Fortsätt till huvudinnehåll

Respekt för SD?

Visst har SD vidriga åsikter.
Visst står SD för en obehaglig politik som gör skillnad på människor.
Visst är SD brunkletigt av ett historiskt arv. 
Visst är SD ett klassiskt populistiskt missnöjesparti. 
Visst är SD ett en-svarsparti (allt är invandrarnas fel = svaret på allt). 
Visst äcklas de flesta normalt tänkande människor av SD's politik.
Visst är SD populerat med mindre duktiga dårar som inte klarar av att kamouflera sin öppna rasism.
men... 
Visst är SD också invalt demokratiskt i vår högsta beslutande församling och verkar i samma demokratiska miljö som övriga partier? Och faktiskt i samma anda? 

Någon djävla respekt! 

Min poäng är att man skall hantera ett dylikt parti med kylig professionalism. 
Att obstruera på det sätt som vänstern och Rossana Dinamarca generellt håller på med är löjligt, barnsligt och det spottar faktiskt den demokrati (folkvilja) som vi har i ansiktet. Praxis följer man bara när passar dem själva. Lite som "rätt våld" och "fel våld" bedöms utifrån vilka politiska ståndpunkter offer och förövare har... 
Det är få saker som "det fina hatet" som gör mig så uppgiven över mina medmänniskors intelligens, men tillbaka till ämnet för bloggposten:  

Respekt! 

Ouch! 
Bättre att demonstrera som MP nu började med: 
När Miljöpartiets Jan Lindblom skulle tala sa han "herr talman" på nordsamiska i stället för på svenska.
– Riihkabeaivvi sardnideaddji, sa han.
Björn Söder replikerade då:
– Herr talman.
Det var dock bara början.
– Shalom talman, sa sedan Karin Rågsjö (V) och inledde med hebreiska.
Det ledde emellertid inte till några reaktioner från Björn Söder, enligt TT.
(Källa.)

Följer både Svea rikes lag (minoritetsspråk!) som praxis i kammaren, samtidigt som det tydligt markerar med både humor och skarpsinne mot vice talmannen Björn Söders vidriga uttalanden. 
Snyggt MP!

Och humor och skarpsinne... 

Det är väl i princip vad som karaktäriserar avgående partiledaren för Piratpartiet Anna Troberg som vanligt - så skynda dit, läs nu! Och ta sedan din tillflykt till HAX

Kommentarer

  1. Det stinker. Det är dubbelmoral. "Vi gillar olika" gäller bara om man tycker inom normen. Att respektera någon som har en annan uppfattning som exempelvis SD, gillar man inte. Har man en annan åsikt så tycker de som "gillar olika" att det är helt okej, till och med beundransvärt, att ta till odemokratiska metoder för att tysta ned det man inte vill höra.

    SvaraRadera
  2. Det stinker. Det är dubbelmoral. "Vi gillar olika" gäller bara om man tycker inom normen. Att respektera någon som har en annan uppfattning som exempelvis SD, gillar man inte. Har man en annan åsikt så tycker de som "gillar olika" att det är helt okej, till och med beundransvärt, att ta till odemokratiska metoder för att tysta ned det man inte vill höra.

    SvaraRadera
  3. Visst håller jag med, men samtidigt så är det alltid svårt att diskutera med sådana som man anser inte håller med om grundläggande mänskliga värden.
    Jag tror på öppen debatt, dra ut trollen i ljuset och de spricker. Våld, hot om våld och odemokratiska metoder (sic) faktikskt inte hör hemma i en demokrati. Och så länge SD håller sig till det demokratiska samtalet så skall samma regler gälla dem som övriga partier. Punkt.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England