Fortsätt till huvudinnehåll

Integritetskränkningar vs lobbyn

Intressant strategi från Bodströmssamhällets försvarare - så länge som kritiker inte har ett fullgott förslag (enligt vem?) så behöver man inte lyssna på dem.

Jag säger om igen, jag skiter fullständigt i att vissa upphovsmän påstår sig blöda - det är ett litet pris att betala för att inte montera ner rättsäkerheten.

"..ett förslag som kan stävja lagöverträdelser"

Bull! Det handlar om att ge en intresseorganisation fria händer, att ge nämnda intresseorganisation större integritetskränkande möjligheter än vad polisen har. Fullständigt otänkbart för mig, men regeringen med majoriteten av oppositionen har uppenbarligen en mer "liberal" syn på rättsväsendet än vad jag har...

Andra stävjande av lagöverträdelser?

Om man tycker att ett förslag automatiskt är bra för att det "kan stävja lagöverträdelser" så ställer jag mig undrande om hållningen i kroppsbestraffning, dödsstraff och lynchningar? Stening var ett poppis straff i G:A testamentet t ex - men oavsett, tack för insikten, jag förstår nu bättre människor (nyttiga idioter) som förespråkar denna rättsosäkra lag.

Framtidens problematik

IPRED-förespråkare har dock inget som helst plan för hur man skall lösa framtidens problematik, redan nu utvecklas darknets i rasande takt vilket gör insynsskyddet fullständigt - det framkommer ingen som helst plan för hur ni skall hantera den stora massan som snart går över dit, så vem som egentligen har "alternativa förslag" kan diskuteras...

Frågor utan svar

 • Inga reflektioner kring den blomstrande kulturen som totalt växer år från år?
  Rekordsommar för biograferna t ex?
 • Inga reflektioner kring hur intresseorganisationerna har försökt strypa det vi idag ser som helt naturliga kulturyttringar?
 • Inga reflektioner kring erfarenheterna från andra länder där numera maffiametoderna är legio?
 • Inga reflektioner kring andra områden att outsourca polisrättigheter - möjligheterna är enorma!
 • Inga reflektioner kring det tvingande monopol (faktiskt!) som råder kring ex CD-tryckning?

O s v

Nya, skrämmande tider...

Jag hävdar nog att integritetsnedmonterarna har ganska dåligt på fötterna, och lite klädsamt väljer att hoppa över de saker som är lite småkämpiga för de som slåss för att montera ner rättsäkerheten till förmån för en liten grupp inom upphovsrättsindustrin. Så nog handlar det om känslor - äckelkänslor - för "stjälande", som vi alla vet är felaktig benämning, och rädsla för den nya verkligheten som upphovsrättsindustrin precis har stuckit upp huvudet i och upptäckt...

And the winner is...

Ställer man företagens monitära intressen mot rättsäkerheten för medborgarna så vinner onekligen rättsäkerheten varje gång hos mig och andra med en känsla för demokrati, frihet och rätten till ett privatliv.

Man blir...

"Behandlar man folk som barn uppträder de som barn, om du behandlar folk som vuxna så kommer de att uppträda som vuxna."

Och om man ALLTID ÖVERVAKAR DEM och misstänkliggör dem?

Om FRA o IPRED i media nu

SvD: Nu blir Ipred verklighet
SvD: Just nu: Riksdagen debatterar Ipred
SvD: Övervakning måste bevakas underifrån
SvD: Pirate Bay-rättegången fortsätter
SvD: Pirate Bay-rättegången dag 8
SvD: Pirate Bay-rättegången fortsätter
DN: Effekter av antipiratlagen oklara
DN: Idag fattar riksdagen beslut om Ipredlagen
DN: "Det står och faller med domstolarna"
DN: Ny lag: det här är Ipred
DN: Rättegången mot Pirate Bay - dag 7 
DN: Rättegången mot Pirate Bay - dag 2
DN: Rättegången mot Pirate Bay - dag 6
AB: Ipred-lagen röstades igenom
NT: Pirate Bay-målet: Så skadas skiv- och filmbransch
NT: Riksdagen röstade ja till nya fildelningslagen
Rick Falkvinge: Privatpolislagen gick just igenom
Rick Falkvinge: Maktspelet i riksdagen, från de drabbade

När blir fildelningsdebatten skrattretande?

Datainspektionen har synpunkter på hur integritetsskyddet ska förstärkas vid signalspaning

 
//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Kommentarer

 1. Vad ska man säga? Jag ser fram emot nästa lag som inskränker vår frihet: när brödtillverkare förbjuder folk att baka bröd hemma för att försäljning och därmed företagens vinst då eventuellt kan minska. Ummm....

  SvaraRadera
 2. Intressanta är att Dn presenterar roligt nog TPB rättegången under flicken nöje och kultur och mycket nöje/underhållning har det varit. :)

  SvaraRadera
 3. En viktig sak missas i större delen av den fildelningsdebatt som råder, det som är själva grundbulten i upphovsrätten - att själv få bestämma över sitt eget verk. Oavsett vilka argument som läggs fram till fildelningens fördelar - hur kan det någonsin vara någon annans rätt att få bestämma detta? Vill skaparen av något ta ett beslut som av andra anses som "dåligt" rörande sitt eget verk är det ändå upp till densamma.

  Folk får naturligtvis ha vilken åsikt de vill och även göra vad de vill med sina egna skapade verk men kan aldrig bestämma hur andra ska resonera om samma sak. Vill en artist lägga ut sin musik/film för fri nedladdning är det bara att göra så idag men respektera om en annan resonerar annorlunda om sitt eget arbete.

  Och vad händer om det inte längre blir otillåtet att mångfaldiga andras verk? Läggs något bara ut vid ett tillfälle spelar det ingen roll om det ursprungligen varit stulet eller på annat sätt skett utan upphovsmannens medgivande för all vidare kopiering är ”laglig privat fildelning”. Ska denna rättighet att bestämma över sitt eget verk upphävas bara för att tekniken existerar att bryta mot upphovsrätten?

  SvaraRadera
 4. http://baccusblogg.wordpress.com/2009/02/25/motgang-for-pirater-i-riksdagen-idag/

  SvaraRadera
 5. Baccus: Jag noterar att Google hittar 56 800st sidor som använder "Med stor majoritet..", jag antar att om ett par, tre generationer av IPRED så skall de samtliga 56 800 kunna komma hem till dig och beslagta din dator och kräva (stor) ersättning av att du använt deras uttryck "Med stor majoritet..".

  Visa mig ett enda uttryck av kultur som inte bygger på kopiering så skall jag ge dig rätt...


  //Zac

  SvaraRadera
 6. Vi får väl se vilket genomslag den här lagen kommer att få. En (1) uppladdning av upphovsrättsskyddat material kommer eventuellt att räcka vid domstolsprövning om internetoperatörens skyldighet att lämna ut uppgifter om användaren. Men jag är högst tveksam att det kommer vara den bedömning som svensk domstol gör, man kommer nog kräva mer än så.

  Men i Tyskland har man gjort den bedömningen att ungefär 3000 nedladdningar är vad som ska krävas för att utlämnandet av uppgifter ska vara proportionerligt till kränkningen av integriteten som ett utlämnande innebär.

  Vi får väl se, i de pilot-fall som utan tvekan kommer att tas upp, vad de svenska domstolarna säger om detta.

  SvaraRadera
 7. Ska vi vara lydiga medborgare och hjälpa rättsväsendet, film- och skivbranschen på traven? Ska vi bli några tusen personer som samtliga, samtidigt polisanmäler oss själva för att vi har laddat ner en upphovsrättsskyddad fil. Dessa tusentals anmälningar måste hanteras individuellt. Sprid detta!

  SvaraRadera
 8. Ja, att godkänna den här lagen var fel väg att ta...våra beslutsfattare verkar inte fatta att världen förändras och gamla sanningar behöver omprövas...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n