31 aug. 2009

Jimi Hendrix - Red House live San Diego

Postade för bara ett par dagar sedan 'Red House, baby!' där jag jämförde lite olika(!) versioner av Hendrix 'Red House'. Jag  gnällde lite över att jag inte hittade Hendrix version av 'Red House' ifrån spelningen 1969 i San Diego...

Men!

Jo, här är den - och du... njuuut, mannen är alla tiders gitarrkung!


Mer om

Gitarrhjältar:
 Jag återkommer säkert med mer gitarrposter; världens bästa solo, andra gitarrister etc... ;o)


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

LC-extremister?

Nu är tråkigt nog Dr.Dahlqvist i blåsväder igen. Antingen har hon blivit felaktigt citerad, eller så har hon inte tänkt efter riktigt. På Twitter så twittras det väldiga om "de galna uttalanden" som publicerats i en artikel med Aftonbladet.

Känslor och infall

Dr.Dahlqvist är och kommer alltid vara en känslomänniska, vilket i stort sett är något mycket positivt. Den lite aggressiva stilen har gått hem hos många människor. Generellt så behöver vi fler infall och mer känslor i den allmänna debatten, men det är en baksida också... Dels så kan det nog mycket väl komma en och annan groda ur munnen ur känslomänniskor, men vad värre är så tar den hetsjakt vi nu ser ta sin början hårdare just därför också...

Wow!

Fettdoktorn Annika Dahlqvist vägrar ta influensavaccinet.

Hon menar att dieten ger tillräckligt skydd.

– Vi som äter LCHF får inga infektionssjukdomar.

Näe!

Givetvis är detta felaktigt, jag drog på mig en halsfluss som var bland det värsta jag varit med om när jag åt som striktast...
Men generellt sett så visst upplevde, och upplever jag mig, som friskare numera. Och visst kan det spela in när fluensan går som värst...

Outch!

Men "får inga infektionssjukdomar" - näe, det bör vara ett hjärnsläpp antingen från Dr.Dahlqvist eller journalisten...
Tyvärr så är detta ett rejält slag mot LC-rörelsen, utvecklingen har nog dessvärre, om inte vridits tillbaka, i alla fall stannat... Den cementerar bilden av den galna LC-dieten hos motståndarna och allmänheten sätter nog också en del frågetecken inför förespråkarna, tyvärr...

LC-organisation?

Detta visar på faran av en LC-organisation - ett galet (eller felciterat) uttalande kletar omedelbart fast på hela organisationen och omöjliggör temporärt (hoppas jag!) fortsatt opinionsarbete för alla.
Bättre är det med flera celler, fristående, men med gemensam värdegrund. Förlamas en, som nu verkar bli fallet här, så kan andra driva frågorna vidare under tiden.

Mer om...

LC Diet
SLV Humor
Politik Om bloggen


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,  AB12 Kostdoktorn, Dr.Dahlqvists Blogg12, Badlands Hyena Newsmill

30 aug. 2009

Humor och vänlighet räcker långt...

t o m ända ut ur KKK:s grepp:
//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
och tackar Roger Åberg som twittrade om det.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

29 aug. 2009

Bortklemade studenter!

Jo, vi lever i ett curlingsamhälle i mångt och mycket... Sakine Madon på Expressen skriver bra om bortskämda studenter:
För många av dem är det däremot, som alla som passerat myndighetsåldern, dags att försöka stå på egna ben. Det är bara att torka Lacoste-tårarna och resa på sig.

Fattiga studenter?

Och detta angående Aftonbladets serie om de unga fattiga:

Var femte student i Sverige lever i fattigdom.

I dyra Stockholm är situationen extra allvarlig.

- Jag är rädd för att det i framtiden bara är de med rika föräldrar som kommer ha råd att plugga, säger Lotta Ljungquist, vice ordförande i SFS.

Löjeväckande?

Jo, jag minns t ex att frugan och jag levde på sammanlagt 12.000:- per månad när jag studerade för inte allt för länge sedan - och det var med två barn hemma... Hur klarade vi oss??

Mer Sadine

Det är alltså, enligt retoriken, oerhört synd om dem som har kommit in på högre utbildning (grattis ni som har det!), som lever i ett land där utbildningen är avgiftsfri och som dessutom får 7 820 kronor per månad i studiemedel. Förlåt, men i vilken värld lever man om man tror att det är utsatthet?

Bortklemade skitungar tycks det mer handla om - kamma er och skaffa ett jobb istället!

Mer om...//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Red House, baby!

Har suttit under morgonen och njutit av grymma gitarrister på Youtube.
Fastnade ganska snabbt för en låt - 'Red House' som förutom att det är en sjukt bra låt är ett bra exempel på hur Hendrix gav bluesen ett helt nytt ansikte - och gav oss bländande gitarrspel.
Blues handlar så mycket om känsla, så jag börjar helt enkelt med ett exempel på hur det inte skall låta...

Yngwie Malmsteen

Jo, teknik och bländande snabbhet har han onekligen. Men blues handlar inte om snabbhet, det handlar om känsla och mod, modet att våga hänga kvar, att låta känslorna tränga fram. Så samtidigt som jag blir åksjuk av Yngwies vansinnesåk, så blir jag fascinerad över den sjuka hastigheten - och det är rent... Många andra shreddar som satan, men det spelas mycket sällan så oerhört rent som Yngwie.
Respekt skall han ha - men snälla, håll dig till andra musikstilar än blues...

