25 apr. 2016

Märk väl, detta är den vettigare av de två språkrören...

24 apr. 2016

Under MP:s koftor...

Någonstans under Kaplanaffärens yta vibrerar Åsa Romsons hittills värsta övertramp. I en partiledardebatt i SVT i maj förra året hasplade hon ur sig:
”Vi håller på att göra Medelhavet till det nya Auschwitz.”
De tragedier som utspelar sig på Medelhavet när människor på flykt drunknar i tusental är hjärtskärande och en skam för ett handfallet EU. Men att jämföra med nazisternas mest ökända dödsfabrik är helt orimligt och en relativiserande skymf mot Förintelsens offer.
Åsa Romson ångrade sig. Men i vilka dyiga tankedjup, eller i vilken bottenlös okunnighet, uppstår impulsen att göra en sådan jämförelse?
Tänk om Mehmet Kaplan inte är en olyckshändelse.
Tänk om han är ett symptom. 
(Källa.)

Viktig läsning för att förstå händelserna kring Miljöpartiet och avslöja det drömmande fuskbygge som partiet är.

23 apr. 2016

Vadå Liberal-fallos??Jag fattar inte ståhejet? 


Och som vimpel: 

Inbjudan till Miljöpartiets Kongress 2016, Karlstad 13-15 Maj

Välkomna, klicka för större bild! 

22 apr. 2016

Det fina näthatet...

Att det finns galningar överallt är nog de flesta redo att skriva under på tror jag. Men det är också så att man behandlar människor olika beroende på vart de kommer från och vad de gör - jag pratar inte om invandring utan om politiska ståndpunkter.
Inom vänstern så är det mycket vanligt skulle jag vilja säga att man relativiserar, blundar och motiverar "det rätta" våldet. Jag som är starkt för icke-våld och samtal/diskussioner tycker detta är en oerhört beklaglig situation. Åsiktsfrihet är något annat jag tycker är viktigt, tillsammans med yttrandefrihet. De flesta håller med, men skrapar man på ytan så kryper det fram att det gäller nog "rätta åsikter" och "rätta yttranden" i huvudsak. Blir så oerhört trött att förklara att det är det äckligaste och vidrigaste som utgör termometern hur friskt (=fritt) ett samhälle är.

Joakim Lamotte

Ta denna människa som har så många åsikter som jag själv inte håller med om. Men att hemfalla till "det goda hatet" är ok, man pratar inte om det, låtsas inte om det, tar inget ansvar för det.
Vidrigt var ordet.

Prince

Prince har gått hädan. En av de där artisterna som i alla fall jag storögt tittat på och försökt förstå vad det är för särskilt med - eftersom så många avgudat honom.
Jag antar att det trots allt kokar ner till smak, men samtidigt har jag svårt att se vad det är för revolution han gjort? - Kan jag personligen se något "före och efter Prince"? Nej. Det kan jag faktiskt inte.
En människa som definierade musiken under lång tid? Möjligen, jag har dock alltid avskytt hans Minneapolis sound och typen av låtar - hittarna hittade aldrig hem till mig om man skall uttrycka sig lite vitsigt.

Disclaimer 

Låt mig avgränsa mig lite så jag inte trampar på några tår - han verkar ha varit en oerhört duktig tekniker, grym musiker även om jag kanske inte riktigt har lust att ge honom sådan gudastatus som många andra gör på det området. Låtskrivare - jomenvisst! Världsklass.
Kanske borde bara detta räcka för att ge honom den legendarstatus han åtnjuter, min motvilja för detta är sannolikt djupt förankrad i min egen musiksmak som befann sig väldigt långt från Prince's många gånger i mitt tycke överbearbetade alster med ett sound som jag också hade svårt för.
Men vila i frid i alla fall, givetvis.
Jag blir också lite sorgsen när det börjar komma tecken på att hans talang släcktes av den förbannelse som tagit så många andra kreativas och upphöjdas liv.
Sorgligt.

Så bra som det blir

20 apr. 2016

MP -> SVT, WTF??

Miljöpartiet uppges ha försöket påverka kvällens Aktuellt-sändning.Språkrörens presskontakt Magnus Johansson ville att nyhetsprogrammet inte skulle ta upp kritik mot den avhoppade bostadsministern Mehmet Kaplan.– När samtalet var på väg att avslutas sade Johansson: ”Du kan inte tänka dig att steka den här delen om Kaplan?”, berättar Anders Holmberg för SVT.Miljöpartiet har nu tagit Magnus Johansson ur tjänst tills vidare.
(Källa.)

