28 nov. 2010

Kärlek mellan viking och indian?

När Leif Eriksson upptäckte Amerika och sedan seglade hem så skall det ganska snart ha upprättats en handelsplats där. Vikingar handlade med sina djur och textil och indianerna med skinn. Någonting hände och de fick lite abrupt bryta upp när stridigheter uppstod.

Köttsliga lämningar

Hela historien blev lite av en parantes i några sagor, men det blev också lite mer... Ett tioårigt detektivarbete på DNA-nivå har nu gett spännande resultat:
Ten years ago, Agnar Helgason, a scientist at Iceland’s deCODE Genetics, began investigating the origin of the Icelandic population. Most of the people he tested carried genetic links to either Scandinavians or people from the British Isles. But a small group of Icelanders, roughly 350 in total, carried a lineage known as C1, usually seen only in Asians and Native Americans. … Helgason’s graduate student, Sigridur Sunna Ebenesersdottir, … found that all the people who carry the C1 lineage are descendants of one of four women alive around the year 1700. … the best explanation for that errant lineage lies with an American Indian woman: one who was taken back to Iceland some 500 years before Columbus set sail for the New World in 1492.
(Källa.)

Spännande va? I Erik Rödes saga så berättas det att under Thorfinn Karlsefnis ledning, fyra år efter Leif Erikssons upptäckt, hade etablerat en bosättning i Vinland men drevs bort av fientliga skrälingar (urinvånare/indianer/inuiter). På hemvägen stannade han till i Markland (Newfoundland eller Labrador) och tog med sig två skrälingsbarn hem. Kanske var det en eller båda av dem som har gett markören till några av nutidens islänningar?


//Zac
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

27 nov. 2010

Shyamalan - en föredetting?

En av 2008 års sämsta filmer gjorde ha i alla fall...

The Happening

Eller 'The hoppening' som man skulle vilja döpa om den till...
En av två filmer på denna skammens lista 2008 med Mark Wahlberg i huvudrollen. Denna film börjar riktigt lovande med en förvirrande story och obehagskänslor i överflöd, sedan fortsätter tyvärr filmen... Den blir töntigare och tråkigare för varje minut som går och även om filmen bara är 91 minuter lång så är det ett under att regissören och manusförfattaren M Night Shyamalan lyckats dra ut hela struntmanuset såpass...

Så..?

Jovisst så är han en förutsägbar och tråkig föredetting. Filmerna är skrattretande enkla med inte helt övertygande skådespelarinsatser - även av ibland normalt goda skådisar.

Mer om...

Film
Kultur
Filmrecension
Upphovsrätten
TV-Tipset
oscarsgalan


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Idioter i snön...

Alltså:
"Nu har rasande trafikanter börjat ta saken i egna händer" och "Jag är så förbannad över hur dåligt skött det här är".

Idioter?

Alltså, om igen - vem kan vara omedveten om att det är ett riktigt snöoväder över landet? Och vad säger det om dessa individer som gnäller och egentligen utmålar sig själva som jubelidioter.

Förbered?

Ingen tycks heller ha skyffel, fulltankad bil, extra filt och lite annat med sig i bilen - och så ger man sig ut i ett snökaos och har mage att gnälla när man fastnar...

What?? Snö på vintern??

Lite inspirerat ifrån mitt eget inlägg 'What?? Snö i December?':


Vem har hört på maken?! Det kan ju inte stämma? Snöfall i Sverige??

Snö??

Alltså... Vem blir chockad och överraskad när det kommer snö under vintern? Ibland kommer det ingen snö, ibland kommer det lite snö och ibland kommer det jättemycket snö!

Bilisterna..

Hur kan det komma sig att trafikanterna blir överraskade varje år när snön faller... Skall det vara så förbannat svårt att förstå att man kanske bör köra försiktigt under vinterhalvåret eftersom det plötsligt kan bli halt?? Idioter.

SMHI??

Får de kontanta medel baserat på hur många KLASS 1-varningar de utfärdar? Vintern och snöfall hör dels ihop och del så innebär det att underbemannade snöröjare inte hinner med och det blir vissa smärre störningar - framför allt inne i stan.

Och ni storstadsbor...

Djävla gnällspikar!
Varför är det så svårt att fatta att ni drabbas av störningar i infrastrukturen från och till när det är vinter? Att inte ta in att det faktiskt är en massa snöfall och att det innebär att vissa linjer blir inställda?
Men dubbla kostnaden för biljetten så finns det resurser för vintern också?
Nej?
Ojdå...

En not

Jag gick själv i diket i veckan.
Dubbelt avstånd mellan snöpinnarna och vips så hade ena däcket skurit ut utanför kanten och så låg bilen platt på mage och man fick ringa efter en kompis med traktor...
På kvällen så pratades vi vid och det visade sig att han dragit upp ytterligare 8st bilar på vägarna runt om oss under dagen. Helt ideellt.

Idiot x 2

Extra trist var det att han under dagen fick punka på traktorn (2000SEK för den lagningen) och dessutom blev illa bemött. En gubbe som han just dragit upp ur diket sade att "du tror väl inte att du skall få någon femhundring för det där?" och hoppade in i bilen och drog iväg. - Kanske skulle man jaga någon riksdagsman så att det skulle kunna bli jaktsäsong på sådana året om?
Stort tack för att det finns människor som du i alla fall!