G3 med Stevie Vai, Eric Johnson, Joe Satriani

Tre andra gitarrfantomer, men jag tycker bara en håller måttet i denna trio när det kommer till blues...
Vai och Satriani är så pass skolade att det vet hur det skall låta, men känslan är bara inte där... Eric Johnson är annorlunda; känslig, teknisk och den där ömtåliga, lite fragila rösten fungerar annars fint i denna version:

Gary Moore

Många förknippar Gary Moore med överdådiga 80-talsproduktioner, och det är förvisso sant, men han har också en bluesig själ. Här blir det kanske lite för mycket uppvisning i längden, men det är också mycket blueskänsla. Imponerande är det ur alla aspekter! Så lyssna till en lite underskattad gitarrist:

Johnny Winter

Jag slänger in Johnny Winter här också. En fantastisk gitarrist som så sällan kommer upp i diskussioner kring duktiga gitarrister. Lyssna på detta och förvånas, känsla, snabbhet och grym kärlek till bluesen:

Mr Jimi Hendrix

Kan efterföljarna mäta sig mot originalet?
Näe, det kan jag faktiskt inte säga... Detta är känslan, kanske bara den känsla man kan få fram om man upplevt blusens ursprung, fattigdom, förtryck och känsla.
Detta är nog i mitt tycke ett av de bästa versionerna som Hendrix gjorde. Mest känd är väl Woodstock, vars festival är så poppis just nu, men jag tycker han låter spänd och lite obekväm där, i alla fall i Red House.
Detta ljudklipp är ifrån New York Pop Festival, 17 Juli 1970. Det är således nästan exakt två månader innan han gick bort, bara 27 år gammal. Man kan bara fantisera om hur han hade låtit med ännu mer erfarenhet och ålder bakom tonerna...

PS. förresten finns det en liveversion från San Diego 1969 som också är suverän, men jag hittar faktiskt inte den... :o(

Bonus!

Tyvärr så gick även Stevie Ray Vaughan bort alldeles för tidigt, och jag har dessvärre inte hittat hans version av Red House... Så vi får hålla till godo med en annan klassiker - bästa versionen av Little Wing?

Mer om

Gitarrhjältar:
 Jag återkommer säkert med mer gitarrposter; världens bästa solo, andra gitarrister etc... ;o)


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

The Men Who Stare at Goats

Årets "måste-se"?


Jo, jag tror det... ;o)

Jeff Bridges och George Clooney är aldrig bättre än i absurda komedier + att de ackompanjeras här av duktiga Ewan McGregor och Kevin Spacey...

Så i vinter - 'The Men Who Stare at Goats'!

Mer om...//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

27 aug. 2009

Porrigt godis?


Jag håller stånd(!) och fortsätter mina porr-postningar... ;o)
Tre av fyra senaste inläggen behandlar porr på ett eller annat sätt:

Godissnusk!

I detta fallet så handlar det om en pappa i West Yorkshire köpte dessa till sina barn och returnerade dem irriterat då han tyckte att omslagen gav lite porriga vibbar (källa).

Visst...

Jo, det är t o m så att jag blir förvånad när jag kollar på dem. Ett par tvillingkörsbär - Morrrr... ;o)


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

”Världens mest jämställda sport”

”Världens mest jämställda sport”

(Källa.)


Jo, det handlar om beachvolleyboll...

Klagande män

Men Simon Dahl [f d svensk toppspelare, min anm] påpekar att även männen har klädkoder som ska följas – och att det snarare är de som klagar.

– Byxorna får inte sluta längre ner än 20 centimeter ovanför knäet, säger han till Dagens Nyheter.

Även svenska damspelaren Karin Lundqvist tycker att hennes sport är jämställd – och bekräftar att det är killarna som har synpunkter på kläderna.

– Det är nästan lite komiskt. Killarna tycker att de korta byxorna är otroligt fula, säger hon till Dagens Nyheter.

Vafaan - finns det män som spelar beachvolleyboll?? Och bryr någon sig???

Mer om...//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Pappa krossar feminismen!

Jag har en närstående som blivit pappa och som nu går hemma med sitt barn. Det är, som sig bör, en underbar tid, men det fick mig också att börja fundera lite på könsroller och genusdumheterna - och dumfeminismen framför allt.

Feminismen...

Vi har alltså en politiskt inriktad rörelse med diskriminering på schemat. Denna rörelses ideologi går bl a ut på att män styr och ställer allt genom en osynlig sammansvärjning, ni vet - av typen hemliga handslag och käka en levande daggmask som inträdesprov etc...

The allomfattande sammansvärjning!

Sammansvärjningen går ut på att svina med kvinnor, se till att fortsätta att förtrycka dem i slaveri och elände. Allt detta för att fortsätta förhärliga det manliga könet och se till att vi alltid hamnar i överläge i alla situationer.

Talibaner?

Låter det som ett medeltida samhälle av typen afghansk landsbygd? Nej, det är ännu värre i Sverige idag, enligt ledande feminister!
Herregud - vad skall vi göra? Väpnad kamp, eller??

Vänta nu!

 - Nu får vi f--n ta och lugna oss lite? Är det verkligen sant?
 - Jepp, och då har jag inte ens kommit till den riktigt stora dumheten i ideologin - att könet skall vara en samhällelig konstruktion...

