Fortsätt till huvudinnehåll

"Vi blir allt dummare"

"Vi blir allt dummare"
(Källa.)

Japp, den tror jag på - och jag har...

Tre bevis!

1
2
3


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

 1. Intressant!
  Om hjärnan är en sambandscentral likt en data så är det inte så märkligt. Datorer och telefoner blir allt mindre och mindre. Men betyder det att de får mindre kapacitet eller inte är funktionsdugliga? Nej snarare tvärtom det går framåt. Varför denna rusch efter allt mindre elektronik?
  Tycker att denna forskning stämmer överrens med tänket, att det finns något utöver hjärnan att utforska. Vetenskapen är inte så dum den ;) Hjärnan kanske inte är allt, hur hjärna vi än vill TRO det.

  SvaraRadera
 2. Hm artikeln nämner Buddha... Skulle tro att Buddha kopplade bort hjärnan och att andra funktioner tog över i djup meditation i Beta, Alfa Thetavågor. Medvetandet kan kopplas ur ju djupare vi går. Men tänka det kan vi ändå och det klarare. Det trots eller på grund av att hjärnan är i viloläge. Det sägs att storleken inte har någon betydelse (antar att det är hjärnan man syftar på då) ;)

  SvaraRadera
 3. Vi är obelästa, ointresserade och allmänt korkade numera - det tror jag på. Ingen vidare positiv utveckling där inte...


  //Zac, som kunde dragit iväg en fjärde länk till Blondinbella också - om nu hon finns på riktigt... ;o)

  SvaraRadera
 4. Nej "blondinbella" finns inte på riktigt. Hon är mörkhårig numera. Denna korkade värld anser att kunskap sitter i hårfärgen och att mörkhåriga är klokare. Så vi kanske ska odla långt mörkt hår om hjärnan krymper.

  Är vi obelästa, ointresserade? Det studeras som aldrig förr. Fast vad studerar vi gamla dogmer och vidskepelser? Historien t.ex. hur mycket stämmer av det vi får lära oss? Olika konspirationsteorier växer och tar fart. De når t.om. politikerna. Det tyder på att människor inte längre köper vad som helst. Så jag tror på en positiv utveckling...

  SvaraRadera
 5. Skillnaden är väl att förr så var det de med makt som kunde styra människor - nu låter de sig styras av virrhjärnor på internet... :o\


  //Zac

  SvaraRadera
 6. Nja människor med makt styr fortfarande med sina officiella förklaringar. Ta vänsterpolitikern som darrande på stämman tog tillbaka sina funderingar kring 11 september. Inte var det några virrhjärnor på nätet som fick honom att ta tillbaka dem. Virrhjärnor menar du sanningsrörelsen eller Piratpartiet? Det är mycket som florerar på nätet att ta ställning till. Trodde att du gillar internet...;)

  SvaraRadera
 7. Jag gillar nätet - den är den enda vägen framåt i mängder av frågor. Jag har bara sakterliga tappat tron på människors förmåga att ens vilja förstå själva...


  //Zac

  SvaraRadera
 8. Hm... intressant. Men om hjärnan började minska för 3000 f.Kr. så borde både Sokrates, Budda och Salomon var hyffsat korkade med tanke på att de levde på 500-talet f.Kr respektive runt 1000 f.Kr. Vilka händelser 3000 f.Kr vittnar om intelligens? Vi har Ötzi, ni vet, den där värstingen till isman de hittade i Alperna för några år sedan. Han hade fått duktigt med stryk efter att ha bråkat med fel personer. Inte så smart kanske.

  Vi ser hur den första faraon i Egypten börjar styra och ställa och får folket att behandla honom som en gud. Ingen verkade genomskåda den bluffen på några tusen år.

  Mahabharata-eposet beskriver ett krig som kan tolkas som det första kärnvapenkriget. Man måste vara smart för att konsturerar kärnvapen men mindre smart för att använda dem.

  Några av de största högkulturerna låg i startgroparna och jag får väl erkänna att jag är mäkta imponerad över vad de ytligt sett förmådde.

  Sedan vet jag inte om man kan dra slutsatsen att man är dummare för att man har en mindre hjärna. Eller är det alltid så i naturen, mindre = sämre? När det gäller teknik så ser vi ju hur den blir mindre och mindre men mer optimerad. Men man kan kanske inte göra den jämförelsen?

  Jag måste slå ett slag för filmen "Idiocracy"
  http://www.imdb.com/title/tt0387808/
  Det är en amerikansk komedi (normalt sett brukar sluta intressera mig för filmen redan efter "...amerikansk komedi...") som faktiskt är rätt tänkvärd.

  MVH / Mats F

  SvaraRadera
 9. Veckans roligaste kommentar, nej fan! Månadens! :o)

  Och det är sant...


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv