Fortsätt till huvudinnehåll

Nu är det dags, S - MP ut ur regeringen!

Åsa Romsons märkliga historieskrivning av terrordåden 11/9, hennes tidigare jämförelser mellan Auschwitz och drunknade flyktingar i Medelhavet, Peter Erikssons teser om att Mehmet Kaplan utsätts för islamofobisk mobbning, Per Gahrtons uttalanden om israeliska konspirationer och Kaplans egna jämförelser mellan IS-krigare och frivilliga i finska vinterkriget och mellan Hitlertysklands judepolitik och Israels Palestinapolitik öppnar en avgrund som borde diskvalificera varje parti från att delta i en svensk regering. 
(Källa.)

Hårda ord från PM Nilsson, i en ledare på DI. Men de är sanna och fantastiskt nog så utelämnar de ändå en hel del tidigare:

Alice Bah Kuhnke

Det började med att Alice Bah Kuhnke satt och gav totala nonsenssvar under en hel intervju i SR, plågsamt är bara förnamnet - ärren i mina handleder lyser ännu ilsket röda...

Åsa Romson

Sedan gick Båt-Åsa Romson igång med en imponerande räcka klavertramp.

Den miljöengagerade miljökämpen tillika miljöpartisten, tillika doktorn i miljörätt, tillika miljöminister och vice statsminister (bara på pappret!) målade sin båt med förbjuden, giftig färg, släppte glatt ut avloppsvatten från sin husbåt rakt ut i stockholms ström - trots att hon var en stark förespråkare för lagen en kort tid innan och blev också påkommen med att fuska med miljödiesel.

För att försöka minimera skadan av båtfärgen, bilder där hon stod glatt och målade, så försökte Åsa stoppa publicering av bilderna genom att hävda copyright:
"Det är copyright på de bilderna. Det vet du eller?"
Nå, journalisten som höll i bilderna och ville ha en kommentar förstod bättre än så och Åsa fick skämmas.

Hon anställde knarkdömd utan att ha en susning.

Sedan är det ju det där med grodorna...
Kvinnan har ju producerat en veritabel grodfarm! 

Hennes första kommentar om terrordåden i Paris var en upprörd tweet om att nu kunde miljökonferensen minsann vara i fara!
Och detta samtidigt som människor fortfarande låg och förblödde och krutröken låg tung över gatorna...

I en partiledardebatt i tv så jämförde hon flyktingkatastroferna på Medelhavet med Auschwitz:
"Vi håller i Europa på att göra Medelhavet till det nya Auschwitz".

När hon sedan skulle förklara sig så pratade hon glatt om "zigenare" ett flertal gånger, klart att romska representanter också blev upprörda?

"För de allra flesta av oss är faktiskt inte just vita, heterosexuella, medelålders män utan människor."
Jaha?
De där icke-människorna är dessutom alla miljöbovar enligt Åsa, allt från samma manshatande tal i Almedalen.

Politiken då? Jo, där gick det inte bättre. Konstitutionsutskottet var eniga i sin unikt hårda kritik av en regering som uppenbarligen inte klarar av sin uppgift - och ni gissar rätt - Åsa var det statsråd som fick mest enskilt kritik, bl a om vargfrågan där hon som vanligt i ett plakatpolitisk parti som MP beklagade beslut som hon i regeringen tagit ansvar över.
Att opponera mot sin egen regeringspolitik är svårsmält för drömmare och opportunister, fråga Gustav Fridolin?
Han kommenterade sin egen regerings beslut som "skit" och Åsa grät offentligt under presskonferensen om hårdare mottagningsregler, regler som de själva tagit i regeringsställning!?

Gustav Fridolin

Ja, tillbaka till Gustav Fridolin ja.
Regeringens invandringspolitik var som sagt "skit" och han tänkte riva upp den så fort han fick chansen berättade han ivrigt och sammanbitet. Jag antar att det handlar om nästa gång han kommer i regeringsställning eller något sådant?

Han spelade in peppande videos för att ge lärarna något, antagligen i kompensation för uteblivna löneökningar. Det kanske är en bra idé om man nu inte pratar i videon som om man försökte prata med lätt förståndshandikappade barn.
Det är väl samtidigt kanske den enda - och kraftfullaste, åtgärd Fridolin gjort under sina "100 dagar att vända skolan" (var är vi nu? En bra bit över 500 dagar i alla fall?).
Jag räknar inte med de 100 miljoner som man satt av i vårbudgeten för att ordna med skolsalar för att möte den enorma efterfrågan det blivit i o m flyktingströmmen. Dock pratas det litet om att precis samma budget samtidigt minskar skötseln av skolbyggnader med 500 miljoner.. det är 400 miljoner minus för er som inte kan räkna (fallande resultat i PISA).

Mehmet Güner Kaplan

Kaplan, vår f d bostadsminister som lagt ett långt spår av bilder från sociala tillställningar med element som de flesta skulle hålla sig långt undan från. Det är allt från rena fascister, turkiska nationalister, islamister och säkert en hel del hyvens killar där emellan för att väga upp de mörkare inslagen.