 - WTF??

 - Jo, tesen handlar om att vi skapar könsrollerna först och främst genom hur samhället vill att könet skall se ut, och genom att männen sätter alla normer ('The allomfattande sammansvärjning!') så är könen uppdelande mellan herrefolk (män!) och slavar (kvinnor!).

 - Iofs skall jag vara ärlig med att det är lite svårt att se denna sammansvärjning redan på ett enkelt, logiskt plan. Kvinnor kommer t ex inte per automatik in med öl när män kollar på tipsextra, eller byter däck på bilen; vi män tycker faktiskt faan inte alls att det är vidare kul med däckbyte, så det får gärna en underbetald underskön undersköterska från Undret göra... Men myten om sammansvärjningen lever trots detta vidare i alla fall.

Papporna i titeln då?

Jo, låt oss försöka se världen lika ideologiskt förvrängd som feministerna:
Samhället skapar våra könsuttryck, föräldraskap, favoritfärger, bilar vs dockor t o m vår sexualitet - men låt oss stanna vid föräldraskapet!

Samhället och föräldraskapet

Samhället som både är uppbyggd kring patriarket (den manliga sammansvärjningen) och som låser fast oss i dess tankegångar, vill givetvis låsa fast kvinnor i hemmets och barnafödandets bojor. Vi män slipper gärna det där - samtidigt finns det ett incitament ifrån samhällets sida att vi skall ut på arbetsmarknaden så fort det bara går! Det är ju de facto mer ekonomiskt med barnpensionat och föräldrarna ute i förvärvslivet för samhället.

Hänger du med så långt?

Låt oss fortsätta.
Vi män har således med den feministiska ideologins tunnelseende byggt upp ett samhälle där vi fjärmat oss så långt det bara går ifrån barnen - istället har vi lämpat över bördan på de redan nertyngda kvinnorna.
Givetvis smidigt ur en manlig synvinkel - dels så förtrycker vi kvinnor ännu mer, och dels så får vi mer tid över till att dricka öl och spöa upp våra sexiga livspartners.

Men??

Om det nu är vi män som byggt upp samhället som försöker fjärma oss från barnen - och detta totalt präglar våra liv och våra inställningar - varför känns det som någon river hjärtat ur bröstet på en när man lämnar ett gråtande barn på dagis då?

Mer om...//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. Får lov att erkänna att jag passat på att skjuta in ett par riktigt snygga bilder också... ;o)
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
Bra bloggar: Daddys, Antifeministiskt initiativ, Artikel 19, Genusnytt med Pär Ström, Medborgarperspektiv, Pelle Billings blogg, Pelle Billings blogg på svenska, Tanja Bergkvists blogg

Feministisk porr o humanism

Mycket vackert om feministisk porr:
Alla individer är olika och har olika behov, Alla individer har rätt att fatta sina egna beslut om sina egna liv samt att alla individer har rätt att behandlas lika i det offentliga och juridiska oavsett övriga livsval. Som vi respekterar den humanistiska grundidén!
Eller nja, jag har "rättat" citat (inte så) lite grann... ;o)
Men inte 17 så blev det sämre inte!

Besatta

Artikelförfattarinnan är, som brukligt när det gäller feminister, besatt av kön, vilket förstör mitt citat en hel del - men egentligen handlar artikeln om feministisk porr, minns ni? En massa liv om porr just nu?!

Mer om...//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

26 aug. 2009

Porn Flakes!!

Frukostflingorna blev rena porrchocken.

Träningsvideon som följde med i paketet visade först allt annat än danssteg.

– Det känns ju för jävligt, säger Ida Riedel Palmer, 23.

(Källa.)

Nytt grepp?

Kanske är det ett nytt grepp i alla fall? När jag går in på den största tillverkarens hemsida så möts jag av slogans som:

Något för alla smaker…

En bra start på dagen är a och o ...

Ett par kissimurror...

Mjao!


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. informationschefen på Nestlé i Norden, Louise Elmgren, säger:

Hon har ingen aning om hur det kunde inträffa.

– Det kan vara sabotage, eller så kan produktionsbolaget ha använt gamla skivor man spelat in på. Men vi måste göra en jättestor utredning av det här.

Muahahaaa!Hon tycks inte ha en aning hur man "spelar in" på CD alls... "Gamla skivor" - hahaaa! :o)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

25 aug. 2009

Usel konst, ang Anna Odell

Egentligen hade jag inte tänkt att ägna denna ganska mediokra och finkulturella konstnär någon mer tid i det allmänna mediabruset, men tänkte nog inte på att det också kommer en rättegång...
Min åsikt står dock fast från förra inlägget:

Njae – jag är inte direkt imponerad av den konstnärliga höjden på hennes verk. Dagens konstnärer är mer intresserade av att provocera än att ställa och försöka besvara intressanta frågor, vilket jag tycker på sätt och vis både är en större och svårare fråga för konstfack.

Förutsägbart och bara så.. tråkigt...

Reaktionerna kom förvånande nog som en överraskning för Odell. Sedan är det väl att sparka in öppna dörrar genom att påpeka att våldsamma och förvirrade patienter läggs i tvångsbälte? 