Alltså - MP har enorma problem! Uppenbart är i alla fall att nu när media faktiskt granskar MP så faller hela deras parti ihop som ett korthus. Plågsamt.
Detta handlar ju inte om vilken person som helst heller - han är planeringschef och en av Fridolins närmsta män!
Är det kanske rent av en tradition att hota "fria media" - hur många nyhetsinslag har "stekts" efter hot från miljöpartistiska pressekreterare?

Samtycke till Thomas Bodström!?

Det är inte ofta jag håller med Thomas Bodström:
"Berätta hur det gick till senast du hade sex? Gav du ditt samtycke då?"En samtyckeslag kommer inte att leda till fler fällande domar – i stället är risken stor att fler integritetskränkande frågor kommer att ställas till brottsoffren, skriver advokaten Thomas Bodström.
(Källa.)

Men denna gång så håller jag helt med.

19 apr. 2016

Nu är det dags, S - MP ut ur regeringen!

Åsa Romsons märkliga historieskrivning av terrordåden 11/9, hennes tidigare jämförelser mellan Auschwitz och drunknade flyktingar i Medelhavet, Peter Erikssons teser om att Mehmet Kaplan utsätts för islamofobisk mobbning, Per Gahrtons uttalanden om israeliska konspirationer och Kaplans egna jämförelser mellan IS-krigare och frivilliga i finska vinterkriget och mellan Hitlertysklands judepolitik och Israels Palestinapolitik öppnar en avgrund som borde diskvalificera varje parti från att delta i en svensk regering. 
(Källa.)

Hårda ord från PM Nilsson, i en ledare på DI. Men de är sanna och fantastiskt nog så utelämnar de ändå en hel del tidigare:

Alice Bah Kuhnke

Det började med att Alice Bah Kuhnke satt och gav totala nonsenssvar under en hel intervju i SR, plågsamt är bara förnamnet - ärren i mina handleder lyser ännu ilsket röda...

Åsa Romson

Sedan gick Båt-Åsa Romson igång med en imponerande räcka klavertramp.

Den miljöengagerade miljökämpen tillika miljöpartisten, tillika doktorn i miljörätt, tillika miljöminister och vice statsminister (bara på pappret!) målade sin båt med förbjuden, giftig färg, släppte glatt ut avloppsvatten från sin husbåt rakt ut i stockholms ström - trots att hon var en stark förespråkare för lagen en kort tid innan och blev också påkommen med att fuska med miljödiesel.

För att försöka minimera skadan av båtfärgen, bilder där hon stod glatt och målade, så försökte Åsa stoppa publicering av bilderna genom att hävda copyright:
"Det är copyright på de bilderna. Det vet du eller?"
Nå, journalisten som höll i bilderna och ville ha en kommentar förstod bättre än så och Åsa fick skämmas.

Hon anställde knarkdömd utan att ha en susning.

Sedan är det ju det där med grodorna...
Kvinnan har ju producerat en veritabel grodfarm! 

Hennes första kommentar om terrordåden i Paris var en upprörd tweet om att nu kunde miljökonferensen minsann vara i fara!
Och detta samtidigt som människor fortfarande låg och förblödde och krutröken låg tung över gatorna...

I en partiledardebatt i tv så jämförde hon flyktingkatastroferna på Medelhavet med Auschwitz:
"Vi håller i Europa på att göra Medelhavet till det nya Auschwitz".

När hon sedan skulle förklara sig så pratade hon glatt om "zigenare" ett flertal gånger, klart att romska representanter också blev upprörda?

"För de allra flesta av oss är faktiskt inte just vita, heterosexuella, medelålders män utan människor."
Jaha?
De där icke-människorna är dessutom alla miljöbovar enligt Åsa, allt från samma manshatande tal i Almedalen.

Politiken då? Jo, där gick det inte bättre. Konstitutionsutskottet var eniga i sin unikt hårda kritik av en regering som uppenbarligen inte klarar av sin uppgift - och ni gissar rätt - Åsa var det statsråd som fick mest enskilt kritik, bl a om vargfrågan där hon som vanligt i ett plakatpolitisk parti som MP beklagade beslut som hon i regeringen tagit ansvar över.
Att opponera mot sin egen regeringspolitik är svårsmält för drömmare och opportunister, fråga Gustav Fridolin?
Han kommenterade sin egen regerings beslut som "skit" och Åsa grät offentligt under presskonferensen om hårdare mottagningsregler, regler som de själva tagit i regeringsställning!?

Gustav Fridolin

Ja, tillbaka till Gustav Fridolin ja.
Regeringens invandringspolitik var som sagt "skit" och han tänkte riva upp den så fort han fick chansen berättade han ivrigt och sammanbitet. Jag antar att det handlar om nästa gång han kommer i regeringsställning eller något sådant?

Han spelade in peppande videos för att ge lärarna något, antagligen i kompensation för uteblivna löneökningar. Det kanske är en bra idé om man nu inte pratar i videon som om man försökte prata med lätt förståndshandikappade barn.
Det är väl samtidigt kanske den enda - och kraftfullaste, åtgärd Fridolin gjort under sina "100 dagar att vända skolan" (var är vi nu? En bra bit över 500 dagar i alla fall?).
Jag räknar inte med de 100 miljoner som man satt av i vårbudgeten för att ordna med skolsalar för att möte den enorma efterfrågan det blivit i o m flyktingströmmen. Dock pratas det litet om att precis samma budget samtidigt minskar skötseln av skolbyggnader med 500 miljoner.. det är 400 miljoner minus för er som inte kan räkna (fallande resultat i PISA).

Mehmet Güner Kaplan

Kaplan, vår f d bostadsminister som lagt ett långt spår av bilder från sociala tillställningar med element som de flesta skulle hålla sig långt undan från. Det är allt från rena fascister, turkiska nationalister, islamister och säkert en hel del hyvens killar där emellan för att väga upp de mörkare inslagen.

Lägg därtill ett antal uttalanden som ganska lugnt kan anses som rejält olämpliga och när filmklipp trillar fram där Kaplan jämför Israel och nazityskland så är det svårt att undvika att det kokta fläsket snarast vidbränns istället.

Kanske skulle man vara lite misstänksam redan vid nomineringarna till ministerposterna när Kaplan ställt till med kontroverser redan innan, som när han som riksdagsledamot bjöd in den (ö)kända antisemiten Yvonne Ridley.
Men allt detta missade man i bakgrundskontrollen - eller hoppades det bara över i upphetsningen att man skulle bli representerad av en mörkhyad muslimsk invandrare? - Det är ju ren JACKPOTT för ett parti som bygger synen på sig själva med plakatpolitik och identitetspolitik?

Kanske var det annars de 20 åren tillsammans med Fridolin (ända sedan 32-åringen Fridolin var 12 tydligen!) som gjorde honom till den demokratiska och älskvärda människa han är idag?
Wow!
Politiska broilers blir bara yngre och yngre idag...

Föredettingarna Per Gahrton och Peter Eriksson

Till försvar(?) av Kaplan så drog snabbt ett par föredettingar ut.
Först Miljöpartiets grundare, Per Gahrton (den gamla eftersuparen) som utan tvekan anklagade Israel(!) för att ha drivit en framgångsrik kampanj mot Kaplan.
Och bara dagen innan så intervjuas Peter Eriksson direkt från Bryssel och pratar om allt varit ett media drev som beror på att Kaplan är muslim; ”det där hade inte en etnisk svensk behövt utstå på det sättet!”
Intressant är att ingen, inklusive de två språkrören, överhuvudtaget berört problematiken kring Kaplans uttalanden och umgängeskrets utifrån något annat perspektiv än att problemet ligger i att media granskat honom. Kaplan och statsminister Löfven sade mer eller mindre rakt ut att avgången inte bekräftar kritiken utan handlar om att granskningen tar för stor del av tid och energi.

Antigranskning? 

Personligen tror jag att det är tvärtom - Kaplan har snarast inte blivit granskad just eftersom han är muslim och att en sådan granskning därför omedelbart skulle ses som rasistisk. Media har inte velat ha en sådan debatt, trots att bilder och filmer legat ute på nätet under lång tid och att det faktiskt är av allmänt intresse att medlemmar i regeringen umgås nära med element som säkert Säpo har ögonen på.

Det kanske allvarligaste... 

I dagens läge där politikerförakt och misstro mot staten bara tycks växa så är det oerhört allvarligt när Miljöpartiet gång på gång visar upp en rejält nedfläckad byk av regeringsoduglighet.

De är helt enkelt inte vuxna uppgiften.