Lägg därtill ett antal uttalanden som ganska lugnt kan anses som rejält olämpliga och när filmklipp trillar fram där Kaplan jämför Israel och nazityskland så är det svårt att undvika att det kokta fläsket snarast vidbränns istället.

Kanske skulle man vara lite misstänksam redan vid nomineringarna till ministerposterna när Kaplan ställt till med kontroverser redan innan, som när han som riksdagsledamot bjöd in den (ö)kända antisemiten Yvonne Ridley.
Men allt detta missade man i bakgrundskontrollen - eller hoppades det bara över i upphetsningen att man skulle bli representerad av en mörkhyad muslimsk invandrare? - Det är ju ren JACKPOTT för ett parti som bygger synen på sig själva med plakatpolitik och identitetspolitik?

Kanske var det annars de 20 åren tillsammans med Fridolin (ända sedan 32-åringen Fridolin var 12 tydligen!) som gjorde honom till den demokratiska och älskvärda människa han är idag?
Wow!
Politiska broilers blir bara yngre och yngre idag...

Föredettingarna Per Gahrton och Peter Eriksson

Till försvar(?) av Kaplan så drog snabbt ett par föredettingar ut.
Först Miljöpartiets grundare, Per Gahrton (den gamla eftersuparen) som utan tvekan anklagade Israel(!) för att ha drivit en framgångsrik kampanj mot Kaplan.
Och bara dagen innan så intervjuas Peter Eriksson direkt från Bryssel och pratar om allt varit ett media drev som beror på att Kaplan är muslim; ”det där hade inte en etnisk svensk behövt utstå på det sättet!”
Intressant är att ingen, inklusive de två språkrören, överhuvudtaget berört problematiken kring Kaplans uttalanden och umgängeskrets utifrån något annat perspektiv än att problemet ligger i att media granskat honom. Kaplan och statsminister Löfven sade mer eller mindre rakt ut att avgången inte bekräftar kritiken utan handlar om att granskningen tar för stor del av tid och energi.

Antigranskning? 

Personligen tror jag att det är tvärtom - Kaplan har snarast inte blivit granskad just eftersom han är muslim och att en sådan granskning därför omedelbart skulle ses som rasistisk. Media har inte velat ha en sådan debatt, trots att bilder och filmer legat ute på nätet under lång tid och att det faktiskt är av allmänt intresse att medlemmar i regeringen umgås nära med element som säkert Säpo har ögonen på.

Det kanske allvarligaste... 

I dagens läge där politikerförakt och misstro mot staten bara tycks växa så är det oerhört allvarligt när Miljöpartiet gång på gång visar upp en rejält nedfläckad byk av regeringsoduglighet.

De är helt enkelt inte vuxna uppgiften.

I det känsliga parlamentariska läge som är (och lär förbli om man litar på opinionsundersökningarna) så kanske S borde ta lite ansvar och kasta ut MP ur regeringen. De kommer inte få mer problem då Decemberöverenskommelsen och oviljan att själva hamna i regeringsställning håller tillbaka Allianspartierna. Däremot slipper de stå bredvid och skämmas när drömmarna och idealisterna i MP slåss mot verklighetens väderkvarnar.
För demokratiska värden, för det parlamentariska läget, för socialdemokratin och kanske för MP själva - Stefan Löfven, det är dags att göra det som alla redan har sett.
Kasta ut MP och kör på en minoritetsregering.

Sveket och regeringsodugligheten

Någonstans tror jag det vore bra för MP också - det sätt som de viker sig i fråga efter fråga för att få sitta kvar vid maktens grytor är direkt motbjudande och gör inte att förtroendekapitalet ökar direkt. Inte ens i miljöfrågorna - MP's haveri kan exempelvis ses i veckans beslut från Vattenfall att sälja ut brunkolsverksamheten i Tyskand.

Undrar om 32-åringen Fridolin minns när MP startades för 35 år sedan?

Att få upp miljöfrågorna på bordet, att vara orealistiska drömmare och på-pushare i opposition har inte varit fel. Inte ens lite regeringssamarbete i vissa hjärtefrågor har påverkat bilden av dem.
Men nu...
Det är totala svek i FRA-, datalagrings- och i alla övervakningsfrågor. Bromma och Förbifart Stockholm...
Flyktingfrågan skall vi inte ens tala om (eller jo) - från den absolut mest liberala synen på flyktingar till att driva igenom förslag som i ett slag för Sverige till det mest restriktiva flyktinglandet inom EU??
Nu kolbrytningen och uranbrytningen.

Ja, när verkligheten krockar med drömmare som bara stått vis sidlinjen och gnällt (opponerat) - det är inte vackert...


PS. Som bonus - Yasri Khan, den "nya muslimfavoriten" för att upprätthålla identitetspolitiken, som sannolikt snart hamnar i MP's partistyrlse - vill inte ta reportern i hand eftersom hon är kvinna. Kanske att den feministiska partistyrelsen gör att han släpper lite på patriarkala idéer och uppför sig lite mer som folk? Miljöpartistiskt folk då alltså... 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n