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om väder, klimat, snö, vinter, busväder SMHI SvD123456, DN, Ex12, AB1234

The Pirate Bay - domen över domen

Jaha, 600 x den summa man får för en våldtäkt.
Är det klokt?
För att ha underlättat fildelning av 20 låtar, 9 filmer och 4 dataspel?
SEXHUNDRA gånger så mycket som en våldtäkt?

Någon

Någon har tappat fotfästet. Någon har låtit sig påverkas av en samling lobbyorganisationer. Någon har styrt långt ifrån det allmänna rättsmedvetandet. Någon har lyckats att få igenom en ren politisk dom.
Många har förlorat en stor del av respekten och tilltron till rättsväsendet.

En ny tid

Det är helt nya spelregler för att nå ut till marknaden som gäller på internet idag. Det märks på t ex Markus Persson med dataspelet Minecraft. Hela hans framgång bygger på den nya internetkulturen, ja, och en bra idé och ett gott hantverk... ;o)
En gammal postning tycker jag är tydlig med det:

Fildelning skadar skivbranschen!

Man måste lida av ganska grava skygglappar och en något schitzofren världsbild om man tror IPRED-lagen är rn fråga för/emot fildelningen. Fildelningen är ett faktum, den kommer nu möjligen att skrämmas ut i darknets där det plötsligt i princip blir omöjligt att spåra trafiken. 

Flyta med?

Man kan i det läget välja att försöka stänga ner allt, eller lära sig leva med det - eller t o m utnyttja det?

Flera svenska band har numera speciella forum där hugade fans får betala medlemsavgifter för att få direktkontakt med bandet och få tillgång till de nyaste låtarna först. En modell som är tilltalande på alla plan tycker jag personligen, måste vara lite av en dröm för musiker/kompositörer - direktkontakt med sina fans?

Vi har bara hunnit skrapa på ytan än så länge, det är i princip orörd mark detta - möjligheterna är enorma!

Av med skygglapparna

Det är dags mer en realitycheck för industrin idag. Utbudet av musik har t ex aldrig, aldrig någonsin varit i närheten av den storlek som det är idag. Konkurrensen med andra media har heller aldrig varit större - skivförsäljningen minskar också i hög grad för att konsumenterna lägger pengarna på ex:

  • film
  • kläder
  • resor
  • spel
  • konserter
  • tv-kanaler
  • porrsiter
  • böcker
  • utbildningar
  • etc etc etc

Kommersiell (skit-)radio

Sedan kan man växla mellan ett antal kommersiella radiokanaler som pumpar modern hitlistepop hela dagarna. Förr köpte man plattan för att överhuvudtagen få chansen att lyssna på denna typ av musik, det fanns en hunger efter hits, trackslistan... Idag är det bara att slå på radion och vänta i 10-15 minuter så har de garanterat spelat skiten. Alltså finns det överhuvudtaget inte alls samma underlag för att köpa skivan längre, och det är en mycket stor orsak till att skivförsäljningen minskar. Men branschen vägrar att ta in att tiderna förändrats utan att det är fildelningen som ligger bakom.

Ohederliga eller korkade?

Är de rakt igenom ohederliga eller bara korkade? Och vad skall man tro om de som går på struntpratet?

Men nej, hela skivbranschen mobiliserar och jubilerar tillsammans med nyttiga idioter för att man inte har samma ökningar som rekordåren då vinylskivor såldes parallellt med cd-skivorna - många som uppdaterade sina skivsamlingar genom att köpa cd-versioner av sina gamla vinylplattor vilket givetvis boostade försälningssiffrorna rejält.

Fildelning skadar skivbranschen!

Så nej, jag tror personligen att den största skada som fildelningen gör för film-/musikbranschen är att de ger en tydlig fiende och därmed fullständigt omöjliggör vidare utveckling baserat på hur omvärlden förändrats.

Man stirrar sig blind på ett upplevt problem och under tiden som man är fastfryst i problemställningen går livet vidare och springer förbi. Musikbranschen har gjort så i en bra bit över 100 år nu...

I dagsläget kan man klokt uttrycka:

Det enda rimliga sättet att "mildra" lagförslaget är att skivbolagen inte ges rätt att agera privatpoliser.

Det går inte mildra smaken och doften av skit... fast det gör man ju inte heller mer...

Mångfald!

Läs och lär:

"De små, oberoende skivbolagen har blivit 300 procent fler de senaste sju åren. Låga omkostnader, billig inspelningsteknik och internet gör det enkelt att starta eget. Att bedriva sin verksamhet via nätet innebär mycket låga driftskostnader - och enorma spridningsmöjligheter."

"– Att väldigt få kan leva på musik är inget nytt, så har det alltid varit. Men i och med internet har betydligt fler en chans att nå ut. Är det inte bättre att många kan få en liten inkomst än att några stora artister med uppbackning från bolagsjättarna tjänar massor, som det varit tidigare?"

