Fortsätt till huvudinnehåll

Ett historiskt damm över feminismen?

Det är konstigt - när feminister skall motivera varför man idag skall stå på scen och vräka ur sig otrevligheter om män, idag i media hylla båda tanken bakom och de litterära kvalitéer i ett verk och vad det säger om oss idag så tar man upp så oerhört gamla uttalanden och tankar? 


Hur mycket spelar de där roll idag? 
Vad är det för något i deras och deras historiska samhälles oförståelse inför kvinnor som spelar någon roll idag? 
Överhuvudtaget? 
Nietzsche dog för över 100 år sedan, Aristoteles för mer än 2300 år sedan?? 
Har mediafeministerna verkligen inte något mer på fötterna när de skall visa på hur hemska vi män är mot kvinnorna av idag?? - annars är en klassiker att prata om kvinnorna i tredje världen och hur hemskt de har det under en medeltida kultur... 

Varför skall man idag fortsätta att underblåsa en ensidigt könshat? 

Ett steg för jämställdheten? Nej, det tycker jag absolut inte att det är. 

Är detta något som driver utvecklingen mot det samhälle jag kämpar för? 

Är detta ett konstruktivt steg i någon positiv riktning överhuvudtaget? 

Kärlek, förståelse, försoning och jämställdhet? 

Eller är det hat, segregation, polemik, våld och skuld som vi skall underblåsa? 


Jag argumenterar utifrån humanistiska grundvärderingar och en syn på lika skyldigheter, lika rättigheter för oss alla - oavsett kön, religion och hudfärg.

Och däri ingår inte könshat och hatande. 

Tidigare



//Zac
PS. Ironi är inte så ofta en ineffektiv väg framåt - men detta är roligt faktiskt. Jag har för övrigt också missat räckmackeexpressen... Billing är som vanligt klok och resonerande. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n