Fortsätt till huvudinnehåll

"Skavlan hade drömläge men slog bollen i stolpen"

Vi tar det från början. 
Ett vidrigt vit-maktparti växer i en brun folkhemsmylla i ett av världens öppnaste länder.
En starkt vänsterideologisk media utser SD som den främsta motståndaren.
Allt skall härmed svartmålas och kritiseras, djupa oöverstigliga vallgravar skall grävas och alla medel är tillåta - regelböckerna får tilläggen som friskriver att de inte gäller vid regelbrott mot SD.

No rules! 

Det applåderas från ledarsidorna när man stör valmöten och lagliga demonstrationer, det tutas och skriks.
Allt cirkulerar kring att "sätta dit" Sverigedemokrater - och det finns en tacksam källa att ösa ur. Sverigedemokraterna har gott om medlemmar och aktiva amatörpolitiker som inte har lärt sig kontrollera sina rasistiska drivkrafter, och därtill har de i sin snabba tillväxt samlat på sig bra med tomtar och galningar.

Inte bara SD:are har äcklig bakgrund... 

Man tar hjälp av en hackergrupp med rejält tvivelaktigt rykte för att jaga sverigedemokratiska politiker på löpen, när politikerna tar slut så fortsätter man hänga ut egenföretagare och läkare som yttrat sig rasistiskt.
Inga medel är otillåtna och blodsmaken hetsar - ett nerlagt byte ger bara möjlighet till fortsatt jakt på nya byten i spåret.

Utmattningsdepression 

Öppen skadeglädje sköljde över twitter när Åkesson bröt ihop och drog sig tillbaka för att försöka pussla ihop sig som människa när den långa extrempressen till slut sugit ut all livsenergi. Tyvärr visade det sig att galjonsfiguren Åkesson trots allt betydde mindre för sverigedemokraterna och mellan en lamslagen riksdag och en amatörmässig, stammande och ljugande statsminister så har stödet för SD snarast ökat.

Skavlan... 

Redaktionen har fått till ett riktigt scoop när de fick Jimmie Åkesson till programmet för att prata om utbrändhet. Men upprördheten i social media var lite förutsägbar som upprörd - "att ge tid till honom, nu normaliseras rasisterna, inget gullande med dem"! 

Lyckat när alla är ilska väl? 

Även efter programmet så är klyftan mellan två galna, blinda grupper tydlig. Båda sidor tycker Skavlan gjort uruselt från sig! 
"Bojkotta Skalvan" delas hejvilt av bekanta med SD-åsikter på FB emedan vänstern rasar över "gullandet" och "normaliseringen". 
Virtanen på AB illustrerar detta genom att prata om att "Skavlan hade drömläge men slog bollen i stolpen."
Det handlar ur hans synvikel bara om att sätta dit Åkesson, inget annat. 
Spännande. 
Vill bara stanna här och gratulera SVT till ett utmärkt jobb - när båda sidor är ursinniga så har man onekligen prickat rätt. 

Men verkligheten då? 

Där vi andra bor? 
Jag såg inte hela programmet, har bara sett bitar, men ur min synvinkel så var det mycket bra. Bra om utmattningsdepression, inte slapp Åkesson undan kritiska frågor heller. 
Men det var något med Åkesson som inte jag kan skriva av som oträning, trötthet eller liknande. 
Han har tappat geisten. Jag vet själv hur svårt (omöjligt?) det är att komma tillbaka efter ha gått sönder av stress. 

Kan Åkesson komma tillbaka?

Nej säger jag. Möjligt att ha namnet på papper, men det slipas knivar i bakgrunden, smids planer och görs förberedelser. Framför allt i ett parti där det i jämförelse är enkelt att göra snabb karriär - man behöver inte ha slagits i ungdomsförbund under större delen av sitt liv och byggt allianser i åratal för att ta kliv uppåt. Här räcker det med snabba beslut och handlingskraft. Ja och så en smula tur givetvis. 

Yttre och intre åsikter... 

Åkesson har varit arkitekten och stommen kring detta brunsörjiga bygge som SD nu vuxit upp till. Han har med få undantag försökt att i alla fall utåt bredda partiets kärnfrågor även om det inte varit direkt kärnfysik att se igenom fuskbygget och skåda ett naket inre där islamofobin och rasismen rasat öppet. 
Utan honom kommer denna fuskideologiska ytterbeklädnad snart vittra och falla av. Så som den gjorde för Ny Demokrati. 

Åkesson är ett samhällsproblem 

Problemet är att SD fortfarande tillåts driva all debatt om samhällsutvecklingen. Så fort SD är i rummet så drivs debattörerna mot var sin motstående vägg och vi andra med dem. 
Det är ju knappast orimligt att ifrågasätta hur regeringen duckar för hur de skall lösa en redan nu akut bostadsbrist med 15 000 nya bostäder när vi enligt migrationsverket kommer ta emot runt 100 000 asylsökanden redan i år. 
Slag i luften?  
Varför debatteras inte det? 
Enkelt - åsiktskorridoren när det gäller SD, beröringskänsligheten finner inga gränser. Ett tomtesteg utanför linjen och man är rasist. 

"En märklig medial sjukdom" 

Jag avrundar med, något överraskande - kloka ord från Aftonbladets Martin Aagård
Hela programmet [Skavlan med Åkesson, min anm] är ett uttryck för en märklig medial sjukdom vi vägrat låtsas om alldeles för länge. Vårt osunda intresse för allt vad detta parti tar sig för och för deras marginella politiska hjärtefrågor har lett till allvarliga politiska koncentrationssvårigheter.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Är det något i vattnet?

Vad sjutton händer?? Verkligheten har blivit som någon typ av dålig LSD-tripp. Vi har en regering som lovar "de största miljösatsningarna någonsin" - och de skall i huvudsak levereras efter valet (då förhoppningsvis både MP o KD försvunnit, SD minskat och Fi imploderat). Vi har en flyktingmottagning som slagit dubbelknut på sig själv för att upprätthålla illusioner - jag menar "boende för vuxna ensamkommande barn"? På riktigt? Socialdemokraterna som "aldrig någonsin, någon gång, någonstans" skulle göra sig beroende av SD vansinniga när SD inte stödjer regeringens förlag om offentlig upphandling. En f d socialdemokratisk ledare och statsministerkandidat rensas ut av SAP i vad som tydligt ser ut som lite historierevisionism. Utan att någon bryr sig. Och jag börjar tycka synd om Juholt! (Kanske beroende på att även han börjar prata sanningar när slutet på S-karriären närmar sig). Det är regelrätt krig i många ytterområden med bakhåll mot räddnings

Och ändamålsglidningen är ett faktum...

Vad skönt att lagarna mot terrorism och grov brottslighet nu äntligen börjat användas! Vad tryggt vi medborgare har fått det. Och vad fel Piratpartiet och många andra fick! Tryggt!