Och det är exakt därför som de stora skivbolagen (och andra) är så skiträdda för utvecklingen - de tappar kontrollen, de kan inte längre styra in sina kunder på de stora stjärnorna som är lättpromotade för skivbolagen.

Mer idiotier...

En eloge förresten till vår regering som gjort tummen ner till ett tokidiotiskt förslag om att förlänga upphovsrätten från 50 till 95 år!? Att man ens har föreslagit detta visar på vilket världsfrånvänd, pervers syn på skapande man har... Dessutom har de skjutit upp IPRED-dumheterna också. Jag tror och hoppas att det handlar om att dåligt insatta riksdagsledamöter nu börjar inse vilkem obehaglig hydra som upphovsrättslobbyn har fött upp...

Låt oss tänka ett steg till...

Det är en annan sak - man anklagar nu The Pirate Bay för medhjälp till upphovsrättsbrott när du hittar samma sak via Google. Jag föreslår således att vi i samma anda anklagar vägverket för medhjälp till rån varje gång rånare tar sin tillflykt via asfaltsvägar, eller posten för terrorbrott när de vidarebefodrat en brevbomb... Det är klart som f--n att oskyldiga drabbas! För att inte tala om andra kriminella element som lär kopiera dessa utpressningsbrev och passa på att skicka ut inbetalningstalonger till mängder av människor. Många lär betala...Förvirrat blir bara förnamnet...

Mer intressanta tankar

Jag tycker det är dags för en bodelning. Om vi alls skall ha skattestöd till kultur (vilket är problematiskt på flera sätt) – borde inte det i så fall bara gå till artister, filmare, författare och andra som fritt upplåter sina verk till allmänheten?
Om alla tvingas vara med och betala – då borde alla också få del av resultatet.
(Källa.)

Och jag håller helt med. Finkulturen har satts på höga (dyra!) hästar länge nog.

Lyssna IPRED-förespråkare i "branschen"

Släpp hörnflaggan - spelet är igång sedan länge - och man gör inga mål från sidan av plan.//Zac


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,  AB12, DN12, Ex, SvD1, SvT, GP

Förbannade bloggare:

Piratpartiet: Piratpartiet besviket över domen
Piratpartiet: Pirate Party disappointed with verdict

Anna Troberg hos SvD: Pyrrhus-seger för upphovsrättsindustrin
Anna Troberg hos Newsmill: Upphovsrättsindustrin kan inte vinna
Anna Troberg: Fällande dom i Pirate Bay-målet
Opassande: Spectrial, blyinfattade telefoner och Bechdel-testet
Henrik Alexandersson: TPB: Intressant
Copyriot: Inför en halvviktig dom i Svea hovrätt
Skivad Lime: Upprepat
Anders S Lindbäck: Westman: ThePirateBay-dömda kan frikännas
Emil Isberg: Sammanfattning av #spectral
Tommy K Johansson: Pirate Bay: ”Det är en vansinnesdom!”
Röda Malmö: Piraterna seglar vidare
Sysadminbloggen: Jag bor i en förbannad bananrepublik!
Piratpartisten: Fällande dom i Pirate Bay-rättegången
Integritet och frihet: Spectrial del 2 är över, och skiten har träffat fläkten!
Sanningen som jag ser den: Ödesdag för internet?
Ravenna: Godtyckligt skadestånd i The Pirate Bay-fallet
Daniel Westman hos DN: Ansvarsfrihet Pirate Bays hopp i hovrätten

Mathias Klang hos DN: ”Vi vill se en upphovsrätt i takt med tiden”
Rick Falkvinge hos Aftonbladet: En tondöv dom i hovrätten

Christian Engström, Pirate MEP: Vansinnesdomen mot The Pirate Bay (varvid jag hämtade ovanstående lista)

25 nov. 2010

Bäst utan kolhydrater?

Jo, GI är nog effektivt - kanske det mest effektiva.
LC:arnas logik om att eftersom det fungerar bäst genom att minska på kolhydraterna och välja långsamma så måste det absolut vara bäst att mer eller mindre ta bort dem helt, är givetvis uppåt väggarna galet - använd t ex samma logik på energiintaget... Visst kan det vara korrekt, men knappast någon slutsats man kan dra utifrån denna studie.

Stenåldersromantiken...

Jag blir lika trött på "så har vi alltid ätit"-argumentet. Ny forskning visar att de allra flesta av oss härstammar från turkiska bönder som vandrade norrut för 6000 år sedan och sakta trängde undan de jägarfolk som var här innan. Men sådant går nog över huvudet på de som har romantiska idéer och kanske t o m monetära intressen i att hålla liv i det rosa skimret av våra förfäder som nordiska ädla jägare friska och rosiga som en vårdag. Istället så är det bönder sedan otaliga generationer som vandrat norrut som visat sig vara de friskaste och starkaste av våra förfäder...

Med öppna ögon?

Mer om...

LCDiet
SLVHumor
PolitikOm bloggen


//Zac
PS. Glöm inte bananerna...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , AB, SvD, Ex, SSv, HD, Norran, Kuriren

22 nov. 2010

Är åklagaren helt naken?

