister är oerhört könsbesatta och inte bryr sig så länge det är män som blir förfördelade - och det är också precis därför jag är antifeminist.


  //Zac, som bara säger "it's the competence stupid!"

  SvaraRadera
 5. Om vi tittar på verkligheten, så dominerar männen stort. Vi kan ju titta på den. Det måste bero på att de innehar större kompetens? Varför har de annars hamnat där? Hur blir det då med skulden och kompetensen, den sitter ju enligt dig inte i könet? Men skulden är det enda som blir över åt kvinnorna...Männen har ju uppenbarligen monopol på kompetensen i annat fall så satt de inte på sina positioner...Det är i många fall dessa män som avgör vilka kvinnor de vill ha med i spelet.

  Mvh
  Lisbeth

  SvaraRadera
 6. Shit, mitt jättelånga svar försvann... :(

  Men är det 50-50 av de sökande?


  //Zac

  SvaraRadera
 7. Är det 50-50 när EU:s nya president utses? Det sker inte genom allmänna val, utan är en uppgift för Reinfeldt och hans i huvudsak 26 manliga kolleger. Hur troligt är det att det blir en kvinna? Inte troligt alls.

  SvaraRadera
 8. Måste erkänna att Per Ströms sätt att resonera förbryllar...
  Hans slutsats att Sverige inte är ett normalt land, måste betyda att det är normalt att i de flesta övriga EU länder kommer inte en kvinna på tal.

  "De som brinner för jämställdhet struntar i kön "Då kan det mycket väl råka bli personer av samma kön flera gånger i rad". Fast det är alltså onormalt om dessa personer är kvinnor. Då har det skrikits.

  Normalt är det däremot med gubbvälde inom EU? och det är märk väl slumpen som har avgjort detta.

  Kan inte låta bli att förfasas över vad slumpen ska göra nästa gång!

  SvaraRadera
 9. "Slumpen" har sett till att en man äntrar "högsta" tronen och att en brittisk baronessa får ännu fler fina titlar dvs. hög representant för EU:s säkerhets och utrikespolitik, samt att hon blir vice oredförande i EU-kommissionen.

  Är det slumpen? Nej kritiken har varit hård, tydligen så går det inte att bortse från att det faktiskt är normalt att en kvinna vals. Tydligen har övriga EU delvis påverkats av Sverige "statsfeminismens galnaste land".

  Skrev tidigare "Dessa män väljer i många fall vilka kvinnor de vill ha med i spelet". Nu har de valt en brittisk baronessa.

  Instämmer alltmer i "Dalademokratens" artikel "EU är inte folkets union" !

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 10. Sveriges helgalna nuvarande inställning till kvotering har gudskelov inte spritt sig något vidare. Däremot synen på kvinnor i flera länder lite medeltida, lustigt nog så korrelerar det med dels katolicismen och hur pass religiöst landet är...

  I de länderna förvägras de flesta kvinnor att göra karriär, vilket givetvis gör att den absoluta majoriteten dugliga oftast är män. Så är också fallet här i Sverige eftersom det ofta tar 30-40år innan man hamnar i de positionerna - således blir det en eftersläpning på 30-40år.

  Det är inget tvivel att kvinnorna inte kommer ta över om några år, med tanke på hur det ser ut på mellanchefsnivån, högskolorna etc. Men det bryr sig inte tokfeministerna om... Där skulle man kunna göra ett jämställdhetsarbete som ger resultat - om det nu är fördelaktigt.

  Själv bryr jag mig inte det minsta om vår statsminister har vagina (såvida den inte sitter på Mona Sahlin) eller penis. Det är omigen bara feministerna som mäter allt i könstillhörighet - jag och alla andra vettiga ser hellre på dugligheten...


  //Zac

  SvaraRadera
 11. Vad kallar du detta då, missnöjda röster, vi får inte verka gammalmodiga inom EU. Spekulation från min sida! men visst kom de ovanligt bra och snabbt överrens om vilka kandidater som skulle väljas. De som annars kan bråka om längden på gurkor och annat trams. Själv så skulle jag kalla det kvotering. Sätt en kvinna på posten men inte en alltför stark karaktär.

  De är lite väl tama dessa kandidater hörs röster nu säga. Röster som undrar om Obama kommer att vända sig till dem, eller kommer han att välja Nicolas Sarkozy och Angela Merkel istället. Det får tiden visa om det är spekulation eller inte. Hur ser du och "alla andra vettiga" på detta? Jag menar då naturligtvis dugligheten, är det inte lite märkligt att man väljer i många ögons "tama" kandidater? Om vi bortser ifrån penisar och vaginor alltså...

  SvaraRadera
 12. De som sitter på den verkliga makten syns mycket sällan - det är oftast nickedockor som får verkställa. Annars kan det också vara positioner utan reell makt.

  EU är inget direkt demokratiskt mönsterfall. Den minsta lilla insikt hur de arbetar gör att man tappar en liten bit av tron på detta "demokratiska projekt"... :o(

  Men det är det bästa vi har, så arbetet med att förändra måste göras inifrån - och det måste fortsätta med oförminskad kraft! Därför är jag så kluven till den nya konstitutionen - den är obehaglig på vissa vis, men vi kan inte heller bortse från den utveckling som också finns - och måste finnas, eftersom vi inte kan ha det som det var innan heller.

  Mer demokrati, mer genomlysning och öppenhet.


  //Zac

  SvaraRadera
 13. Ja eliten syns mycket sällan eller inte alls. Nickedockorna (politikerna) är deras lakejer. Positioner utan reell makt skapas för skenets skull. Vi blir nöjda i nuläget med en kvinna, utan att fundera nämnvärt över varför hon valts, av vilka hon valts och i vilket syfte. Vi är robotliknande nickedockor lätta att spela med. Mer "demokrati, mer öppenhet mer genomlysning stämmer det med jättekolossen EU? Reinfeldt har anklagats just för att just öppenhet fattats i denna process. "Demokrati" kan heller inte vara att folket tvingas rösta om när svaret blir "fel". Konspirationsteorier växer och frodas. Ingen rök utan eld brukar man säga.

  SvaraRadera
 14. Vi blir nöjda i nuläget med en kvinna, utan att fundera nämnvärt över varför hon valts, av vilka hon valts och i vilket syfte."

  Varför hon valts - för att hon är kvinna
  Av vem - människor som i första hand väljer henne för att hon är kvinna
  Syfte - att välja en kvinna i första hand

  Du ser inte de tre felen i de tre punkterna ovan ovan?


  //Zac

  SvaraRadera
 15. Ja inte är det troligt att eliten blivit feminister.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 16. "Slumpen" har sett till att en man äntrar "högsta" tronen och att en brittisk baronessa får ännu fler fina titlar dvs. hög representant för EU:s säkerhets och utrikespolitik, samt att hon blir vice oredförande i EU-kommissionen.

  Är det slumpen? Nej kritiken har varit hård, tydligen så går det inte att bortse från att det faktiskt är normalt att en kvinna vals. Tydligen har övriga EU delvis påverkats av Sverige "statsfeminismens galnaste land".

  Skrev tidigare "Dessa män väljer i många fall vilka kvinnor de vill ha med i spelet". Nu har de valt en brittisk baronessa.

  Instämmer alltmer i "Dalademokratens" artikel "EU är inte folkets union" !

  //Lisbeth

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England