27 sep. 2016

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg.
Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs.Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner.I dag är det möjligen ännu fler.Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002.Men tyvärr inte tillräckligt.
Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

13 sep. 2016

Är det något i vattnet?

Vad sjutton händer??
Verkligheten har blivit som någon typ av dålig LSD-tripp.

Vi har en regering som lovar "de största miljösatsningarna någonsin" - och de skall i huvudsak levereras efter valet (då förhoppningsvis både MP o KD försvunnit, SD minskat och Fi imploderat).

Vi har en flyktingmottagning som slagit dubbelknut på sig själv för att upprätthålla illusioner - jag menar "boende för vuxna ensamkommande barn"? På riktigt?

Socialdemokraterna som "aldrig någonsin, någon gång, någonstans" skulle göra sig beroende av SD vansinniga när SD inte stödjer regeringens förlag om offentlig upphandling.

En f d socialdemokratisk ledare och statsministerkandidat rensas ut av SAP i vad som tydligt ser ut som lite historierevisionism. Utan att någon bryr sig. Och jag börjar tycka synd om Juholt! (Kanske beroende på att även han börjar prata sanningar när slutet på S-karriären närmar sig).

Det är regelrätt krig i många ytterområden med bakhåll mot räddningspersonal, det kastas gatsten mot blåljuspersonal för att inte tala om handgranater mot konkurrenter och skjuts hej vilt bland "civila" - och det blir knappt rubriker för vissa händelser längre. Där kan man snacka om "normalisering"!

Polisen är i upplösningstillstånd med "Kejsarens nya byxor" - Dan Eliasson i spetsen. Organisationen blöder personal, man sänker nivån rejält för polisskolan, uppklarningsprocenten störtdyker, missnöjet är på orkannivå och vi har en politisk ledning och en socialdemokratisk nickedocka till chef som inte låtsas som någonting.
För en vecka sedan - "ingen kris" - nu - 2.000.000.000SEK extra till polisen som krispaket...

S är tysta och tillåter tydligen att SSU ägnar sig åt solklar rasism och splittring - och det på hemmaplan - Sveavägen 68, helig mark.

Ett parti som ansätts svårt av verkligheten och som sannolikt inte ens skulle komma in i riksdagen utgör 50% av regeringsunderlaget.

Ett rasistiskt parti är uppe och nosar på 20% i opinionsundersökningarna. Nuff said.

När såg vi senast - eller ens någonsin - ett utspel från feministerna kring den kanske viktigaste kvinnofrågan i Sverige - religiöst och kulturellt förtryck?
Det är t o m så förbundna till sin världsbild att alla män förtrycker att man offrar systrarna i slöja. Vidrigt räcker inte till att börja beskriva detta...

Vi lånar till reformer under högkonjunktur. WTF??

Oppositionen är helt utan idéer och visioner. Mer av sådant som de själva bevisat inte fungerade under åtta års maktinnehav är kanske inte riktigt melodin... *hint hint*

8 sep. 2016

Ja för fan! Bryt normerna!

Johan Golner, 22, från Kungälv ser sig som en kassarebell när han testar sina medmänniskors tålamod gällande pinnen.
Han har publicerat ett flertal bilder i Facebookgruppen.
– Fast det är mer en rörelse, säger han först.
Varför lägger du pinnen såhär?
– För att folk ska tänka ”det här känns inte rätt”. Men det är ju inte fel heller, men ändå inte rätt. Förstår du vad jag menar?
Ja...
– De har liksom aldrig funderat på att vrida på pinnen någon gång. Jag har också talat med en del kassörskor och de säger att det är enklare för dem att få tag på pinnen från det hållet jag lägger den, säger Johan Golner, och fortsätter:
– Det finns ju inget som säger att pinnen ska ligga åt det hållet som samhället har bestämt. Det är den oskrivna regeln. Och ruckar man på den oskrivna regeln så sätter sig folk på pottkanten.
(Källa.)

Tur att någon tar tag i detta med strukturerna kring kassaköerna!

7 sep. 2016

Och ändamålsglidningen är ett faktum...

Vad skönt att lagarna mot terrorism och grov brottslighet nu äntligen börjat användas!
Vad tryggt vi medborgare har fått det.
Och vad fel Piratpartiet och många andra fick!

Tryggt!

6 sep. 2016

Galen flyktingpolitik - och oansvarig

Flyktingpolitiken måste vara hållbar - även på fem, tio års sikt. Är vi inte beredda att vara första destination i alla lägen, kan inte Sveriges flyktingpolicy skilja sig radikalt från andra länders. Och om integrationen inte hinner med migrationen, skapas enklaver. Vilket kan leda till att människor som flyr hit, från förtryck och förföljelse, finner att samma strukturer har vuxit upp här.
(Källa.)

Ja, vem ställer inte upp på detta?
Bland det värsta jag vet är plakatpolitik där man signalerar godhet och handlingskraft och sedan vänder ryggen till och förnekar problemet. Offrar de man värnar om.

Så har flyktingpolitiken fungerat i mångt och mycket.
Sverigedemokraternas inflytande på stora delar av den svenska debatten har varit oproportionerlig och bedövande. Debatten har sedan snedvridits av twittervänstern som har styrt in debatten på att debattera SD och ingenting utom SD.
Amen!
Att debattera något annat har tolkats som en typ av tyst medgivande av SD's existens.

Galet.

4 sep. 2016

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen

Benjamin är glad.
Benjamin köper nya byxor.
Benjamin är nöjd.
Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna;
På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd:"Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women".
Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht".
Benjamin blir chockad.
Benjamin blir ilsk.
Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt".
Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp.
Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook.
Benjamin hoppas på att den sprids.
Benjamin märker att den sprids.
Benjamin hamnar i Expressen.
Benjamin verkar gladare igen.

Jag tänker: 

Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?

2 sep. 2016

Och så jagar V Amineh Kakabaveh...

Det goda hatet var det ja...
Man läser om en hätsk och ideologiskt (blind) jakt på Amineh Kakabaveh som enligt de mer renläriga i partiet har fel åsikt - och gör dödssynden att yttra den offentligt. Och vilken uppseendeväckande åsikt sedan?
"Ett kraftigt kvinnoförtryck förekommer i invandrartäta ytterområden."

Ja? Och?

Tyvärr gav Amineh Kakabaveh dem ammunition när hon råkade dela felaktigt och rasistiskt innehåll på sociala medier... Nu låg det ute i totalt 12 minuter (om jag inte hörde fel i P1) innan Kakabaveh plockade bort det, så man kan ju hävda att det verkligen handlar om ett uppenbart misstag, men håller man inte partilinjen så skall man avrättas offentligt!

Rysligt, men det är knappast något ovanligt i dessa kretsar.

På FB så kan man läsa om meningsmotståndaren Hanif Bali och hur han bemöts av ledande vänsterpartister. Alla åsikter är välkomna, bara de är de rätta...

Rysligt var ordet.

