Fortsätt till huvudinnehåll

LC-depp?

Vill du slippa banta bort ditt goda humör?

Skär ner på fettet.

Då blir du lyckligt smal.

(Källa.)

I perspektiv över mitt egen viktnedgång så kan jag inte dra mig till minnes att jag var deppig, eller lika deppig när jag gått ner? Jag gick alltså ner 35kg med LC för några år sedan.
Däremot var jag förbannad och upprörd över att ha fettskrämts bort ifrån en diet som fungerade så bra...

Hmmm...

Men nu börjar jag fundera lite - kanske blir man lite aggro av LC? Jag blev det - och när jag sonderar på de mer välkommenterade LC-sidorna så är tonen skräll och aggressiv. Inte en helt rolig insikt, samtidigt som det är lätt att konstatera en ickefalsifiering...

Mer om...

LC
Diet
SLV
Humor
Politik
Om bloggen


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,  EX12, DN

Kommentarer

 1. Klart att man blir gladare av pasta t.ex. som är som rena sockerkicken. Man kan bli glad av en hutt också! Men betyder det att det ska huttas hej vilt?

  Själv så utesluter jag socker i möjligaste mån och är konstant förbannad:);)Glädje ska vi hitta den i maten? Organismens fysiska begär har med tiden förlorat mycket av sin ursprungliga rent fysiska karaktär och blivit mer emotionala.Den emotionala längtan att få smaka på något gott ersätter till stor del den rent fysiska näringsdriften. Det vare sig man är sugen på en saftig biff eller en sockerkaka...

  SvaraRadera
 2. Jag blir personligen sååå mycket gladare för en bearnaisesås än vilket mjöligt ihopkok som helst! Anledningen till at jag inte skriver "äkta" bearnaise är att - finns det någon annan? ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Grattis till viktnedgången Zac! Jag tror att "aggresivitetet" kan komma av det du skriver själv. Man upptäcker hur man lurats att äta "nyttigt" och fått allehanda problem som tack. Dessutom blir man ganska så hårt ansatt av människor runt omkring så man hamnar lite i försvarsställning. Se'n så finns det gott om tangentbords-krigare som gillar att verka farliga bakom anonymitetens skuggor på Internet.

  Men man får väl vara vaksam ifall man blir en gammal gnällgubbe :)

  SvaraRadera
 4. Nja, tack för gratulationen, men en stor del av den nedgången är numera uppäten... :o\

  Troll på internet finns i alla läger, men jag vidhåller nog att man måste gå till forum där rasister eller feminister håller till innan man hittar den aggressiva ton som alltid finns på LC. Jag drev nog det första forumet kring LC, 2005 om jag inte missminner mig. Där blev det inte mer än ett par hundra medlemmar innan KiF blev oss övermäktiga och vi tröttnade... :o)

  Men redan där så kändes irritationen och aggressionerna som knutna till LC, delvis också av undertecknad. Ödmjukhet är i alla fall något mycket sällsynt i LC-kretsar idag. Vi pratade mycket om att kalorihypotesen är helt fel, och det är den ju (dessvärre) inte. Vi förkastar studier för teknikaliteter och för fram andra med samma fel. Det är en tråkig utveckling som inte för vetskapen framåt alls, driven av högljudda LC:are.

  Tråkigt.


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Zac,
  du säger: "Vi pratade mycket om att kalorihypotesen är helt fel, och det är den ju (dessvärre) inte."
  Tiotusenkronorsfrågan är "vilken hypotes"? Att energibalansen stämmer om man verkligen testar den är så nära axiomatisk den kan bli. Om man verkligen registrerar tillförd kalorimängd under en tid, och sen mäter ändringen i fettlagren (och i tillämplig mån proteinrik vävnad och glykogen) lär man få ett tillförlitligt mått på energiförlusterna under den givna tiden.

  Däremot finns de som omhuldarhypotesen att det skulle gå att styra vikten (eller snarare fettinlagringen) gemom att ändra (dra ner) kaloritillförseln oberoende av makronutrientinnehållet - att den hypotesen dels inte följer termodynamiska fundamenta, dels torde vid det här laget vara förkastad med massivt vetenskapligt stöd, hindrar inte någon eller någonting.
  Nu har jag ju inte följt diskussionen här, så jag vet inte vilken "kalorihypotes" (av alla tänkbara) som du syftar på.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Jumper

+ Underkänd , näe, detta är inget att hänga i granen - undvikes som pesten! ' Jumper ' zzzzzzzzzzz... *vaknar* Åhh, jag som tänkte skriva en liten recension... En film om en ung pojke som upptäcker att han kan teleportera sig fram och tillbaka i rummet, han är en s k "jumper"; dock så upptäcker han att det finns en organisation som gör allt för att förgöra alla jumpers. Dumunderhållning! Hål som elefanter springer igenom på höjden, dumunderhållning i dess allra, allra sämsta betydelse. Hayden Christiansen måste onekligen tillhöra sin generations absolut sämsta skådisar. Filmen är riktigt tråkig, dock med häftiga effekter och en grundhistoria som borde kunna ge filmen en chans att i alla fall ta sig över den normalt redan låga ribban för dum serietidningsaction, men nej - filmen är en riktig plåga att ta sig igenom... zzzzzzz *somnar igen* *risk för whiplashskador* //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en rikti