Fortsätt till huvudinnehåll

Är han något på spåren?

Jag får lov att erkänna att jag först trodde faktiskt att Rothstein i huvudsak ironiserade när han jämställde (fast givetvis inte helt) sexköpslagen med en föreslagen lag mot att ge tiggare pengar. Men nu svarar han på kritiken och jag får lov att säga att jag mer och mer faktiskt förstår argumentationen. Först tyckte jag att det var ett teoribygge utan relevans i verkligheten, men nu börjar jag vackla lite.
Som Johan Hakelius skriver i sin kolumn om samma ämne:
"..en möjlighet för progressiv medelklass att demonstrera sin medkänsla.
Jag undrar om det är därför varje förslag om att bli av med tiggeriet väcker sådan ilska bland innerstadens röststarka."
Ja, ibland undrar man - om inte man folk som har det dåligt som man "bryr" sig om så skulle man kanske inte brytt sig?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen :  Benjamin är glad. Benjamin köper nya byxor. Benjamin är nöjd. Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna; På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd: "Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht" . Benjamin blir chockad. Benjamin blir ilsk. Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt" . Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp. Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook. Benjamin hoppas på att den sprids. Benjamin märker att den sprids. Benjamin hamnar i Expressen. Benjamin verkar gladare igen. Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?

Vadå Liberal-fallos??

Jag fattar inte ståhejet?  Och som vimpel: