Fortsätt till huvudinnehåll

Zac dog (nästan!)

Det är inte helt likt mig att inte skriva på så här lång tid...

Dog!?

Jag har en spännande sak att berätta från i förra veckan, jag tog ut semester hela veckan för att dels vila upp mig lite och dels få renoveringen av vår andratoalett klar - men förra tisdagen så dog jag, tror jag i alla fall...

Renovering

Som brukligt så slänger man och lämnar verktyg och skit precis utanför där man renoverar, så utanför vår toalett var det högar som inte ens en mus eller ens en stridvagn skulle kunna ta sig förbi. När jag vaknade så beslöt jag att ställa mig in hos frugan genom att tvätta upp sängkläder+täcken. Då jag är lite slö så försökte jag ta allt på en gång, d v s full uppsättning dubbelsängkläder + två stora täcken.

Olyckan

När jag närmade mig tvättstugan, dessvärre förbi toaletten så tvekade jag, men va faan... När det sista långa benet tog steget in i tvättstugan så fastnade mitt lass i armarna s a s i dörrposten varvid jag försöker "nypa mig fast" genom att vika benet kring dörröppningen, varvid jag svängde runt i en majestätisk halvbåge och sedan föll helt raklång ner i motsatt dörröppning till toaletten. Slog i högersidan på skallen så jag trodde att huvudet skulle lossna från nacken! När det klarnat till lite, så reste jag mig från liggande inne på vår halvfärdiga toalett.

Run away!

Det är överlevnadsinstinkten som sätter fart vid sådana tillfällen - så jag hoppar ("kravlar!") upp och springer och gömmer mig i hålan ("sängen!"). Där blir jag liggande medan den civiliserade och medvetna varelsen inom mig sakta vaknar upp. Jag försöker vicka på tårna, jag kontrollerar känslen i petter niklas (viktigt!) och uppåt. Jag kan t o m grimasera med ansiktet, och känslen är kvar!

Skada och gummihandskar

Men ur mitt ena öra så rinner det blod... Det visar sig att jag har spräckt innandömet av örat! Jag ber sonen att plåstra, eller i alla fall torka rent. Han kollar först och tycker det är skitäckligt - och det är det ju, sedan återkommer han med... Gummihandskar! :o)

Rekreation

Så efter två dagars sängläge och en veckas ont i nacken så är jag nu nästan helt frisk! Usch, jag har nog nästan omvärderat mitt liv lite grann faktiskt. Dels har jag inte skrivit på min blogg på jättelänge - fast det brukar jag å andra sidan inte göra under renoveringar... men dels så har jag fått in lite ödmjukhet inför livet.

Riktning och fart!

Jag kunde faktiskt ha dött. Jag är faan nästan två meter ovanför markytan och raklång i fritt fall, dunkar i dörrposten ca 50 cm ovanför golvet - det är en massa rörelseenergi och hastighet i den ekvationen det! Usch!
Hmm... mycket om mig, men det är en världsomskakande upplevelse faktiskt!

Återkommer under helgen med en post om de Oscarsnominerade 2009. Nu är det slut på nära-döden fall, semestrar och annan skit. Jag börjar blogga lite försiktigt i alla fall... ;o)


//Zac, Alive and well!
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

  1. Fy fan! Kunde gått riktigt illa ju. Krya på dig.

    Förresten, lyssnade på ELO med bland annat "telephone line" igår.. NOSTALGI på hög nivå! Dina musikval i tonåren satte sina spår ;P

    //Syster

    SvaraRadera
  2. Välkommen tillbaka till (blogg)livet! Än är det mycket o-bloggat tack-o-lov, men man var lite orolig ett tag...

    SvaraRadera
  3. Tack alla. Alive and kickin' - det är jag det! :o)


    //Zac

    SvaraRadera
  4. Varje morgon så läser jag Zac (dig) som kommer med mailen varje natt - en trivsam start på dagen. Efter morgonen den 5:e feb tog det bara stopp. Har varit mycket orolig. Var är du? Trodde först att det var "flunsan" som hade slagit till. Men hua, va du har gått igenom :o( Alive and kickin är verkligen härligt att höra :o)

    SvaraRadera
  5. Tack Maja, det blir nog sakterligare lite bättre fart här vad det lider! :o)


    //Zac

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England