Fortsätt till huvudinnehåll

Inte min verklighet?

Bakgrund

Jag har gått i lite drygt ett tiotal olika skolor, vilket innebär att jag haft kontaktyta mot kanske ~500 elever totalt. Skolorna har varit fast förankrade i ganska homogent etniskt svenska arbetar-/medelklassområden.
Jag ser nog mig själv som någonstans mellan nördarna och svennarna i klassen, dock långt ifrån "eliten", de populäraste. Givetvis så har jag mest umgåtts med grabbarna, men givetvis ändå haft koll på en stor del av "gränssnittet" mellan killarna och tjejerna. En stor del av tonåren handlar om att spana och skvallra vem som hänger med vem, vem som säger vad och så vidare.
Någon festprisse har jag heller inte varit. Lite pliktskyldigt med men inte vidare intresserad egentligen.
Detta sammantaget lär ju göra att jag har min alldeles egna bild av verkligheten.

Men! 

De senaste veckorna så har jag sett så många inlägg, artiklar och utrop om hur unga kvinnors uppväxt har präglats av tafsande händer på regelbunden basis - av "svenska killar" påpekas det noggrant. Under rasterna så har smädelser haglat över flickorna, oftast, nej alltid, nedsättande sexuellt laddade uttryck.
Ja, och så en vänsterpartist som vill skylla sina övergrepp på "alla män" också.
Utan att skräda orden så är det en verklighet som jag aldrig upplevt eller faktiskt inte ens sett skymten av.
När jag pratar med familj, släkt, vänner, arbetskollegor, bekanta på nätet så är det ingen - ingen! - som någonsin ens sett eller hört något liknande. 

???

Ordet "hora" har jag hört skrikas två gånger i skolan - en gång till en jämnårig elev och en gång till en lärare - och då tog det hus i helvete kan jag säga! *ryyys*
Jag har aldrig någonsin sett eller ens hört talas om att flickor inte fick ha sina kroppar ifred. Visst var det där tillfället då vi var ett litet gäng som i tioårsåldern nyfiket försökte tjuvtitta genom ett högt beläget fönster när flickorna bytte om till gymnastiken. Då blev det också liv, men jag minns bara att jag skrapade kinden mot tegelväggen och besviket konstaterade att det inte var något roligt, när jag inte fick möjlighet att se något.

!!!

Ja, ovanstående är de sammanlagda händelser jag kan minnas av övergrepp och trakasserier under hela den tid jag har befunnit mig i och kring skolväsendet under min skolgång, 1976-2000  - och då inte kontinuerligt, givetvis.
Det finns givetvis svagheter i mitt resonemang. Dels så är det iakttaget ur mitt perspektiv, mina alldeles egna erfarenheter och min omgivning. Det är en annan tid, en annan kulturell omgivning.

Jag vill... 

Jag vill se att man samlar information kring detta, för uppenbart så tycks antirasistiska debattörer ha vuxit upp i fruktansvärt problemtyngda områden där klassisk mansnorm är som bortblåst och våldtäktskulturen frodats. 
Men det är i alla fall av mig helt obekanta platser och områden.
Tack och lov!
Men man vill fortfarande veta - vad är det för skolor där dessa övergrepp ägt rum?
Vad är det för områden?
Vilka går på skolan?
Vad är det för kultur som frodats?
Och när? 

En sak dock! 

"Bög!"
Det vet jag var populärt under en period som en comeback när någon blivit attackerat, fysiskt eller verbalt. Men då bara mellan pojkar. Och jag har aldrig någonsin hört eller sett det användas som ett attackvapen. 
*putt* 
- Vad gör du din djävla böööög?!, i skriande högljudd målbrottsfalsett. 
Men det anser jag inte kvala in som något som passar beskrivningen av det gatlopp av klämmande händer och verbala smäden som har beskrivits. Dessutom så var det inte ens sexuellt laddat, minns att vi gick över till att använda ordet "mupp" istället efter ett tid.
- Sluta muppa er för faan! 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England