2 jan. 2014

Är han något på spåren?

Jag får lov att erkänna att jag först trodde faktiskt att Rothstein i huvudsak ironiserade när han jämställde (fast givetvis inte helt) sexköpslagen med en föreslagen lag mot att ge tiggare pengar. Men nu svarar han på kritiken och jag får lov att säga att jag mer och mer faktiskt förstår argumentationen. Först tyckte jag att det var ett teoribygge utan relevans i verkligheten, men nu börjar jag vackla lite.
Som Johan Hakelius skriver i sin kolumn om samma ämne:
"..en möjlighet för progressiv medelklass att demonstrera sin medkänsla.
Jag undrar om det är därför varje förslag om att bli av med tiggeriet väcker sådan ilska bland innerstadens röststarka."
Ja, ibland undrar man - om inte man folk som har det dåligt som man "bryr" sig om så skulle man kanske inte brytt sig?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...