5 apr. 2016

Skabbiga våldtäktsmän och vansinniga ideologier!

"Det kanske finns kulturella skillnader. De är viktiga att prata om. Men det viktigast att prata om är de gemensamma problemen vi män har med att inte kunna låta bli att slå kvinnor eller utöva sexuellt våld." 

SVT Gomorron om attackerna i Köln from Tobbes Medieblogg on Vimeo.

Är snubben från "Fatta Man" på riktigt?
Ironiskt menat namn antar jag då denne Svante Tidholm faktiskt inte verkar fatta någonting överhuvudtaget.
"Sexuellt våld är en del av mäns destruktiva normer som vi växer upp med som killar. Och det viktigaste av allt är at killar blir medvetna om det här, det är fortfarande tabu att prata om att mannen är en konstruktion precis som kvinnan. Vi fostras till att bli våldtäktsmän till exempel och därför kan vi också fostras till att inte bli det. Så därför måste vi börja väldigt tidigt så klart, vi måste börja i skolan och alla de möjligheter som finns där killar kan prata om vilka de är, vilka de vill vara och ges möjlighet att vara någonting annat än det som finns idag med den här snäva mansrollen." 
Ja, det är på riktigt.
Ja, Svante menar nog allvar, trots att den generella känslan är att han egentligen framför någon ironisk och förvirrad installation från Konstfack.
Man också med fog ifrågasätta vad det är för sammanhang som denna Svante vuxit upp i. Att vara omgiven och själv formats till en våldtäktsman är inget jag känner igen måste jag säga.

Att bruka våld och våldta kvinnor är väl samtidigt det minst manliga man kan tänka sig utifrån en klassisk mansroll? 

Dags att Svante försöker att bli en riktig karl så han inte fortsätter springa runt och riskerar att våldta kvinnor tycker jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...