Hon har visat att man kan sätta upp ett mål i att läggas i bälte och sedan skådespela sig till det - imponerande! (jag är cynisk)

Medkänsla

Nä, som jag också skrev i mitt inlägg:

Personligen hade det varit ett mycket intressantare verk om t ex medmänniskorna på bron inte brytt sig utan vänt ryggen till den förment spelade psyksjuka som tycktes må mycket dåligt. Men nu klickade samhället igång på det sätt som gör en lite stolt tycker jag.

Människorna på bron blev oroliga för den förvirrade och sjuka flickan på bron, de gjorde vad de kunde - betänk att detta kunde ha varit en hiv-smittad prostituerad knarkerska med en använd kanyl i näven - och larmade polis som också gjorde exakt det man kan begära.

Bra psykvård?

Psykvården följde också sina rutiner så gott det går för att hjälpa och skydda individen för/mot sig själv. Skall personalen på akutpsyk fortsättningsvis ifrågasätta de inkommande ifall del spelar? Snacka att sparka in öppna dörrar till en sluten psykvård...

Samhället fungerar!

Jag håller således helt med Peter Kadhammar i AB:

Efter att ha sett konstverket och hört samtliga vittnesmål drar jag slutsatsen att samhället fungerar ypperligt.

Hyggliga fotgängare la en jacka över Odells axlar och pratade lugnande med henne. Någon ringde 112. Polisen skickade civilbilar, uppenbarligen för att inte oroa den förvirrade och kanske självmordsbenägna kvinnan. Strax var tre patruller på bron och polismännen lirkade in henne i en bil när hon gjorde våldsamt motstånd.

De körde henne till psyket där läkare försökte prata med henne. När hon inte svarade på tilltal utan skrek och krängde med kroppen spände de fast henne och satte två lugnande sprutor i stjärten.

När Odell somnat lossade de bältena.

För en gångs skull har vi inget att klaga på.

Grattis!

Hon har lurat det finaste i vårt samhälle - omsorgen om varandra - grattis!


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

PS. För lite riktiga insikter kring psykvården så läs om Rosenhans experiment istället; lite av en vetenskaplig studie som ställer ofantligt mycket intressantare frågor om psykvården än någon konstnärlig installation här...
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,  SvD123456, DN12, EX1234, AB1234, NSD, SSV, UNT1, SR, GP Bloggar123456789012345678

24 aug. 2009

Filmrecension: Män som hatar kvinnor

++ Godkänd, ok på TV, lite blåsning på bio

'Män som hatar kvinnor'

Jaha, då har man till slut sett den så upphaussade filmen, gjord på ännu mer upphaussade böcker, skrivna av en kanske ännu mer upphaussad författare, Stieg Larsson.

Och och och!?

Näe, lugna dig, låt oss börja med historien först:
Den undersökande journalisten Mikael Blomkvist hamnar i ingenmansland när ett stort avslöjande han gjort slår fel och han döms för förtal mm till fängelse.
Under väntan på domens verkställande så får han ett erbjudande han inte kan säga nej till. En gammal industrimagnat, Henrik Vanger, vill ha hans hjälp med ett 40-årigt försvinnande. Men att gräva i släktens affärer 40 år tillbaka har ett pris och han finner sig snart i livsfara. Till hans hjälp kommer en enstörig datahacker vid namn Lisbeth Salander, en mästare på research och databrott...

Kan den då leva upp till förväntningarna?

Generellt sett så blir jag alltid lite misstänksam när något haussas upp så pass som denna film.
Men, nej. Det kan den inte. Trots det vackra och lite krispiga fotot så känns det snabbt ganska uttråkat faktiskt. Redan efter några minuter så har Michael Nyqvist hunnit göra mig trött på hans knipa-ihop-ögonen-och-se-lite-funderande-ut... Och skådespelet känns inte direkt övertygande, något som iofs blir bättre under filmens gång - eller om man helt enkelt slutat bry sig(?).

Dålig återväxt

Sven-Bertil Taube gör som vanligt en habil och genomarbetad roll. Jag känner stor vånda inför hans roller de senaste åren. Att vara så mycket bättre än sina unga kollegor kan inte vara något annat än ett stort underbetyg åt scenskolan de senaste 10-15 åren. Precis som i Arn, så känns hans biroll väl så dominerande här. Precis som den onda moder Rikissa - spelad av Bibi Andersson, som precis som Taube visar de yngre var skåpet skall stå!

Och Salander då?

Jo, Noomi Rapace i rollen som Lisbeth Salander växer in i rollen och känns gedigen en bra bit in i filmen, tyvärr har jag nog tröttnat en hel del då och önskar nog mest att den överlånga filmen snart skall vara slut. Dock tycker jag att Salander är lite för bildskön i filmen, jag såg något betydligare raggigare framför mig när jag läste böckerna.

Bränsle för aktuell debatt

En aspekt jag faktiskt fastnade för rejält var hur filmen faktiskt på sätt och vis kommenterar den aktuella debatten om våldtäkter och framför allt Rolf Hillegrens uttalande. Hillegren nämnde ett ifrågasättande om graden av våldtäkt och begreppet i sig - det tog givetvis hus i helvete och plötsligt förvandlades en stor del av bloggsfären till bindgalna, skygglappsförsedda feminister...

Lås in henne!