Jag tolkar hovrättens beslut som en liten bitchslap åt åklagare Marianne Ny... Skall bli mycket intressant att få veta vad sjutton som egentligen ligger bakom detta.

Konspiration?

Ja, oavsett om det nu är en USA-ihopkokad plan som ligger bakom vad som bäst kan beskrivas som en förföljelse av Julian Assange, eller om det är feministiska skygglappar, inkompetens och mediakåthet hos åklagaren så hoppas jag verkligen att alla inser hur enkelt det är att klä av(!) någon allt. Både rykte, arbetsmöjligheter och hälsa.

Åklagaren har enbart lyckats skapa ännu ett brottsoffer i historien...

Än mer om...

(anti)FeminismJämställdhet
PolitikMarklundsfejket
Om bloggenAnnika Östberg Deasy

Mer skrivet om Assange


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , SvD, DN, Ex, HD, Norran1, Kuriren, AB, NSD, VT, NT

Kvinnor är dumma i huvudet?

Tobaksindustrins aggressiva marknadsföring riktad till kvinnor och unga är ett allvarligt hot mot deras hälsa och mot folkhälsan. Det är hög tid att ta krafttag för att skydda kvinnor, barn och ungdomar mot detta hälsohot.
(Källa.)

Jo, vissa har inte särskilt höga tankar om kvinnors förmåga att tänka själva, istället så odlas offerrollen än mer.
Bevare kvinnorna ifrån feministerna!

Lungcancer är fruktansvärt

Lungcancer är för djävligt. Jag har sett det på så nära håll som jag någonsin vill se det igen (-tack mamma för att du slutade till slut!)

Mer skrämselpropaganda

Läser på AB att Australien lägger ett förslag om att förbjuda alla loggor på cigarettpaketen - och bara behålla bilder på cancer och varningstexterna.

Smart?

Tja, kanske - jag tror personligen inte på att försöka skrämma de unga till att inte börja röka.
"Jag röker och är cool nu, och dör kanske om 30 år när livet ändå är över?"
Vilket är precis vad yngre tycks tänka.

Kalorier i röken?

Flickorna väger nog också noga in den aptitdämpande effekt som rökningen ger. Det blir helt enkelt enklare att hålla vikten och vara (bli) smal. Att man sedan när cancern äter upp en inifrån lär bli riktigt djävla smal är kanske inte riktigt med i beslutsunderlaget idag...

En annan (bättre?) approach?

Jag tycker en av de hemskare, om man undantar för tidig död, aspekterna med rökningen är att man faktiskt luktar skit!

Det luktar inte hallon direkt!

Jag säger som syrran brukar säga - "det luktar inte hallon direkt!"
Man går runt och luktar gammalt askfat, det sätter sig i kläderna, i håret, i bilen och i väggarna.
Och är det något som ungdomar bryr sig om så är det väl att man hellre dör än luktar illa?
Ironiskt nog så lär man både statistiskt sett både dö och lukta illa så länge som man är (var!) rökare... :o\

Mer om...

(anti)FeminismJämställdhet
PolitikMarklundsfejket
Om bloggenAnnika Östberg Deasy


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Näcka på film?

Här spelar gymnasieeleverna in en nakenfilm – i skolans lokaler.
Filmen visades inför publik i gymnastiksalen.
– Det händer ju regelbundet på alla skolor i Sverige, säger rektorn.
(Källa.)

Wow! Jag är imponerad av hur pass avslappade och säkra eleverna tycks vara inför sin nakenhet och inför varandra. Starkt i gymnasieeleversåldern tycker jag. Den kristdemokratiska upprördheten över någon otydlig moral i frågan är mest skrattretande. Konstigt att det blir sååå upprörande när ungdomar gör något som naket som kan antyda sex - och i detta fall frivilligt.
Tröttsamt...

Mer om...

(anti)FeminismJämställdhet
PolitikMarklundsfejket
Om bloggenAnnika Östberg Deasy


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

"mejeriyrkets maskuliniseringsprocess"??

Hmmm, det finns ett ganska utbrett förakt för akademiker ute i verkligheten. Undrar just hur dumfeminismen och genusforskningen har bidragit till den utvecklingen? - "mejeriyrkets maskuliniseringsprocess"?

Men det var inte det som artikeln handlade om?

Näe, det var en traditionalist som argumenterar mot en påfallande suddig "högersosse" i Östros skepnad. Visst känns det klassiskt och lite traditionstyngt men framför allt daterat. Också det jag har så svårt för när det gäller socialdemokratin;

"Alla skall ha det lika bra (eller lika dåligt)"

Detta innebär i praktiken att man kontrollerar uppifrån och ner med statliga dekret för vad som är "normalt". Avskyr dagens utveckling mot mer diagnostisering och därmed ett mer avsmalnande fält för vad som är "normalt". Att man bara tar noll hänsyn till individens behov retar också skiten ur mig.

Socialdemokratin är passé

Jag undrar vad som kommer hända. Med en stark ledare så har alltid den oerhörda spännvidden i socialdemokraternas politik tidigare kunnat hållas i schack. En hätsk och jämn kamp mellan höger- och vänsterblocket inom S riskerar att dela ett parti som aldrig egentligen varit homogent. Och nej, jag tror inte HBT-frågorna lär fungera som sammanhållande... ;o)

Mer om...

(anti)FeminismJämställdhet
PolitikMarklundsfejket
Om bloggenAnnika Östberg Deasy


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

21 nov. 2010

Ständig rea på terror?

Jag blir lite förundrad över att ingen reagerar över att terristerna nu insett att det är ständig rea på att sälja terror-rädsla genom media. Det är så oerhört mycket enklare än att verkligen smuggla in sprängmedel och sedan spränga några religiöst brinnande självmordsbombare i luften i någon säkerhetszon. En handfull samtal räcker, eller som i GBG så räcker det med att oskyldiga pratar om en "sprängande huvudvärk" eller liknande i telefon för att alla inom rättsväsendet trycker gasen i botten.

Se upp för falafelvagnarna!

Guillou pratar i dagens krönika om hur den svenska terroristbekämpningen ser ut idag:
I Sverige greps under det senaste året bara två misstänkta terrorister, som anses ha begått sin terrorism genom att samla in pengar till olämpligt ändamål vid sin falafelvagn i Malmö. Hemlig terroristrättegång pågår.

Inte muslimsk terror?

Guillio fortsätter:
Den europeiska samarbetsorganisationen inom polisen, Europol, har nämligen beskrivit verkligheten i en utförlig rapport. Man offentliggjorde en lista på inte mindre än 294 terroristdåd under 2009. Separatistorganisationer av gammalt hederligt europeiskt slag som baskiska ETA, utbrytargrupper från irländska IRA och korsikanska (!) grupper låg bakom 237 aktioner. Vänsterextremistiska grupper som den grekiska Epanastatikos Agonas hade 40 dåd på sitt samvete, de ungerska högerextremisterna 4 och därutöver fanns lite extra hårdföra djurvänner och annat smått och gott på listan. Däremot låg misstänkt islamistisk terror bara bakom 1 (ett!) av de 294 fallen från 2009.

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , övervakning, privatliv, Politik, Boströmssamhället Ex1, AB1, DN12, SvD1, SvT

Pinsamt åklagaren!

Vad sjutton är det som hände egentligen? Och hur långt kan man gå för att motivera tidigare misstag? Historien om frivillig sex, internationella efterlysningar och skrattretande inkompetens hos åklagarna.

Är min bild fel?

Julian Assange tillbringar några dagar i Sverige. Han är ung, viril och idkar tydligen umgänge med minst ett par svenska flickor. Inte samtidigt utan på två olika orter och vid två olika tillfällen.
Dessa flickor har frivilligt sex, helt utan tvång eller något annat tveksamt med Assange förstår jag. En tycks nästan framstå som en sexuell stalker som inte nöjde sig innan hon nedlagt sitt byte...

Konsultation

Men vissa beteenden som enligt den ena flickan tyder på taskig kvinnosyn betraktas och diskuteras flickorna emellan. Dessa ringer till farbror Blå för att rådfråga om den eventuella brottsligheten i agerandet.

Högt blodtryck hos jouråklagaren

Den mottagande polisen berättar om samtalet med jouråklagare som genast går bärsärkagång. En häktningsorder utfärdas genast för våldtäkt och sexuellt ofredande. Och på den högsta tänkbara misstankegraden.

Fundering

Här kan man stanna och fundera lite om precis vad det är som kommit fram som utgör en sådan övertygande bevisning?

Grovt tjänstefel?

Expressen får nys om historien och kontaktar jouråklagaren som bekräftar att det handlar om Julian Assange. Detta borde stå klart för de flesta att handlandet från jouråklagaren när hon bryter sekretessen på detta sätt helt enkelt gör tjänstefel. Ganska grovt tycker jag också, men det är min åsikt.

Utvärdering av jouråklagarens beslut

Utan att något nytt framkommer i fallet, så belägras åklagarna och twitter, bloggar och övriga internet goes freak över de oerhörda anklagelserna. Den ordinarie åklagaren tittar på samma "bevisning" (antar att det handlar om flickornas samfälliga berättelser) och stryker utan att tveka hela våldtäktsanklagelsen. Av den återstår bara ett darrigt streck på något linjerat block någonstans på åklagarämbetet.

Fundering

Här stannar vi till igen och funderar på anledningen till att någon åklagare anser det vara tung bevisning bakom en våldtäktsanklagelse och ett par timmar så anser en annan åklagare att det inte finns någon som helst belägg för ens en misstanke. Givetvis är skadan redan skedd. Assagne+rape är sannolikt det vanligaste sökordet på Google när det egentligen skulle varit Assagne+innocent.

Och internationell efterlysning...

Sedan kommer plötsligt Marianne Ny på att Assange måste efterlysas då ny han absolut måste höras igen. De paranoida och smågalna teorier som guppat runt på internet sedan historien började börjar allt mer kännas som solid mark. För inte kan inkompetensen och statsfeministisk blindkäppsutredning vara så flagrant? Det måste rent av vara något mer i bakgrunden!

Hur pinsamt kan det bli?

- Inte ens där[i totalitära stater, som han själv har jobberfarenhet från, min amn][Assanges engelska advokat, min amn]. har jag sett en åklagare bete sig så exotiskt, ovanligt och på ett sätt som är så juridiskt irrationellt, säger Mark Stephens

(Källa.)

Feministerna

Sedan har vi blandraserna och wannebees - tokfeminister, pk-råttor, feministmaffia och bara "liberala" do-gooders. De har smitt kråset på andra sidan internetmobben. De har småhöga av sin egen klokhet och rättsrådighet förkastat och äcklats av internetmobbens gärningar. Ett perfekt tillfälle att kleta på flashbackdetektivers slem på alla som inte är PK vad gäller feminismen.

Många förlorare i historien således - och den är tyvärr långt ifrån slut än!

Än mer om...

(anti)FeminismJämställdhet
PolitikMarklundsfejket
Om bloggenAnnika Östberg Deasy

Mer skrivet om Assange


//Zac
Stora delar ur ett tidigare inlägg: 'Sexbrott, inkompetens och feminism!'

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , AB, DN123, SvD12345, Ex1, GP, SvT1

Bara SEK till Irland!


Så som Euro-projektet svajar just nu, av så många misskötta ekonomier - Reinfeldt, se för sjutton till att lånet blir i svenska kronor! Vi vet inte ens om Euro är kvar som valuta när det är dags för Irland att börja amortera...

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,  DN, SvD, E24, VA, GP, SSv

18 nov. 2010

Psyksjuka i Eksjö?

Tjugo officerare och soldater ur en spaningspluton som deltog i militärövningen Bold Lightning i småländska Eksjö avbröt övningen till följd av psykisk ohälsa.
(Källa.)


Jo, Eksjö har den effekten på de flesta av oss...


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

14 nov. 2010

Äntligen rätt beslut, Mona!

Jag tillhör de som tycker det är viktigt med en stark opposition. Mona Sahlin har i mitt tycke inte varit något annat än en ren katastrof för socialdemokratin.

Ett riktigt förnyelsearbete

Jag tycker det är bra nu att Sahlin nu har befriat Socialdemokratin från att ta ställning till henne som fortsatt ordförande. Nu kan förnyelsearbete sätta riktig fart, ja, efter det att man sedvanligt huggit varandra i ryggen och någon fulspelat sig fram till ny ledare - en socialdemokratisk specialitet!

Bakslug, men inte hela vägen

Att Sahlin nu avgår för partiets bästa tror jag dock inte ett ögonblick på. Det handlar om att hon fick klart för sig att hennes ställning inom partiet nu speglar allmänhetens - den är i botten. Det sista försöket att så split mellan sina antagonister och på så sätt komma undan med förnyat förtroende själv gick nu uppenbarligen inte. Förtroendefrågan kom ikapp henne till slut och hon kom till vägens ände.
Eftermälet lär inte bli helt vackert.

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , AB123, Ex12, DN, SvD svt, GP1

Vad är det för fel på Socialdemokratin?

Att resonera kring frågan utan att komma fram till det uppenbara svaret kan vara nog så tålamodsfrestande;
På många ställen gick det bättre för Socialdemokraterna i kommunvalet än i riksdagsvalet. Faktum är att antalet rödgröna kommuner har fördubblats. Det så kallade katastrofvalet har lokalt inneburit att det nu sitter fler socialdemokrater på topposter som ordförande i kommunstyrelsen än före valet.

Socialdemokratin är populär lokalt.

(Källa.)

"Det så kallade katastrofvalet"...

Ja, Helle Klein förnekar sig inte som en av de mest skygglappsförsedda partimegafonerna som socialdemokratin har. Tidningsledaren är ett under av motsägelser och intensivt ångestladdat försök att inte lägga något som helst ansvar på den älskade Mona Sahlin.

Vad trodde Helle 2006?

Är det någon som skulle kunna modernisera partiet är det Mona Sahlin med sin känsla för vår tids nya sociala rörelser och den gamla folkrörelsedemokratins värde.

Här krävs både mod och erfarenhet. Det handlar inte om en modernisering bort från folkrörelsedemokratin utan till den.

..

Rimligen borde den nya generationens socialdemokrater såsom Carin Jämtin, Ulrica Messing, Thomas Östros och Ibrahim Baylan finnas med i ordinarie VU.

(Källa.)

Hur blev det med den moderniseringen?

Fritt fall möjligen. En ledare som inte syntes någonstans i början av mandatperionden - och fick svindlande höga opinionssiffror så länge som hon höll sig borta från debatten. Emedan förtroendet för partiledaren var fortsatt lågt (fritt fall numera tydligen). Det torde ha varit en stark och tydlig signal kring ledarskapsfrågan redan där, men inte...

"Hoppan-politik"?

Tokiga utspel som inte hade någon förankring alls inom rörelsen - det är nog den enda kvarvarande arvet, ja förutom en politik som inte gick ihop ens i valmanifestet och ett samarbete som nu i efterhand ingen tydligen ville ha och ett katastrofval som inte har någon motsvarighet i historien.
Men det är inte partiledaren det är fel på... I alla fall inte så länge som ledaren heter Mona Sahlin och skribenten Helle Klein.