I det känsliga parlamentariska läge som är (och lär förbli om man litar på opinionsundersökningarna) så kanske S borde ta lite ansvar och kasta ut MP ur regeringen. De kommer inte få mer problem då Decemberöverenskommelsen och oviljan att själva hamna i regeringsställning håller tillbaka Allianspartierna. Däremot slipper de stå bredvid och skämmas när drömmarna och idealisterna i MP slåss mot verklighetens väderkvarnar.
För demokratiska värden, för det parlamentariska läget, för socialdemokratin och kanske för MP själva - Stefan Löfven, det är dags att göra det som alla redan har sett.
Kasta ut MP och kör på en minoritetsregering.

Sveket och regeringsodugligheten

Någonstans tror jag det vore bra för MP också - det sätt som de viker sig i fråga efter fråga för att få sitta kvar vid maktens grytor är direkt motbjudande och gör inte att förtroendekapitalet ökar direkt. Inte ens i miljöfrågorna - MP's haveri kan exempelvis ses i veckans beslut från Vattenfall att sälja ut brunkolsverksamheten i Tyskand.

Undrar om 32-åringen Fridolin minns när MP startades för 35 år sedan?

Att få upp miljöfrågorna på bordet, att vara orealistiska drömmare och på-pushare i opposition har inte varit fel. Inte ens lite regeringssamarbete i vissa hjärtefrågor har påverkat bilden av dem.
Men nu...
Det är totala svek i FRA-, datalagrings- och i alla övervakningsfrågor. Bromma och Förbifart Stockholm...
Flyktingfrågan skall vi inte ens tala om (eller jo) - från den absolut mest liberala synen på flyktingar till att driva igenom förslag som i ett slag för Sverige till det mest restriktiva flyktinglandet inom EU??
Nu kolbrytningen och uranbrytningen.

Ja, när verkligheten krockar med drömmare som bara stått vis sidlinjen och gnällt (opponerat) - det är inte vackert...


PS. Som bonus - Yasri Khan, den "nya muslimfavoriten" för att upprätthålla identitetspolitiken, som sannolikt snart hamnar i MP's partistyrlse - vill inte ta reportern i hand eftersom hon är kvinna. Kanske att den feministiska partistyrelsen gör att han släpper lite på patriarkala idéer och uppför sig lite mer som folk? Miljöpartistiskt folk då alltså... 

Gött med feminism i partistyrelsen, MP?

Ja, det måste kännas tryggt att man (snart?) har feminister i partistyrelsen, MP, som selektivt bara plockat ut rädslan för tjejbaciller i händerna på kvinnor och inget annat av patriarkala strukturer och kulturer! Wow! 

Snälla MP, sätt munkavel på Romson?

Här vägrar Romson svara på varför Kaplan fick gå

Ny kritik mot Romson: Kallade terrordåden i USA för ”olyckor”

Och detta är samma människa som jämförde flyktingtragedin på Medelhavet med den systematiska utrotningen av judar. Som nu sitter och försöker försvara en människa som inte vare sig såg eller ser skillnad på blodtörstiga mördare som åker till IS för att mörda, våldta och plundra och de svenskar som åkte till Finland under andra världskriget för att hjälpa till att hålla mot Sovjetunionens rasande angrepp på vårt grannland.

Och detta är bara en del - annat är ännu mer surrealistiskt - tänk bilden av en miljökämpe, en miljöengagerad, en miljöminister, en doktor i miljö som glatt släpper ut gråvatten ur sin båt, fuskar med miljödiesel och målar sin båt med giftig, förbjuden färg?

Vad är det för fel på Miljöpartiet??

Särbehandling av Kaplan?

Alltså... När ledande MP-politiker pratar om att man jagat Kaplan "för att han är muslim", särbehandlat honom - "så hade inte en etnisk svensk behandlats"...
När man sedan sammanställer vad karln har ställt till med - och är oförstående vad han gjort fel - och hur mycket varit känt i sociala media innan så undrar jag tvärtom om inte media varit rädda att kritisera då rasist-anklagelser direkt skulle uppstå. En slags självcensur där han i positiv mening särbehandlas för att han just är muslim.
Antingen det eller så är journalistkåren mer inkompetent än jag trott...

15 apr. 2016

Inte bara Romson som använder giftig färg i MP?

Detta är MP's ungdomsförbunds språkrör som försöker trivialisera Kaplans förmåga att umgås med tvivelaktiga muslimer på Twitter.
Personligen har jag svårt att umgås med våldtäktsmän, men vad vet jag, jag är ju inte feminist så?

Och på tal om Kaplan... 