Men här i filmen så får vi ett bra exempel på spännvidden av våldtäktsbegreppet; dels den första råa, våldsamt köttiga våldtäkten som Salander utsätts för i början av filmen. Men när hon senare översköljs av lusta och rycker av Blomkvist sina kalsonger mot hans uttryckliga vilja - "Jag tror inte detta är en sådan bra idé..." - så reagerar ingen. Hon gränslar honom och "kör på"...

2år i fängelse??

Givetvis inte - men jag vill höra feministerna förklara feministikonen Salanders våldtäkt.. ;o)

Givetvis är den första våldtäkten ett oerhört grovt brott som inte borde lagföras som något annat än våldtäkt och få lagens hårdaste straff, emedan den andra möjligtvis borde ses som ett ordningsbrott...

Således fungerar faktiskt filmen utmärkt som förklaringsmodell av Rolf Hillegrens första klumpiga uttalande.

Men omdömet då??

Filmen kändes lite som ett överlångt, genomsnittligt avsnitt av 'Morden i Midsomer' faktiskt, såvida man bara byter ut fotot mot ett ljusare, mer nordiskt ljus om ni förstår vad jag menar.
Gäspigt, känns för lång, 144m är för mycket. Det borde ha gått att kapa 25-30 minuter tycker jag. Regin kändes darrig i början av filmen, men det bättrade på sig; dock inte Michael Nyqvists knipa-ihop-ögonen-och-se-lite-funderande-ut som användes frekvent filmen igenom - gud! - hur skall det vara i uppföljaren?? ('Flickan som lekte med elden')

Betyget

Jo, en svag till medioker tvåa får filmen. Den känns darrig och på tok för för lång. För mig räddas upplevelsen mycket av ett riktigt fint foto - även om det tycks vara mer vårlikt ju längre norrut de åker... Den går att jämföra med en högklassig tv-film ungefär, utan djup och utan någon efterbörd. Småtrist, men nödvändig att ha sett... ;o)

Mer om...//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,
+++++ Världsklass, mästerverk, måste ses
++++ Utmärkt, en riktigt bra film, bör ses
+++ Bra, en film som lämnar god eftersmak
++ Godkänd, ok på TV, lite blåsning på bio
+ Underkänd, näe, undvikes som pesten!

23 aug. 2009

Bye bye, Abrahamsson!

Kan inte instämma mer i Genusmagasinets analys kring Maria Abrahamssons avhopp från SvD ledarredaktion för att kandidera för Moderaterna:

För oss som uppskattar kloka åsikter och ett logiskt tänkande kommer beskdet som en besvikelse. Varför lämna en opinionsbildande position för att bli anonym riksdagledamot i ett låtsatsparlament där all makt styrs från Brysseln?

Sorgligt!

Jag fylls med sorg när jag tänker att den relativt fria rösten på SvD:s ledarsida nu skall förflyttas till en partipiskad anonym riksdagsroll. Men kanske kan hon med energi och kraft bryta upp de så destruktiva mönster som nu åskådliggjorts bl s genom FRA där Abrahamsson inte står ensam.

Främsta mål

"Den största drivkraften är att få alliansen omvald och så har jag ju några käpphästar som jag tänker jobba med."
Jag kan ge ett tips - se till att Moderaterna ställer upp för folket istället för övervakningssamhället så tror jag att alliansen verkligen blir omvald. Det är faktiskt en obehagligt sympatiserande oppositions bästa chans tror jag. Annars är det faktiskt bara gnäll från den fronten...
Läs länken, viktig läsning - framför allt om du är sosse i ledande ställning, ganska exakt det jag själv gnällt på länge nu.

Konkurrens!

Konkurrensen hårdnar då även Mary Jensen från Minamoderatakarameller skall kandidera. Men det är bara positivt då de faktiskt båda pratat om Bodströmssamhället och båda är positiva och förstående till Piratpartiets framväxande. Kanske kommer FRA-, IPRED- och andra högst medborgarrepressiva lagar få ytterligare motstånd?

Lycka till båda två

Jag hoppas faktiskt att båda kommer in! ;o)
Ni driver viktiga politiska frågor båda två. Någon annan som har avvikande/liknande åsikt?

Mer om...//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Döda motionsmyten!

Från Kostdoktorns artikeltips:
In short, it's what you eat, not how hard you try to work it off, that matters more in losing weight. You should exercise to improve your health, but be warned: fiery spurts of vigorous exercise could lead to weight gain.
(Originalkälla)

Jag har gnällt om detta tidigare

"Rör dig mer och ät mindre"
Jojo, den har man hört innan...
Men nu är det så att vi människor fungerar inte så. Att äta mindre kräver enorm viljestyrka, och när man samtidigt börjar motionera rejält så ökar hungern till orkanstyrka; därav de oerhört sorgliga resultaten i de flesta studier.
Och jo, jag vet att vissa klarar av det, men en viss besatthet kan nog anas bakom motionsfrenesin...
Således kan motion och träning knappast vara ett recept för alldagliga fetton med motion för viktnedgång.

Mer om...

LC Diet
SLV Humor
Politik Om bloggen//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,, , ,

Hoppa?

Osama Tezuka var en begåvad animator och tecknare, här en intressant kortfilm från honom:


Spännande tycker jag själv. Hur tolkar ni den?


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Trafikvett...