"Den nya generationens socialdemokrater"

"Carin Jämtin, Ulrica Messing, Thomas Östros och Ibrahim Baylan?"
Jämtin brände sig totalt i Stockholm, Messing såg vart det barkade och hoppade snabbt av (klokt!).

Ibrahim Baylan?

Han har sedan länge setts som Mona Sahlins högra hand och jag har då aldrig förstått varför. Han har aldrig varit något egentligt affischnamn. Han kategoriseras som högersosse, ja-sägare och tilltalande för en etnisk minoritet - Sahlin lär tydligen ha varit förtjust - men inte såg jag någon direkt komptetensförstärkning av den inre kretsen inte... Han har sprungit på porrklubb, vilket är extra roligt då uppbragda sossar tidigare vrålat om uteslutning. Han har anklagats för ministerstyre, valfusk i SSU, kronofogden och hans tid som skolminister var väl långt ifrån den svenska skolans glanstid...

Tokfeministerna också...

Utnämningen var således långt ifrån någon rolig historia - och som lök på laxen så anklagades Sahlin omoedbart för att gå i patriarkets ledband i o m att Ibrahim Baylan, som ny partisekreterare råkar ha testiklar (vilken chock!) och den förra äggstockar (jag tror i alla fall). Tokfeministerna förnekar sig inte...

Ibrahim Baylans arv?

Valrörelsens roligaste stunder låg han bakom - det var när han presenterade riggade opinionssiffror som gick på remarkabelt tvärs mot verkligheten - och läckte ut. Opinionsinstitutet bakom undersökningen tog snabbt avstånd från den och en offentlig och skämmig politisk humorsketch utspelades i en häpen media.

Östros förtroende visar röda siffror

Östros ägnade en hel mandatperiod och en valrörelse till att enbart entonigt och ensidigt klaga på motståndarna. I debatt efter debatt så hörde man bara gnäll. T o m jag som intresserad orkade inte lyssna till slut. Så jag vill nog påstå att hans förtroendekapital visar röda siffror sedan länge...

Mona?

Jag vidhåller att turbulensen inom S är en del i hennes plan att klamra sig fast vid ordförandeposten. Socialdemokratin har allt sedan Ingvar Carlssons tid präglats av interna stridigheter och fulspel för makten. Det är ett karaktärsdrag för de många i toppen att med alla till buds stående möjligheter hålla sig kvar och helst avancera. Det har gjorts vid varje val av partiledarbyte sedan Palme, Carlsson undantaget - hela det politiska livet och socialdemokratin i synnerhet befann sig ju i chock efter palmemordet.

Turbulensen under ledaren

Turbulens där man slåss för sitt eget politiska liv och position är givetvis en fattig grogrund för ifrågasättande av partiordföranden Mona. Genom att se till att det är turbulent i partiet så kommer hon ha bäst chans att sitta kvar. Enkelt och skrämmande iskallt. Kanske den första riktigt imponerande handlingen jag sett en passiv, lat och snackande Mona göra? Däremot känns det som ett demokratiskt underskott att kalla topparna till brådismöte utan att de får veta vad som skall stå på dagsordningen. Ett pampbeslut värdigt Göran Persson...

Sahlins arv?

Hennes politiska arv består av, ja, vadå? Är det någon som kan peka på vad hon gjort förutom att ställa till med politiska affärer och prata om HBT-frågor? Det finns liksom inga stora frågor med hennes namn på, inga stora överenskommelser eller något annat. Hon har bara stått bredvid och smil-kisat mot kameran.

Inget nytänk och inga idéer

Göran Perssons omdöme om Sahlin ser tyvärr ut att stämma alldeles utmärkt:
Det är inga nya tankar och idéer Mona för fram, utan hennes styrka har varit och är fortfarande att hon är kommunikatör, att hon förmedlar ett budskap.
Det är plågsamt uppenbart att hon faktiskt inte har något budskap och inget att kommunicera. Jag läser att SSU nu vill att hon befriar partiet från ställningstagandet för eller emot henne - precis som jag skrivit i en tidigare bloggpost; 'Sahlin - befria Socialdemokratin!'.

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten//Zac
Delar inklippt bl a ifrån 'Affären Mona och Tobleronen'

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , SvD12345, Ex123, AB12, DN12345678

12 nov. 2010

Sahlin - befria Socialdemokratin!

En sak måste man ge Mona Sahlin - hon är riktigt streetsmart, riktigt. Kanske inte när det kommer till att styra upp en åldersdigen politik som inte har något förtroende i folkhavet. Men när det gäller att positionera sig själv i en ren maktkamp att sitta kvar på ordförandeposten så är hon stark. Att klamra sig fast mot majoritetens vilja tycks kanske vara hennes främsta egenskap?

Utmanare? "Teflon-Thomas"?

En del för fram Bodström som en utmanare, men jag tror knappast han vill ge upp sitt räkmackeliv med familjen, föreläsningar, bokskrivningar och spännande skolk ifrån riksdagen. Något som givetvis omöjliggörs när man är ordförande, ja, eller i alla fall normalt sett för alla dödliga. Han har inte fått namnet "Teflon-Thomas" av en ren tillfällighet... ;o)

Andra?

Thomas Östros, Ibrahim Baylan, Urban Ahlin är sådana som nu sannolikt offras i spelet kring efterdebatten; rena bondeoffer för att få sitta kvar vid makten. Att kräva att alla ställer sina platser till förfogande gör också att omvalskampen kommer ta tid och energi från sökandet och propagerande för nya ordförandekandidater. - Således så stärks Mona Sahlins egen kamp där prioriteringen givetvis enbart handlar om att få sitta kvar snarare än att förnya och i förlängningen kanske stärka partiet.

Har Mona stake nog?

Smart och den enda chansen för henne att sitta kvar i ett allt mer kritiskt klimat. Jag tycker hon skulle ta sitt ansvar och skona Socialdemokratin från att ta ställning öppet. Låt förnyelsearbetet börja gro genom att den yttersta ansvariga tar det yttersta ansvaret för det andra katastrofvalet i rad, totalt fel fokusfrågor, ett havererat samarbete emellan de RödGröna och inte minst det sämsta resultatet på 100år - har hon stake nog att släppa taget om makten för SAP's bästa?

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , Ex123, DN123456, SvD1234, AB123456

9 nov. 2010

Inkompetent polis!

48-åringen i Göteborg är inte längre misstänkt för förberedelse till terrorbrott.
Det bekräftar hans advokat Ulf Ahlstedt för aftonbladet.se.
Förundersökningen ska också vara nerlagd för åtminstone två av de övriga misstänkta, uppger Ahlstedt.
(Källa.)

Alltså klantskallarna som skött hela denna förtroendedrypande affär (hoppas alla förstår precis hur ironisk jag är) borde förlora jobben. Hade vi haft fysiska straff så hade huden på ryggen legat illa till!
Vilka idioter. Sådant här får helt enkelt inte hända.
Något är oerhört fel i hela historien och parallellerna till de tomma anklagelserna i fallet kring Wikileaksgrundaren Assanges göranden - hur rättsväsendet uppenbarligen bara väntar ut tiden och hoppas på något mirakulöst skulle trilla fram är slående.

Är det för att de inte är "etniska svenskar"?

Jag undrar om detta någonsin skulle kunna hända om det handlat om en Svensson, Andersson och Norén? Smaken av unkenhet, stanken av inkompetens och extrem överreaktion ligger tung just nu kring rättsväsendet i konungariket Sverige. Usch!

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , övervakning, privatliv, Politik, Boströmssamhället Ex, DN, SvD

En psykiskt sjuk utomjording

Expressens publicering i dag, när vi berättar mer om den misstänkte Lasermannen och identifierar honom med namn och bild, kommer alldeles säkert att kritiseras av anonyma mejlare som hänvisar till "pressetik" och "förtal" och "flyttade gränser"… men som egentligen vill säga något annat. Och det är just de stämningarna, den tidsandan, som gör skottlossningarna i Malmö så relevanta att skildra.
 Vi vet ännu inte allt om attentaten mot malmöborna, ett mord och sju mordförsök, men en sak vet vi: det är viktigt att så konkrekt som möjligt rapportera om det oprovocerade våld som, enligt polisen, riktats mot personer som inte ser ut som "etniska svenskar".
(Källa.)

Vilket dravel ifrån Expressens chefredaktör, Thomas Mattsson. Det finns ingen som helst anledning till att publicera bild och namn i detta läget. Det är ett flagrant bryt mot vanlig pressetik (t o m för kvällstidningarna), kanske t o m förtal och flyttade gränser.

Räcker inte "vit svensk"?

Är verkligen publiceringen bara till för att visa att det är en "etnisk svensk" som idag misstänks för brotten? Räcker det inte med att man uttrycker bokstavligen att det är en svensk man som misstänks? Vilket dravel! Jag tappar all respekt för en skitblaska som nu dras ännu längre ner i smutsen.

Utomjording

Stämmer nu tidningarnas vilda spekulationer och rykten så är bevisläget gott mot 38-åringen. Det måste vara oerhört skönt för invånarna i Malmö, och kanske mest dem som kan tas för utlänningar i mörkret. Det verkar som tur är också inte vara en galen SD:are, vilket hade kunnat vara upphov till en gnista av rent uppror och bilbränder och annat. En psykiskt sjuk utomjording är lättare att acceptera och någon gång förlåta tror jag.

Men vad höll polisen på med?

Förstår jag informationen rätt så är denna kille precis en spegelbild av en gärningsmannaprofil. Han är rätt ålder, enstöring, har tillgång till vapen och bor mitt i området där han verkat. Hur sjutton kommer det sig att inte polisen har kommit fram till honom tidigare utan att det skall krävas ett allmänhetens finger pekande mot någon?

Usel polis!

Jag har sagt det förut - blir inte någon direkt identifierad med namn eller får ett pekfinger pekandes mot sig så klarar inte den svenska polisen av att hitta bevis the old way längre. Det är häpnandsväckande hur usel polisen är om man inte får gärningsmannen presenterad för sig.
Usch! (Och då kommer jag till "terror-Göteborgarna" i mitt nästa inlägg...)

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,  AB1234567, Ex1, SvT, GP1 SvD1234, DN1
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...