28 mars 2015

"Skavlan hade drömläge men slog bollen i stolpen"

Vi tar det från början. 
Ett vidrigt vit-maktparti växer i en brun folkhemsmylla i ett av världens öppnaste länder.
En starkt vänsterideologisk media utser SD som den främsta motståndaren.
Allt skall härmed svartmålas och kritiseras, djupa oöverstigliga vallgravar skall grävas och alla medel är tillåta - regelböckerna får tilläggen som friskriver att de inte gäller vid regelbrott mot SD.

No rules! 

Det applåderas från ledarsidorna när man stör valmöten och lagliga demonstrationer, det tutas och skriks.
Allt cirkulerar kring att "sätta dit" Sverigedemokrater - och det finns en tacksam källa att ösa ur. Sverigedemokraterna har gott om medlemmar och aktiva amatörpolitiker som inte har lärt sig kontrollera sina rasistiska drivkrafter, och därtill har de i sin snabba tillväxt samlat på sig bra med tomtar och galningar.

Inte bara SD:are har äcklig bakgrund... 

Man tar hjälp av en hackergrupp med rejält tvivelaktigt rykte för att jaga sverigedemokratiska politiker på löpen, när politikerna tar slut så fortsätter man hänga ut egenföretagare och läkare som yttrat sig rasistiskt.
Inga medel är otillåtna och blodsmaken hetsar - ett nerlagt byte ger bara möjlighet till fortsatt jakt på nya byten i spåret.

Utmattningsdepression 

Öppen skadeglädje sköljde över twitter när Åkesson bröt ihop och drog sig tillbaka för att försöka pussla ihop sig som människa när den långa extrempressen till slut sugit ut all livsenergi. Tyvärr visade det sig att galjonsfiguren Åkesson trots allt betydde mindre för sverigedemokraterna och mellan en lamslagen riksdag och en amatörmässig, stammande och ljugande statsminister så har stödet för SD snarast ökat.

Skavlan... 

Redaktionen har fått till ett riktigt scoop när de fick Jimmie Åkesson till programmet för att prata om utbrändhet. Men upprördheten i social media var lite förutsägbar som upprörd - "att ge tid till honom, nu normaliseras rasisterna, inget gullande med dem"! 

Lyckat när alla är ilska väl? 

Även efter programmet så är klyftan mellan två galna, blinda grupper tydlig. Båda sidor tycker Skavlan gjort uruselt från sig! 
"Bojkotta Skalvan" delas hejvilt av bekanta med SD-åsikter på FB emedan vänstern rasar över "gullandet" och "normaliseringen". 
Virtanen på AB illustrerar detta genom att prata om att "Skavlan hade drömläge men slog bollen i stolpen."
Det handlar ur hans synvikel bara om att sätta dit Åkesson, inget annat. 
Spännande. 
Vill bara stanna här och gratulera SVT till ett utmärkt jobb - när båda sidor är ursinniga så har man onekligen prickat rätt. 

Men verkligheten då? 

Där vi andra bor? 
Jag såg inte hela programmet, har bara sett bitar, men ur min synvinkel så var det mycket bra. Bra om utmattningsdepression, inte slapp Åkesson undan kritiska frågor heller. 
Men det var något med Åkesson som inte jag kan skriva av som oträning, trötthet eller liknande. 
Han har tappat geisten. Jag vet själv hur svårt (omöjligt?) det är att komma tillbaka efter ha gått sönder av stress. 

Kan Åkesson komma tillbaka?

Nej säger jag. Möjligt att ha namnet på papper, men det slipas knivar i bakgrunden, smids planer och görs förberedelser. Framför allt i ett parti där det i jämförelse är enkelt att göra snabb karriär - man behöver inte ha slagits i ungdomsförbund under större delen av sitt liv och byggt allianser i åratal för att ta kliv uppåt. Här räcker det med snabba beslut och handlingskraft. Ja och så en smula tur givetvis. 

Yttre och intre åsikter... 

Åkesson har varit arkitekten och stommen kring detta brunsörjiga bygge som SD nu vuxit upp till. Han har med få undantag försökt att i alla fall utåt bredda partiets kärnfrågor även om det inte varit direkt kärnfysik att se igenom fuskbygget och skåda ett naket inre där islamofobin och rasismen rasat öppet. 
Utan honom kommer denna fuskideologiska ytterbeklädnad snart vittra och falla av. Så som den gjorde för Ny Demokrati. 