Skrattade nu på morgonen rätt gott åt följande stycke:
Kör man på en smal tvåfilig väg där det är omöjligt att köra om så kommer man garanterat gå en snigel framför sig som konstant ligger 5 – 10 kilometer under rådande hastighetsbegränsning. Detta vet alla och det är ett naturfenomen som vi inte behöver diskutera nu. För så är det bara. Det intressanta inträffar när det börjar gå lite uppför. Då anser snigeln att han får köra hur fort han vill och kommer ofta upp i hastigheter långt över rådande hastighetsbegränsning. Varför? Det går väl utmärkt att hålla rätt hastighet i motlut även med en Toyota Corolla eller en Skoda Fabia?
(Källa, Trafikvett)

Efter att ha gjort mina modiga 80 mil igår, så kan jag inte annat än instämma. Medtrafikanterna överraskar dessvärre negativt gång på gång.
Gå till länken och läs hela inlägget - det är många sanningar serverade på ett humoristiskt och eget stilistiskt sätt! ;o)

Pendlar

Jag pendlar en handfull mil varje dag till jobbet och det går i stort sett aldrig en vecka utan att jag sett idioter i trafiken göra livsfarliga saker. Nu bor jag - och kör - på landet, vilket gör att "motorintresserad ungdom" från landet med sänkta Volvo med avgasrör som en ordinarie skorsten dånar förbi helt blinda för mötande trafik. En sak jag alltid undrat över - varför har de alltid keps och varför drar de fram sätet så att de har ratten pressad mot bröstet?

2+1

Nu byggs det upp 2+1-väg under en bra bit av min åkväg vilket faktiskt känns oerhört bra. Dock är det givetvis irriterande att få köra trångt och långsamt under ombyggnationen, men jag tror det blir värt det.

Respekt

En sak bara - jag förskräcks av mina medtrafikanters dåliga respekt för vägarbetarna.
Jag blir förbannad när man inte kan visa ens ett uns respekt och hålla de fartgränser som man satt upp; det handlar om respekt för de vägarbetare som faktiskt har arbeten där det är risk för livet, bl a för att vi trafikanter anser oss ha bättre beslutsgrund för hur fort vi skall dåna förbi vägarbetarnas ryggar...
Djävla idioter!

Kör lugnt!

Själv kör jag försiktigt och tryggt ("kärringkörning"), tycker jag i alla fall. Hastigheten dödar och det är i många fall okunskap och okunnighet som är farligast.
Lite grann från ett tidigare inlägg 'Varför inte igår?':

Fortkörning ja...

Kör du i 50km/h och ett barn springer ut och du hinner stanna, så kommer du i exakt samma situation - om du istället kör 60km/h vid tillfället smacka in i barnet i 34km/h!

Något att onekligen tänka på. Hur skulle man kunna leva med sig själv om man visst detta och det värsta händer?

Bussarna

Samma sak om du kör i 30km/h förbi en buss, om ett barn stiger ut i vägen framför bussen precis i samma ögonblick som du kommer vid bakändan hinner du normalt att stanna. Håller du 50km/h i bakändan på bussen så hinner du inte flytta foten till bromspedalen utan kommer köra över barnet i 50km/h.

Jag vill inte ens tänka på 70km/h... Dödligheten vid de farterna är mycket, mycket hög.

Jag är laglydig!

Så vad gäller mig själv så är problemet med fortkörning oerhört självrättande - jag är medveten om problemet så jag kör helt enkelt generellt inte för fort längre. Problemet är i hög grad att medtrafikanterna skiter i hastighetsgränserna, oavsett om det är vid skola eller på 70-väg. Jag ligger ofta först i köerna på vägen hem från jobbet, enbart för att jag håller fartgränsen.

Mina barn

Vid mina barns skola tror jag faktiskt inte ens att trafikanterna saktar ner överhuvudtaget vid skolan, d v s att det stora flertalet dånar förbi i 65-70km/h. Att det sannolikt skall behövas ett människoliv innan man sätter upp kameror el dyl är ju onekligen både hemskt och skittrist.

Vad tycker du?//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

21 aug. 2009

Mjölken är livsfarlig! (eller?)

Med tanke på hur AB idag pratar om fetma hos små barn så kopierar jag mitt inlägg 'Mager mjölk bäst för barnet' från februari förra året:
Köper du röd mjölk till barnen, i tron om att det är det bästa? Fel fel fel.
Livsmedelsverkets rekommendation är att ge barn lättmjölk, lättfil och lättyoghurt. Det gäller alla barn, oavsett kroppsvikt.
Syftet är inte att minska intaget av energi utan av mättat fett. ”Det är bra att barn vänjer sig vid lättmjölk redan som små”, skriver verket på sin hemsida.
(Källa.)

Gaaaaahhhhhh!

Farligt med mättat fett?

Jag kopierar helt sonika ett stycke ur Doc's blogg:
Mozzafarian 2004. AJCN Mättat fett bra och kolhydrater dåligt, för dina kranskärl? Läs mer om studien här.

WHI 2006. JAMA Studien som många anser vara sista spiken i kistan för teorin att fett eller mättat fett skulle ge hjärtsjukdom. Gigantisk studie där nästan 50,000 kvinnor följdes under 8 år. Knappt hälften randomiserades till lågfettskost och drog ner rejält på fettintaget, samt åt mer frukt och grönt. Resultatet blev ingen minskning av risken för hjärtsjukdom. Faktum var att för de redan hjärtsjuka fanns en tendens till ökad risk i lågfettsgruppen, som var statistiskt signifikant. Som grädde på moset sågs ingen minskad cancerrisk, och de som försökt minska fettintaget hade inte heller gått ner ens ett kilo under de 8 åren, jämfört med de som åt som vanligt. Detta trots att lågfettsgruppen även motionerat mer. Här är DN´s rapport, här en rapport från Harvard.