Från Hanif Balis inlägg:
Jag hade egentligen tänkt göra en uppdatering om min debattartikel som jag har skrivit i SVT Opinion om Barnläkarföreningen, Socialstyrelsen och migrationsverkets misslyckande.
Men tyvärr har jag blivit tvungen att försöka värna mig från bisarra "husblatte"-påhopp från Vänsterpartiets riksdagsledamot och utbildningspolitiska talesperson Daniel Riazat.
Detta blir ett långt inlägg, men jag anser den vara ett viktigt pedagogiskt exempel på vänsterns vedervärdiga metoder.
Jag vet att man från organiserat vänsterhåll (men även från liberalt håll) har haft kritik mot min ton. Det finns självklart en uns av sanning i kritiken, jag är hård. Faktum är att jag är hård på ett sätt som sällan är vanligt bland svensk politisk etablissemang. Detta är inte en slump, en personlighetsbrist eller avsaknad av insikt. Det är fullt medvetet. Men det är även fullt nödvändigt, förklaringen ska ni få nedan:
Som en reaktion på min debattartikel skriver Riazat (V):
- Tragiskt att du glömt din flyktingbakgrund. Undrar hur din framtid hade sett ut om dina åsikter hade majoritet i rixdan när du kom. Men vad gör inte vissa för karriären..
Ja du, att jag som treåring hade blivit medicinskt åldersbedömd hade nog inte ändrat mycket i min framtid. Tydligen är det framtidsförgörande för 3-åringar att få sin ålder fastställd när de saknar identitetshandlingar i Daniel Riazats (V) värld, att jag även kom under Luciabeslutet, det mest flyktingrestriktiva lagrum som tagits i Sveriges riksdag i mannaminne är ett försvårande faktum för Riazat (V).
Men han slutar inte, när han blir ifrågasatt om det är legitimt för en invandrare att ha någon annan åsikt om migrationsfrågor än vänsterpartiet så svarar han:
- Ja, om man har förlorat sitt minne och/eller vill göra karriär.
Så alla "fd flyktingar" (hans definition) som inte håller med Daniel Riazat (V) har antingen ett skadat minne eller är ute efter att göra karriär. Man kan anklaga mig för mycket, men att vara karriärkåt är väl knappast en rättvisande beskrivning. För mer info kan man väl läsa om debaclet kring omröstningen kring folkmordsfrågan.
Han fortsätter: - Tycker bara det är tragiskt att du som fd flykting hatar flyktingar.
Ser ni eskaleringen? Först har jag bara glömt min bakgrund, nu hatar jag plötsligt flyktingar. Låt mig då påminna Daniel Riazat (V) att när han var ute och vevade populistiska plattityder om invandring så skrev jag detta 2012 i Aftonbladet:
"Vi ser även hur dessa ungdomshem har en negativ inverkan på barnen, där små barn hamnar i ett råare sällskap bland äldre ungdomar, där till och med vissa asylsökande av rädsla för avslag inte berättat sanningen om sin ålder. Därmed skapas en otrygg boendesituation för den 13-årige pojken som får dela hem med en 20-årig man. [..] Därför bör ­åldern för asylsökande medicinskt fastställas om barnet saknar identitetshandlingar."
Vem är det som hatar flyktingar? Är det jag som var mån om att 9-åriga Aden aldrig skulle hamna i situationen där två 20-åriga män, poserandes som 15-åringar, medboende på hans HVB-hem kunde våldta honom som Uppdrag Granskning berättade om igår? Eller är det Daniel Riazat (V) som är så mån om att dessa 20-åringar skulle ha rätten att leka barn och parasitera på våra system vi har för att skydda barn?
Självklart blir det reaktioner på hans skriverier, men det slutar inte här. Därtill börjar han skärmdumpa vad några internettroll skrivit till till honom och publicerar det som Hanif Balis rasistiska svans.
Problemet är att de inte ens följer mig, jag har aldrig pratat med dem, aldrig sett dem. De har inget med mig att göra. Varpå hans vänsterkollegor börjar anklaga mig för att vara rasist.
Låt oss ta ett steg tillbaka en sekund; Riksdagsledsmot ger sig på mig och avkräver mig åsikter på grund av min invandrarbakgrund, kastar lögner och epitet på mig på grund av min invandrarbakgrund, därefter ljuger om mig, och i slutändan är det jag som blir kallad för rasist.
Är det meningen att jag ska hålla god ton mot detta? Detta är inget annat än en politiserad vuxenversion av skolgårdsmobbare. Varför ska man i allsin dar hålla god ton mot detta? Vad gagnar det?
Dröm och glöm.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...