Fortsätt till huvudinnehåll

Makten framför allt, MP?

När man skådar MP idag så ser man ett parti som gärna vill hålla fast vid den oppositionella rollen, vid aktivistbakgrunden, vid drömmarna och visionärerna.

Men i praktiken är det idag ett maktparti med upphetsat svettiga händer som panikartat griper sig fast vid makten. Spelar ingen roll att man totalsviker i just de frågor som partiet är baserat på; kolbrytningen där det nu frigörs 24ggr Sveriges totala koldioxidutsläpp per år, totalstopp för flyktingar redan innan(!) gränsen.

Sveket är totalt och det torde bara vara de blindaste idealisterna som håller fast vid gröna drömmar när verkligheten är att det är makten att bestämma över andra människors liv som är överordnat allt.

Miljö, flyktingar, drunknande barn i Medelhavet, Åsa Romson, flygplatser, motorvägar.

Allt, inget får komma i vägen för makten. 

Jmfr med Lövin som kom in i EU-parlamentet delvis på en kampanj om integritet på nätet och väl där föll för makten och röstade med förslag som tydligt handlar om att sätta integriteten på undantag för upphovsrättsbeivrarna.

Ingeting - inget får komma i vägen för makten. 


Man skall inte läsa in alltför mycket i en enkel bild, men det syns på Fridolin ovan vart hans tankar är - inte handlar det om gröna fält och lyckliga hipster-hippies som dricker latte. Det är makt. Makt för maktens skull. Inget får komma i vägen.
"Samtidigt fanns en rädsla i MP för att Socialdemokraterna skulle lägga beslag på skolfrågorna om Fridolin petades."
(Källa.) 

Skönt att de verkligen vänder på varje sten för att få bort toppstyrning och en unken kultur i MP. För det kan väl inte vara makten som är första prioritet? Man släpper allt inklusive "nystart för partiet" för att få behålla den makt man redan släppt allt för att få.

Grattis.
  • ..det är ju Fridolin som ställt till det i huvudsak på sistone med islamisterna, anställning av sin jobbarkompis sedan 20år, Mehmet Kaplan? 
  • ..det är ju Fridolin som ställt till det i huvudsak med klumpigheter kring hanteringen av kompisen Mehmet
  • ..det är ju Fridolin som inte förstod att kvinnor kan ta illa upp av någon som vägrar skaka hand med dem? 
  • ..det är ju Fridolin som pudlade så uselt att han fick pudla för pudeln? 
  • ..det är ju Fridolin som själv handplockade Magnus Johansson som försökte styra innehållet i Aktuellt? 
  • ..det är ju Fridolin som anklagas för att vara en usel departementschef - till skillnad från Romson som tydligen skötte sitt departement med bravur? 
  • ..det är ju Fridolin som nu står som garant att den gamla kulturen lever vidare inom MP? 
  • ..kort sagt - det är ju Fridolin som ställt till med detta och nu belönas med att sitta kvar och Romson som straffas för gamla synder. Hur var det nu? En kvinna måste vara dubbelt så bra för att  behandlas lika som en man? Inte inom MP i alla fall! 
Makten var det ja...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England