Berglund 2007. Läkartidningen. Stor artikel i läkartidningen december 2007 med titeln “Fettintag och kardiovaskulär hälsa - är vi helt felinformerade?”. Här framförs åsikten att gällande fettsnåla kostråd i ljuset av nuvarande kunskap helt enkelt inte har vetenskaplig grund, utan behöver revideras.

(Källa.)

En bit ur Ralf Sundbergs utmärkta debattartikel i SydSvenskan (läs hela!):
Professor Asp nämner några färska studier som visar på fördelar med mjölkfett, men råder oss att inte lita för mycket på dessa nymodigheter. Asps kollega Bengt Vessby, expert vid Livsmedelsverket, SLV, litar inte ens på sig själv. Han har visat att intag av mjölkfett minskar riskfaktorer för hjärtinfarkt inklusive bukfetma, men om detta står ingenting i SLV:s kostråd för allmänheten, diabetiker och skolbarn.

Inte heller nämns amerikanska studier, som visar att margarinätare löper större risk för hjärtinfarkt än de som väljer smör. Eller att studier av mer än 400 000 individer visat att mjölkdrickare har lägst risk att dö i hjärtkärlsjukdom.
Påståendet att mättat fett är farligt kommer ursprungligen från Ancel Keys, amerikansk hygienprofessor som 1953 i en studie från sex länder påvisade ett samband mellan antalet hjärtinfarkter och fettkonsumtionen. Emellertid avslöjades 1957 att Keys haft data från ytterligare sexton länder som han sållat bort för att styrka sina påståenden. Rent forskningsfusk.
Ingen reagerade, men när hans resultat inte kunde upprepas av andra forskare pekade han istället på det mättade fettet och valde ut sju nya länder. Den som läst hans studie Seven countries har dock svårt att komma till samma slutsats, men myten om det mättade fettets farlighet har dessvärre levt vidare.

Mera mättat fett

Uffe Ravskov:
"Att äta smör, mjölk, ägg och kött anses farligt trots att talrika studier har visat att människor som haft hjärtattack inte har ätit mer av dessa födoämnen än andra."
(Från mitt inlägg 'Fett och kolesterol är hälsosamt!' om Ravskovs nya bok

Och så är det ju, undersökningar med s k hårda ändpunkter i död och sjukdom, visar inget samband mellan intag av mättade fetter och dessa hårda ändpunkter, snarast tvärtom. Men det har totalt gått förbi SLV, som har prestige i potten. En prestige som grundlades på mycket dunkla grunder, som nu dock är ute i det öppna. En "outing" som trots det sprängstoff det levererar, ändå har gett mycket litet genomslag i media?! Hälsa som säljer så bra med lösnummer idag?!

Blinda hönor

T o m en blind höna kan ibland hitta ett korn, Charlotte Erlansson-Albertsson, tokan som myndigt påpekade att amning minsann ger feta barn skrev exempelvis:
Vi har under de senaste tjugo-trettio åren fått lära oss att fett gör oss feta. Därför måste vi minska på fettet. Lågfettprodukter har lanserats. Från helmjölk med 3% fett till lättmjölk med 1% fett och ner till minimjölk med 0,1% fett. Vi har också varit lydiga till att följa alla uppmaningar, köpt produkterna och begränsat vårt fettintag. Vi äter i dag i Sverige 37% fett jämfört med för tjugo år sedan då vi åt 45 kaloriprocent fett. Men fetman har inte minskat, tvärtom pekar siffrorna på utbredningen av fetman uppåt.
(Mitt blogginlägg om detta)

Tjocka barn och lättmjölk...

Jag har skrivit om detta tidigare, men visst är det bara mina personliga observationer som ligger till grund för mitt ställningstagande, även om det finns mer solid vetenskaplig grund - Ralf Sundbergs artikel igen:
Att man blir fet av fett är en annan seglivad myt. Nyligen visade en doktorsavhandling från Göteborg att de fyraåringar som åt minst fett löpte större risk för övervikt och diabetes, medan de som åt mest fett var smala och friska. Detta kan verka paradoxalt, men ligger faktiskt helt i linje med vad biokemi och fysiologi säger om vår ämnesomsättning.
De vetenskapliga studier som stödjer att mjölkfett är nyttigt är således mycket väl förankrade.

Pressmeddelande om nämnda studie.

Uppförsbacke för oss eller desperation för dem?

Nu har ju SLV och dess bannhundar, dietisterna, fått rejäla bakslag i o m SoS's utlåtande om anmälan mot Dr.Annika Dahlqvist. Möjligtvis att man är så desperat att man försöker att cementera de vanföreställningar som finns, innan de nya insikterna blir för starka? Eller så är det ett tecken på hur fruktansvärt tungt struntsnacket om mättade fetters farlighet egentligen ligger?

Framtiden ger svaren, oavsett så kommer ingenting gratis för oss...

Mer om...

LC Diet
SLV Humor
Politik Om bloggen

'Fett och kolesterol är hälsosamt!' - om Ravnskovs bok
'Tänder på ammande!' - varför är bröstmjölken full med (onyttigt?) kolesterol?
'Råttor, amning och promotion...' - mer om ovanstående
'Bröstmjölk är ursprunglig kost!' - tja, ganska självförklarade väl? *är jag pervers på ammande??*
'Döden, döden!'
'Nu drar man på de stora kanonerna!' - kostdoktorn krossar dumheter från etablerar håll...
'Blodfettschocken!' - gammalt?
'Lögner och kolesterol' - Becel överdriver kolesterolhalter vid gratistestning...


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

20 aug. 2009

Är det så svårt att svälja?

Ouch! Nu blir det bara värre och värre... Ta det lite lugnt och dra inte iväg för mycket nu gott folk. Tror ni Rolf Hillegren pratar om våldtäkter generellt eller bara den typ han syftade på i sitt första (sanslöst klantiga) uttalande?

Blogge

Bloggelito uttrycker det mer eller mindre perfekt:
Hillegren avser med sitt utspel att kritisera just detta förhållningssätt till de juridiska begreppen – våldtäkt är idag precist definierat i lagrummet, förutom när det gäller just minderåriga, men populasen i stort tycks använda begreppet på ett betydligt vidare vis. Våld, eller ”hot om brottslig handling” i syfte att tvinga till sig samlag utgör således kriterierna för våldtäkt, och i avsaknad av detta våld eller hot om våld föreligger helt enkelt inte våldtäkt.
Däremot är det knappast en ordningsförseelse att på annat vis tvinga sig till samlag eller jämförbar handling medelst tvång eller otillbörliga påtryckningar – det är just tvång alternativt sexuellt utnyttjande, det vill säga en kränkning av en individs person och självbestämmanderätt, en kränkning som är allvarlig och bör rendera en kännbar påföljd. Mer kännbar än en ordningsförseelse, men mindre kännbar än en våldtäkt.
Ty våldtäkt, där våld eller hot ingår som en väsentlig komponent, är på det hela taget ett långt mycket allvarligare brott än tvång eller utnyttjande. Är man inte överens om detta språkbruk måste man då ställa sig frågan vad ”tvång” och ”utnyttjande” kan tänkas betyda, och vad begreppen egentligen har i lagboken att göra.

Skala

Givetvis finns det en omfattande skala från en nertryckt flickvän som ställer upp för att han blir irriterad annars till Haga-mannen. Och skall de brotten beivras på samma sätt? Givetvis inte. Sans och billiga politiska poänger går dessvärre ofta inte hand i hand.

Censur... :o(

Men detta är ett brännhett ämne där känslorna går överstyr, ett flertal kommentarer som undertecknad gjort denna har faktiskt censurerats på många bloggar där jag kommenterat de sista dagarna.
Tyvärr.
Det har jag faktiskt bara varit med om på en handfull oärliga bloggar tidigare...

Upphetsade med skygglappar på!

Men vad nästan värre är att många vettiga bloggare som jag följt länge helt tycks ha tappat konceptet och drar iväg något så grymt på detta uttalande. Om de nu är så enögda och oförmögna till att revidera sina uppfattningar i debacklet kring Hillegren så kanske det även gäller för andra frågor?
Usch, jag får helt enkelt öka källkontroller och ifrågasättanden ännu mer... :o\

Konstigt?

Nej, det är faktiskt inte alls svårt att se en poäng i det som Hillegren säger och det han kämpar för. Om nu allt mer eller mindre skall räknas in under tvång, och därmed anses som våldtäkt så är det ganska lustigt att då skall allt ge minst två års fängelse. För att dra paralleller så handlar ofta bestraffningen för misshandel om veckor, snarare än månader.

Kom igen!?

Är det verkligen ingen som förstår hur obalanserat och onyanserat begreppet och straffet för våldtäkt håller på att bli?

Mod!

Jag läste nu i morse en av de få modiga och sansade inläggen i denna debatt. Det är också intressant att man faktiskt visar på hur Hillegren tidigare har ådragit sig Leijonhufvuds vrede som nu betalas tillbaka med ränta...

Min åsikt

Givetvis så ställer jag givetvis inte upp på de åsikter som bloggare i ett hetsat, blodpumpat tillstånd tillskrivit Hillegren; det är alltid fel att göra något mot någons vilja, våldtäkt är och förblir ett grymt och avskyvärt brott.

 - är det så svårt att svälja??

  • Sexualbrott utan våld, eller hot om våld, bör inte lagföras som våldtäkt
  • Fällande domar bör inkludera stöd i teknisk bevisning
Vad har egentligen en del människor för uppfattning om rättssäkerhet och folklig förankring av våra lagföringar?
F ö så håller jag till 100% med Blogges citat ovan.

Mer om...//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,  SvD12345, AB12345, EX12, Newsmill Bloggar123456789012345

19 aug. 2009

Mer bulldog!

Detta är den roliga fortsättningen på 'Guard Dog'... Så innan du startar denna, titta på den andra först! Det är inte, upprepar, inte, bortkastad tid! ;o)
Guide Dog

//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

18 aug. 2009

Tung bulldog!

Hahaa, efter ha vuxit upp med engelsk bulldog i hemmet, så kan jag för all del gå i god för att de inte uppför sig som i filmen... Oftast...
Guard Dog

//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...