Killen sitter på en post som Löfven själv pekat ut som en av de viktigaste inför framtiden. Här en sammanfattning vad han gjort: "".
Ja, typ ingenting överhuvudtaget.
Däremot har han satt sig själv i klistret ett flertal gånger genom inkompetens - hoppas jag, för alternativet att han har mer gemensamt med de han "råkar" umgås med gång på gång är ju värre än en inkompetent minister. Så Löfvens viktigaste område präglas enbart av damage control.

Dags att agera Löfven? 

12 apr. 2016

Stöder 25% av de unga muslimerna IS??

"13 procent av de unga i arabvärlden kan tänka sig att stödja terrorgruppen Islamiska staten (IS) – om den använde mindre våld. Nästan fyra av fem avvisar dock IS, vars härjningar ses som det största hotet gentemot regionen, visar en färsk undersökning." 
(Källa.)

WTF?

7 apr. 2016

Sexköp i franskt mörker

Det franska parlamentet klubbade i går kväll igenom en lag som kriminaliserar sexköp, enligt den modell som Sverige var först i världen med att införa 1999.
(Källa.)

Det är en konstig logik det där. Hur blir det om man betalar med smycken? Eller ett smycke som skickas över bordet på en fin middag? Sedan att det är ok att betala för att kn***a framför en kamera är ok, men utan kamera så är det brottsligt?
Egentligen räcker det med sådana gränsdragningar för att de flesta vettiga människor skall inse att det blir rent av löjeväckande och grundläggande dumt. Men försök ta in att marknaden flyttar bort från vittnen, bort från gatlampor, bort från rättsväsendet. Men det är bara prostituerade som offras på könsaltaret, det är svårt att bortse från vissas resonemang kring "könsförräderi" att ligga med män när man ser alla hemskheter.

5 apr. 2016

Skabbiga våldtäktsmän och vansinniga ideologier!

"Det kanske finns kulturella skillnader. De är viktiga att prata om. Men det viktigast att prata om är de gemensamma problemen vi män har med att inte kunna låta bli att slå kvinnor eller utöva sexuellt våld." 

SVT Gomorron om attackerna i Köln from Tobbes Medieblogg on Vimeo.

Är snubben från "Fatta Man" på riktigt?
Ironiskt menat namn antar jag då denne Svante Tidholm faktiskt inte verkar fatta någonting överhuvudtaget.
"Sexuellt våld är en del av mäns destruktiva normer som vi växer upp med som killar. Och det viktigaste av allt är at killar blir medvetna om det här, det är fortfarande tabu att prata om att mannen är en konstruktion precis som kvinnan. Vi fostras till att bli våldtäktsmän till exempel och därför kan vi också fostras till att inte bli det. Så därför måste vi börja väldigt tidigt så klart, vi måste börja i skolan och alla de möjligheter som finns där killar kan prata om vilka de är, vilka de vill vara och ges möjlighet att vara någonting annat än det som finns idag med den här snäva mansrollen." 
Ja, det är på riktigt.
Ja, Svante menar nog allvar, trots att den generella känslan är att han egentligen framför någon ironisk och förvirrad installation från Konstfack.
Man också med fog ifrågasätta vad det är för sammanhang som denna Svante vuxit upp i. Att vara omgiven och själv formats till en våldtäktsman är inget jag känner igen måste jag säga.

Att bruka våld och våldta kvinnor är väl samtidigt det minst manliga man kan tänka sig utifrån en klassisk mansroll? 

Dags att Svante försöker att bli en riktig karl så han inte fortsätter springa runt och riskerar att våldta kvinnor tycker jag.

4 apr. 2016

Svineri på hög nivå - UD

Regeringen har i det dolda använt biståndspengar till kampanjen för en plats i FN:s säkerhetsråd. En oberoende stiftelse har beviljats miljoner från biståndsbudgeten som UD sedan använt till att betala restaurangbesök, hotell och dyra flygbiljetter till 27 FN-ambassadörer som ska rösta om Sveriges plats. 
(Källa.)

Hoppsan! Fick upp lite kräks i munnen!
Att ta pengar som skulle gå till biståndspengar för de sämst bemedlade för att smussla med socialdemokratins högsta utrikespolitiska önskan. Fy för helvete!

2 apr. 2016

Kränkt?

När en person, som identifierar sig som hen, gick på en arbetsintervju på en skola kallades personen genomgående för sitt kvinnliga namn.Under intervjun ska skolans rektor också ha kommenterat personens kropp på ett kränkande sätt.Personen upplevde det hela som diskriminering och anmälde händelsen till Distriktsombudsmannen som nu kommer att utreda händelsen.
(Källa.)

Kommentar: 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...