Fortsätt till huvudinnehåll

Diskrimineras verkligen homosexuella??

Jag tror mig nu se att jag inte alls är så homovänlig och "humanistisk" som jag trott, förutsatt att man mangrant måste ställa upp på samtliga punkter som Anna Troberg pekar på i sitt blogginlägg

Homosexuella

Låt mig först fastslå att det utan tvekan är ett riktigt utanförskap att vara född som homosexuell. Homosexualitet är inget abnormt eller sjukt, det är en medfödd sexuell läggning. Det är ingen sjukdom, det är inte bristande gudstro, det är inte heller ens perverst. 
Frivillig kärlek mellan människor som inte skadar eller förtrycker någon är enbart - ENBART - av godo. Vi behöver mycket mer av den varan här i världen, inte mindre. 

Psykologisk term X

Det finns någon term om hur man efter ha köpt en röd bil plötsligt ser röda bilar precis överallt, har glömt vad den heter, men ni förstår vad jag menar. Jag tror att en fara hos oss alla är att man översvämmas av intryck när man väl uppmärksammat en detalj. Ofta kickar det in när man plötsligt brinner för något, blivit frälst s a s. Sedan kan det vara kosthållning, ex LC. Jag själv fick aha-upplevelser vart jag än tittade och blev galet upprörd. Jag tror att samma sak har drabbat de flesta som blir politiskt övertända, ser kvinnohat och -förtryck överallt, hobbyister, det kinesiska köket, sådant som vi alla drabbas av från och till. Man ser det tydligt när vännerna himlar med ögonen och lite trötta undrar när det skall ta slut... :-) 
Den stora faran är väl om den brinnande fasen aldrig lugnar sig. Så ser jag personligen på många radikalfeminister måste jag erkänna. ;-) 

Inte fel

Givetvis är det inte så att saker automatiskt är felaktiga bara för att man är övertänd och frälst, men ofta lugnar saker ner sig och man ser saker som de kanske verkligen är istället för ett i ett rusets regnbågsfärgade dis. Och därmed tar jag mig tillbaka till Anna Trobergs punkter som rasat hennes världsbild. 

Mer disclaimer

Jag påpekar dock igen att jag med mina funderingar inte tar ifrån henne sina upplevelser, jag använder dem bara för att peka på saker som jag inte tycker är färdigdiskuterade i allmänhet. Generellt sett tycker jag givetvis att det är för djävligt att samkönade inte idag får adoptera, att lagstiftningen är så stelbent att inte en andra person som  tänker vara där för barnet inte får anses som vårdnadshavare. Det gäller lesbiska såsom alla pappor som inte är gifta med mamman. (Slänger in att det är dags att rensa ur könsdiskrimineringen i lagtexterna också, en ren mansfråga f ö). 

Ingen Jenny och Linda på blanketten?

Att inte stelbenta myndigheter nämner alla tänkbara varianter av samlevnad ser jag inte som diskriminering - utan som utrymmesbrist och problem med gränsdragning. Den absolut stora massan är normgivande på gott och ont. Jag själv försökte stå i utkanterna som ung och då får man räkna med att inte inkluderas i den stora hopen i mitten. Problemet med ett fritt val i mitt fall är att en homosexuell inte väljer sin sexualitet. Hm, det är inte lätt i alla fall detta... 

Föräldraskap

Jag är i princip emot ensamt föräldraskap - och det handlar om "barnets bästa". 
- Hm, tänker ni - vilken djävla reaktionärt, förtryckande och konservativt as han visar sig vara! 
Men det är för barnets bästa. Att uppfostra ett barn är oerhört jobbigt från och till, långt över vad två, vuxna föräldrar klarar av. Att vara ensam måste vara ett helvete, framför allt om det är flera syskon som också kräver tid, uppmärksamhet och utgifter. Jag tycker att samhället måste underlätta mer för de som faktiskt är ensamstående och som har det svårt. Problemet är väl delvis att KD sitter i regeringen och tvärstoppar allt sådant som inte har med en kärnfamilj som ber bordsbön - och gärna försvårar livet för de som inte stämmer in i bilden. 

Icke-föräldraskap

Det är sinnessjukt på sätt och vis, och tyvärr svårlöst att de som vill adoptera genomgår en enorm granskning, uppifrån och ner, utifrån och in - emedan vilket olämpligt fruntimmer som helst kan ragga upp någon på krogen och efter en romantisk snabbis på toaletten bland klotter och nerpissat golv är 9 månader ifrån att bli förälder. 
Nu föreslår jag givetvis inte att vi skall sänka gränsen för adotioner, men att arbeta för att många barnlösa homosexuella, utmärkta to-be-föräldrar skulle få sin högsta önskan uppfylld är onekligen en win-win. Tyvärr är ju också världen funtad så att det är fler barn som behöver bra föräldrar än bra föräldrar som vill ha barn. 

Inseminering

Jo, föräldraproblematiken vad gäller inseminering och för all del vårdnadsfrågan - även om det lesbiska paret är gifta. Även om barnet kommit till i samtycke att båda föräldrarna skall bli föräldrar så är lagen stelbent och blir det en förändring så kan mamman med barnet i magen bara dumpa den andra och ha totalt ensam vårdnad själv. Det är en gång som inte är värdig en rättsstat överhuvudtaget och borde förändras snarast. Och som sagt, samtidigt kan man ge män lite mer rättigheter också. Ex krav på DNA-analys för att fastslå faderskap, samt att även ogifta pappor automatiskt får delad vårdnad. Ja och så lite andra detaljer där fäder diskrimineras f ö. 

Hur blev det nu?

Hm, vid en snabb genomläsning så tyckte jag först att Troberg radade upp sådana där [psykologisk term] av inbillade och verkliga diskrimineringar. Men homosexualiteten är medfödd och därmed ställs krav på samhället att faktiskt omfamna de som inget val har. Ur ett rent rättviseperspektiv så är det ganska vidöppet mål för detta också. En tanke - varför inte öppna upp för ett samarbete med ex Pelle Billing som ju också slåss för rättvisa (och mansfrågor). I fråga om lagtexter och praxis vad gäller föräldraskapsfrågor så finns det många, många beröringspunkter såsom jag visat här i texten innan -  bygg broar, Anna! 

Grattis förresten!

Jag tyckte det var stort att gifta sig. Att formalisera ens löften, förhoppningar och kärlek till människan som står framför en i allas åsyn är djupt rörande och fint. Att gifta sig är stort, att hitta sin själsfrände är större - att göra båda är bara ren lycka! :-) 

- Kramar från den instämmande opponenten! 


//Zac 
PS. Och ja, det är jag som valt bilderna... 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,  SVTDN12ExAB1

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n