Åkesson är ett samhällsproblem 

Problemet är att SD fortfarande tillåts driva all debatt om samhällsutvecklingen. Så fort SD är i rummet så drivs debattörerna mot var sin motstående vägg och vi andra med dem. 
Det är ju knappast orimligt att ifrågasätta hur regeringen duckar för hur de skall lösa en redan nu akut bostadsbrist med 15 000 nya bostäder när vi enligt migrationsverket kommer ta emot runt 100 000 asylsökanden redan i år. 
Slag i luften?  
Varför debatteras inte det? 
Enkelt - åsiktskorridoren när det gäller SD, beröringskänsligheten finner inga gränser. Ett tomtesteg utanför linjen och man är rasist. 

"En märklig medial sjukdom" 

Jag avrundar med, något överraskande - kloka ord från Aftonbladets Martin Aagård
Hela programmet [Skavlan med Åkesson, min anm] är ett uttryck för en märklig medial sjukdom vi vägrat låtsas om alldeles för länge. Vårt osunda intresse för allt vad detta parti tar sig för och för deras marginella politiska hjärtefrågor har lett till allvarliga politiska koncentrationssvårigheter.

27 mars 2015

Bensinskatt, bensinskatt, bensinskatt...

Men som vi skrev redan tidigare i dag, bidrar höjda bensinskatter också till mindre utsläpp av koldioxid.
I december håller FN nästa stora klimatmöte i Paris. Fjolåret var det varmaste året sedan temperaturerna började mätas. Vi ser redan förändringarna i form av orkaner, cykloner, översvämningar och torka.
(Källa.)

Hm, vad har Sverige?
Någon/några tusendelar av världens fordonspark?
Och fordonsutsläppen härhemma lär minska med några procent vilket gör att genomslaget i världen så blir det...
*orkar inte räkna så många decimaler*

Host.. host.. 

Jag har inget emot att "Sverige måste gå före", "Sverige måste driva utvecklingen" etc.
Men när man låtsas som om det handlar om orkaner, cykloner, översvämningar, torka vara eller inte vara så är det rent skitsnack. Det handlar i första hand om att få in skattepengar till utgifter (inte finansierade krona för krona förresten) och att blidka MP (grattis förresten!).

18 mars 2015

"Rättviseförmedlingen"... Riiiight...

Från Facebook. 
"Rättviseförmedlingen"...

Riiight...

Man kommer onekligen att tänka på uttrycket "se grandet i sin broders öga men inte bjälken i sitt eget".

Att vara så totalt blind att inse att de pratar om att öppet (och stolt) kräva diskriminering av någon på grund av kön och namn? Och folk gillar sidan och ställer upp på idiotin?

Vad är problemet med att kräva att den med bäst meriter, betyg och kompetens i första och kanske enda hand? Oavsett huvudstorlek, musiksmak, vilken bil denne kör (eller inte kör!), hudfärg, svenskhet på namnet eller religion?

Nej, uppenbart fungerar inte denne enkla logik på människor som fått könet på hjärnan.

Så outhärdligt sorgligt...

14 mars 2015

Att göra ett (s-)politiskt spinn

Främsta partiorganet - ledarsidan på Aftonbladet driver hårt projektet-försöka-vänd-utrikespolitiken-till-något-positivt.
Lyckas de?
Tror inte det va?
Att bombastiskt prata om hur stolt sosse man nu är efter att Margot Wallström pratar klarspråk i utrikespolitiken och man bryter samarbetsavtalet med Saudiarabien.

Vänta litet med att hurra... 

Var det inte sossarna som ingick avtalet med Saudiarabien - vän av ordning kan fråga sig om inte de halshögg människor och förtryckte kvinnor på den tiden? 

Är det verkligen sossarna som skall ha cred för att avtalet nu bryts upp? Om MP inte suttit i riksdagen så hade avtalet brutits upp? Inte en chans. 

Skönt med tydliga sossar som inte velar utan är raka och tydliga? Har du ens följt debatten?? Som i princip alla andra frågor så vrider sig Löfven som en mask på kroken och uttalar sig tvärsäkert i den ena intervjun för att ha ändrat sig i nästa. Att kalla det amatörmässigt är snarast en förolämpning för alla duktiga amatörer därute... 

Klarspråk om Saudiarabien? SD har använt ordet medeltida om shariastyre i åratal, ingen tycks reflektera om det på AB-redaktionen?

11 mars 2015

Vem äger vår historia?

- och vem förtrycker vem, och med vad? Historien? 
Oscarnominerade Selma gick upp på biograferna i helgen. Filmen skildrar den amerikanska medborgarrättsrörelsen på 60-talet och Martin Luther Kings marsch till Montgomery i Alabama. Men av upphovsrättsliga skäl har Kings tal skrivits om.
 Arbetarens kulturredaktör, Fredrik Edin undrar vad en sådan utveckling i förlängningen kan leda till. Är nästa steg historieböcker som bara tar med sådant som man har råd att betala licens för?
 "Och vad händer om de som äger rättigheterna till berättelser ur vår gemensamma historia inte är ute efter att tjäna pengar utan exempelvis vill förneka historiska faktum? Vilka berättelser kommer att beläggas med spridningsförbud då? Sådana som handlar om förintelsen? Om evolutionen?"
(Källa.)

Behöver man något exempel på hur galen upphovsrätten av idag nyttjas så...

Piratpartiet - var är ni när vi behöver er?!

Margot Wallström och en utrikespolitik utan styrsel

Inte min bild
Margot Wallström...
Jag har aldrig förstått varför hon är så populär som hon är. Kanske att hon är kvinna, kanske att hon ser bra ut, kanske för att hon är sosse och bryter lite på norrländska?
Men hennes politiska gärning? Hennes politiska kunnande?
Nej, knappast då va? Ja, hon har haft en massa toppjobb - men vad har hon levererat? Egentligen?

Saudiarabiska avtalet

Att bli ovän med ett av världens vidrigaste diktaturer är för mig en fjäder i hatten. Det är oerhört tråkigt att inte Alliansen vågade röra samarbetsavtalet. 
Sverige har alltid hållt en moralisk fana av fred och samförstånd högt samtidigt som vi tjänat kosing på att sälja vapen och dödsbringande teknik till äckelländer. 
Dubbelmoral? 
Javisst! 

Vilken dubbelknut! 

Men att erkänna Palestina och få Israels hat mot sig (inte helt fjäder-olikt heller) och kort tid därefter ha ett Palestina som röstar med Saudiarabien att fördöma Sverige är faktiskt bara overkligt. 
Hur kan man hamna där? 
Tyvärr så kan det inte vara så mycket annat är ren inkompetens. Vill man vara positiv så kan man urskilja en rak linje i poltiken, en linje som struntar i diplomatin utan låter sin röst höras utan rädsla för att man tappar inflytande. 

Margot, Margot, Margot... 

FN's säkerhetsråd kan vi med stor sannolikhet räkna bort nu i alla fall och ser man på ordkriget med Ryssland så präglas inte heller det av någon politisk fingertoppskänslighet. 
Jag har nog inte fått någon som helst anledning till att ifrågasätta min syn på Margot Wallström inom den närmsta tiden i alla fall...

10 mars 2015

Rasister, fritöser och en massa åsnor...

Även räddningstjänsten i Eskilstuna utesluter en fritös som brandorsak i sin utredning, skriver SVT. Köket är en av de minst brandutsatta platserna i lokalen. Inte heller har man hittat spår efter en brandfarlig vätska som skulle tyda på att det var en inkastad brandbomb som startade elden.
Lärdomen av detta är att alla står med otvättad hals, de som skadeglatt skrattat och gjort narr av muslimerna i moskén - men även alla som dragit alldeles för stora växlar av ett rasistiskt angrepp på fredligt religiösa. 

8 mars 2015

Moralisk överlägssenhet är viktigare än sexarbetarnas välfärd

Jag är en av de sexarbetare som inte vågat anmäla sexuella övergrepp. Jag ville helt enkelt inte bli ”känd” av polisen och oroade mig för att det skulle leda till uppmärksamhet av mina kunder vilket skulle kunna leda till försörjningproblem eller till vräkning då aktuell lagstiftning innebär att en hyresvärd måste vräka den som använder sin bostad för att sälja sexuella tjänster.
(Källa.)

Vidrigt, men förespråkarna tar mer än gärna detta offer av de svagaste som är mest i behov av skydd av samhället. Men förespråkarna är glada så länge de står på moralisk mark och kan klämma åt de förhatliga sexköparna.
Genom att granska sexannonser har personal på länsstyrelsen under ett års tid försökt att skapa sig en bild av prostitutionen i länet.
– Vi ser att det är fler än vi tänkte oss
(Källa.)

Det är en form av marknadsekonomi som levde även under planekonomins slaveri.
Jag har lite svårt att förstå att vuxna, myndiga människor som säljer och köper en vara inte skall få göra det? Det är bara statskassan som lider av uteblivna skatteintäkter och den prostituerade som måste hålla till i rättssamhällets döda vinkel, utom samhällets skydd.
Vad är det för fel i att klämma åt människohandel, sätta åt de som ägnar sig åt koppleri och ge utövarna av sextjänsterna samhällsskydd, sjukvård, pension, försäkringar etc?

Internationella kvinnodagen

Hurra för internationella kvinnodagen - en viktig dag för förtryckta kvinnor runt om i världen.
Låt oss skänka en tanke och ta mod att fortsatt arbeta för dem som är offer för medeltida, patriarkala förtryck.

Att vara göteborgare är att vara rasist

Bomberna regnar över IS i Irak och Syrien.
Det avskräcker inte fler och fler unga män att ansluta sig till terrororganisationen.
På kort tid har Göteborg blivit en av rörelsens främsta rekryteringsbaser i Europa.
– Det här är en nödsituation, vi är ett skafferi fullt med kanonmat till IS, säger integrationspolisen Ulf Boström.
/
..i Göteborg är segregationen som störst. Eftersom vi inte fyllt det tomrum som segregationen ger har andra negativa krafter lyckats fånga de tomrummen. De tomrummen är kriminalitet och religiösa beskrivningar av vad som är den sanna religionen. Då har mycket farliga organisationer som IS fått fäste.
(Käll-or)

Nu måste ni upp till bevis. 
Att göteborgarna tar tag i sin dolda rasism och det öppna segregerandet. Trängseln av heterogena, vit medel- och överklass i de finare stadsdelarna där de största problemen lyser med sin frånvaro och man håller mörka, främmande människor borta i ghetton. 
Skäms! 

Ni kan inte fortsätta stöta ut människor så de fångas upp och förblindas av religiösa hatsekter och religiöst våld. 
Ta avstånd från er diskriminering, er utstötning, er segregering och er fattigdom. 
Be om ursäkt, kräla i stoftet, böna och be. 


Disclaimer: Jag kan med detta inlägg försöka vara en smula ironisk och försöka peka på det omöjliga att freda sig från omöjliga anklagelser mot en hel gruppering av människor - i detta fall "göteborgare". Att byta ut ordet mot "män", "muslimer", "judar", "bögar" och ändra anklagelserna i samma riktning ger lämpliga måltavlor för grupphat och hatideologier. 
Detta kan dessvärre tillämpas på ett antal diskussioner och samhällsklimatet i stort i Sverige idag. Sorgligt är bara förnamnet. 

Var Loreen halvnaken? Stort allvar, pretentiöst och pompöst i alla fall...

Loreens henkupp, nakenkuppen?
Jaha?
Skall jag vara ärlig så såg jag inte ens att hon var "toppless"? Å ena sidan så är det väl härligt med en artist som tar sig själv på så oerhört stort allvar, så pretentiös och pompös?
Men nackenshock?
Näe, knappast. Men är det inte ens smula konstigt att inte hatdrevet drar ut och gnäller på att hon visade en platt mage i tv på bästa sändningstid och gav alla tittande kvinnor anorexia, ångest och träningsdille?


Loreen topless i Melodifestivalen
Loreens henkupp stal showen – och hyllades
Nakenhärmade Loreen i SVT

3 mars 2015

Varför denna omsorg kring karriärskärringarna i toppen??

I går presenterade jämställdhetsstiftelsen Allbright sin årliga rapport över läget i bland börsbolagen. Slutsatsen är att jämställdheten går bakåt. Sämst är det på de tunga VD-stolarna. Av 286 bolag har bara 14 en kvinnlig VD och i 80 av bolagen finns inte en enda kvinna i ledningsgrupperna.
Facit är tyvärr tydligt: män rekryterar män.
Det är därför en omfördelning av makt måste ske i den yttersta ledningen.
(Källa.)

Hm, en artikel som började så bra: "När man inte orkar höja kvinnors löner, förbjuda delade turer eller kvotera föräldraförsäkringen kan man alltid prata om fler kvinnor i bolagens styrelser." - Och så är det ju, varför denna omsorg kring karriärskvinnorna i toppen?

De redan priviligierade... 

Vad är det som gör att det är så oerhört viktigt att man måste diskriminera någon för att hjälpa någon promille av kvinnorna i Sverige?
En av maktmänniskorna?
En av feminismens blinda punkter när det gäller avskyn, hatet och avundsamheten "mot män" är ju att de där männen med makt är i en enorm minoritet i samhället. Det är en liten klick nepotismdrivna gubbar som gnuggar armbåge med likasinnade och det är en ytterst liten del som utgör denna elit.
Vanliga män har närt nog ingen makt alls. I alla fall inte den makt som feministerna normalt pratar om och normalt inte pratar om; hus och hem, barnen, den sociala umgänget etc.

Kompetens istället för kön? 

Vad sägs om att driva debatten om hur man ser till att det alltid är de mest kompetenta som sitter i toppen istället för kön, istället för bostadsort (Djursholm) eller något annat? Kompetens först liksom?
Nej, debatten kommer bara handla om mätvärdet 50-50 i könstillhörighet i första och enda hand. Sorgligt.


(*) Och ja, jag har lagt mig till med en provocerande kvällstidningsrubrik som kanske inte helt reflekterar min egna syn på karriärskvinnor... 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...