Fortsätt till huvudinnehåll

"Vi blir allt dummare"

"Vi blir allt dummare"
(Källa.)

Japp, den tror jag på - och jag har...

Tre bevis!

1
2
3


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

 1. Intressant!
  Om hjärnan är en sambandscentral likt en data så är det inte så märkligt. Datorer och telefoner blir allt mindre och mindre. Men betyder det att de får mindre kapacitet eller inte är funktionsdugliga? Nej snarare tvärtom det går framåt. Varför denna rusch efter allt mindre elektronik?
  Tycker att denna forskning stämmer överrens med tänket, att det finns något utöver hjärnan att utforska. Vetenskapen är inte så dum den ;) Hjärnan kanske inte är allt, hur hjärna vi än vill TRO det.

  SvaraRadera
 2. Hm artikeln nämner Buddha... Skulle tro att Buddha kopplade bort hjärnan och att andra funktioner tog över i djup meditation i Beta, Alfa Thetavågor. Medvetandet kan kopplas ur ju djupare vi går. Men tänka det kan vi ändå och det klarare. Det trots eller på grund av att hjärnan är i viloläge. Det sägs att storleken inte har någon betydelse (antar att det är hjärnan man syftar på då) ;)

  SvaraRadera
 3. Vi är obelästa, ointresserade och allmänt korkade numera - det tror jag på. Ingen vidare positiv utveckling där inte...


  //Zac, som kunde dragit iväg en fjärde länk till Blondinbella också - om nu hon finns på riktigt... ;o)

  SvaraRadera
 4. Nej "blondinbella" finns inte på riktigt. Hon är mörkhårig numera. Denna korkade värld anser att kunskap sitter i hårfärgen och att mörkhåriga är klokare. Så vi kanske ska odla långt mörkt hår om hjärnan krymper.

  Är vi obelästa, ointresserade? Det studeras som aldrig förr. Fast vad studerar vi gamla dogmer och vidskepelser? Historien t.ex. hur mycket stämmer av det vi får lära oss? Olika konspirationsteorier växer och tar fart. De når t.om. politikerna. Det tyder på att människor inte längre köper vad som helst. Så jag tror på en positiv utveckling...

  SvaraRadera
 5. Skillnaden är väl att förr så var det de med makt som kunde styra människor - nu låter de sig styras av virrhjärnor på internet... :o\


  //Zac

  SvaraRadera
 6. Nja människor med makt styr fortfarande med sina officiella förklaringar. Ta vänsterpolitikern som darrande på stämman tog tillbaka sina funderingar kring 11 september. Inte var det några virrhjärnor på nätet som fick honom att ta tillbaka dem. Virrhjärnor menar du sanningsrörelsen eller Piratpartiet? Det är mycket som florerar på nätet att ta ställning till. Trodde att du gillar internet...;)

  SvaraRadera
 7. Jag gillar nätet - den är den enda vägen framåt i mängder av frågor. Jag har bara sakterliga tappat tron på människors förmåga att ens vilja förstå själva...


  //Zac

  SvaraRadera
 8. Hm... intressant. Men om hjärnan började minska för 3000 f.Kr. så borde både Sokrates, Budda och Salomon var hyffsat korkade med tanke på att de levde på 500-talet f.Kr respektive runt 1000 f.Kr. Vilka händelser 3000 f.Kr vittnar om intelligens? Vi har Ötzi, ni vet, den där värstingen till isman de hittade i Alperna för några år sedan. Han hade fått duktigt med stryk efter att ha bråkat med fel personer. Inte så smart kanske.

  Vi ser hur den första faraon i Egypten börjar styra och ställa och får folket att behandla honom som en gud. Ingen verkade genomskåda den bluffen på några tusen år.

  Mahabharata-eposet beskriver ett krig som kan tolkas som det första kärnvapenkriget. Man måste vara smart för att konsturerar kärnvapen men mindre smart för att använda dem.

  Några av de största högkulturerna låg i startgroparna och jag får väl erkänna att jag är mäkta imponerad över vad de ytligt sett förmådde.

  Sedan vet jag inte om man kan dra slutsatsen att man är dummare för att man har en mindre hjärna. Eller är det alltid så i naturen, mindre = sämre? När det gäller teknik så ser vi ju hur den blir mindre och mindre men mer optimerad. Men man kan kanske inte göra den jämförelsen?

  Jag måste slå ett slag för filmen "Idiocracy"
  http://www.imdb.com/title/tt0387808/
  Det är en amerikansk komedi (normalt sett brukar sluta intressera mig för filmen redan efter "...amerikansk komedi...") som faktiskt är rätt tänkvärd.

  MVH / Mats F

  SvaraRadera
 9. Veckans roligaste kommentar, nej fan! Månadens! :o)

  Och det är sant...


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Filmrecension: Jumper

+ Underkänd , näe, detta är inget att hänga i granen - undvikes som pesten! ' Jumper ' zzzzzzzzzzz... *vaknar* Åhh, jag som tänkte skriva en liten recension... En film om en ung pojke som upptäcker att han kan teleportera sig fram och tillbaka i rummet, han är en s k "jumper"; dock så upptäcker han att det finns en organisation som gör allt för att förgöra alla jumpers. Dumunderhållning! Hål som elefanter springer igenom på höjden, dumunderhållning i dess allra, allra sämsta betydelse. Hayden Christiansen måste onekligen tillhöra sin generations absolut sämsta skådisar. Filmen är riktigt tråkig, dock med häftiga effekter och en grundhistoria som borde kunna ge filmen en chans att i alla fall ta sig över den normalt redan låga ribban för dum serietidningsaction, men nej - filmen är en riktig plåga att ta sig igenom... zzzzzzz *somnar igen* *risk för whiplashskador* //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en rikti

co2 per kalori - Kostdoktorn excellererar

Jag använde mig för någon vecka sedan i ett inlägg, ' Vafaan - tjock av frukt?? ' av Kostdoktorns utmärkta genomgång kring sockerinnehåll i olika varor: Nu har kostdoktorn igen krossat lite illusioner , denna gång om hur svår köttuppfödningen är mot miljön: 1 liter/kilo apelsinjuice medför 4,8 kilos utsläpp av koldioxid. Produktionen av 1 kilo oxfilé medför utsläpp av 16,2 kilo. Låter som oxfilén är värst? Men inte så snabbt - en liter apelsinjuice innehåller 450 kalorier. Ett kilo oxfilé ca 2000 kalorier. Omräknat till en mängd som ger 1000 kalorier medför apelsinjuicen 10,7 kilo CO2 medan oxfilén “bara” ger 8,1 kilo! Att äta oxfilé skulle alltså kunna vara miljövänligare än att dricka apelsinjuice! Detta kan bero på att juicen skall transporteras långa sträckor (apelsiner växer knappast i Sverige), och innehåller få kalorier per vikt då den till 90% består av vatten. Skynda dit och läs - alltid läsvärd! Mer om miljön ' Miljökorkade kossor? ' ' Klappjakt p